Bilder på vegansk mat.
Citat från unsterblich
Guac: Hur brukar du göra dina tofusteaks? (Är iafl det som det ser ut som!)
Gillar stekytan, är lite trött på mitt nuvarande recept. :v
------------------------------------------------------------------------
För fin stekyta gör jag en 50/50 blandning på potatismjöl och ströbröd på ett fat som jag sedan vänder tofun i ganska duktigt. Funkar asbra när en ska göra biffar och så också, för en sjukt krispig yta om smeten är mjuk.
Jag brukar även ha kryddor och/eller salt i potatismjölsströdbrödblandningen, för en typ snabb attack av smaker när du kör första tuggan.
Och stek i ganska mycket olja.
Gutt, tack! Försökte med enbart asiatiskt ströbröd häromdagen men det fäste inte så det blev inte någon nice crisp på dem heh.
Citat från unsterblich
Gutt, tack! Försökte med enbart asiatiskt ströbröd häromdagen men det fäste inte så det blev inte någon nice crisp på dem heh.
Trist! Men stek på ganska hög värme, för det lossnar om det går för långsamt.
ÅH SÅ GOTT!
första gången jag testade att göra egna pommes, not too shabby really
Citat från unsterblich
Bild: http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/d74d689e699411e3b69f125589bd0df1_8.jpg
första gången jag testade att göra egna pommes, not too shabby really
Hur fixade du pommes? Köpte du någon särskild sort av potatis?
Citat från wewe
Citat från unsterblich
Bild: http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/d74d689e699411e3b69f125589bd0df1_8.jpg
första gången jag testade att göra egna pommes, not too shabby really
Hur fixade du pommes? Köpte du någon särskild sort av potatis?
Nope, jag juliennade bara kung edward och friterade det. Jag tror att för att de ska bli ordentligt krispiga så är fast potatis att föredra framför mjölig, samt att man kanske snabbkokar dem 3-4 minuter och sedan låter de rinna av, alternativt blötlägger i sex timmar. Men med tanke på att jag inte testat än så kan jag ha jättefel. Men grundar det på att mina blev lite överfriterade, men innan de var överfriterade så hade de typ ingen färg eller mosighet i sig. :((
Friterade väl i kanske 10 minuter på låg värme! (Har ingen fritös så höftade hehe, 4an av 6an på min spis)
Citat från unsterblich
Nope, jag juliennade bara kung edward och friterade det. Jag tror att för att de ska bli ordentligt krispiga så är fast potatis att föredra framför mjölig, samt att man kanske snabbkokar dem 3-4 minuter och sedan låter de rinna av, alternativt blötlägger i sex timmar. Men med tanke på att jag inte testat än så kan jag ha jättefel. Men grundar det på att mina blev lite överfriterade, men innan de var överfriterade så hade de typ ingen färg eller mosighet i sig. :((
Friterade väl i kanske 10 minuter på låg värme! (Har ingen fritös så höftade hehe, 4an av 6an på min spis)
Jaha ja! Tack för tipsen ;D
^ Jag önskar att jag hann köpa seitan och kirra julsk*nka idag!! Drabbades av blodtrycksfall på Coop och fick åka hem lite för tidigt istället ;( blir typ bara potatis, ris, och grönsaker för mig imorrn på julafton... Pappa ba "åh vi ska äta julskinka ikväll!" och jag sa "okej jag fixar egen mat", varpå han sa "kan du inte göra ett undantag nu när det är jul?" jag sa "Nej."
Ska göra senapssill för första gången, och det står att en ska dryga ut med ANTINGEN soyagrädde eller vatten. Och jag avskyr när det inte står klart och tydligt varför eller vad en ska välja. Så, tips tack. Ska jag tasoyagrädde, eller vatten? Motivera gärna ditt svar!
hahhaha her face though
wewe: omg, paranötter lär ju vara asnice men fick en ännu bättre idé. Pecannötter >:DDD
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet