Boil in bag-ris, varför?
Till er som alltid verkar bränna fast riset i kastrullen:
Sluta vara sämst.
Min mamma kan inte koka ris, så det funkar för henne.
Man stoppar i det, kokar den tid det står att man ska koka, tar upp med en gaffel och låter det rinna av.
Öppna plasten och vipps, så har du bra ris.
Citat från Rauk
Alltså, jag har precis gjort min första måltid med boil in bag-ris.
Mitt ris är hårt, och man kan ju inte direkt kolla innan om riset är klart eftersom det ligger i en påse.. som för övrigt inte går att få upp.
Någon som har lust att dela med sig av sina erfarenheter angående riskokning?
Någon som föredrar boil in bag-ris framför vanligt ris?
Och framför allt, varför gör ni i så fall det?
Asintressant tråd, jag vet, men jag vill verkligen veta vad boil in bag-ris fyller för funktion.
Spike!! Sådana skrytsamma nymodigheter hör inte hemma i Ovansiljan. Nu skärper du dig och äter sill, potatis och lössnus som oss andra.
Jag kokar ris på samma sätt som jag kokar pasta. Släng i skiten i massa vatten och när det är klart så häller jag av det igenom ett durkslag. Sen häller jag tillbaka det i kastrullen och ångar av det. Kan inte minnas att jag har misslyckats, någonsin, igenom att göra såhär.
Så boil in bag-ris är ett sätt att tjäna mer pengar på mindre ris. Och förstöra miljön mer.
Värdelöst, kan man inte koka ris så ska man inte vistas i köket. Dessutom kan det knappast vara miljövänligt med all plast.
Citat från Northerntellus
Citat från Rauk
Alltså, jag har precis gjort min första måltid med boil in bag-ris.
Mitt ris är hårt, och man kan ju inte direkt kolla innan om riset är klart eftersom det ligger i en påse.. som för övrigt inte går att få upp.
Någon som har lust att dela med sig av sina erfarenheter angående riskokning?
Någon som föredrar boil in bag-ris framför vanligt ris?
Och framför allt, varför gör ni i så fall det?
Asintressant tråd, jag vet, men jag vill verkligen veta vad boil in bag-ris fyller för funktion.
Spike!! Sådana skrytsamma nymodigheter hör inte hemma i Ovansiljan. Nu skärper du dig och äter sill, potatis och lössnus som oss andra.
Men jag sa ju att jag hittade den i skafferiet! För 7000 kronor i hyra borde man väl få provsmaka hyresvärldens mesris?
Har aldrig provat, men man slipper ju stå och diska frenetiskt för att få bort varenda riskorn. Bara det är ju ett argument som heter duga!
Funkar bra som fan på läger och hajker! Annars.. nej.
I dont lajk hajk, så inget boil in bag-ris för mig.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet