Bilder på vegansk mat.

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Guacamole 31 år

1 956 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2013 kl. 18:47
Guacamole 31 år

Citat från unsterblich


Guac: Hur brukar du göra dina tofusteaks? (Är iafl det som det ser ut som!)
Gillar stekytan, är lite trött på mitt nuvarande recept. :v

------------------------------------------------------------------------
För fin stekyta gör jag en 50/50 blandning på potatismjöl och ströbröd på ett fat som jag sedan vänder tofun i ganska duktigt. Funkar asbra när en ska göra biffar och så också, för en sjukt krispig yta om smeten är mjuk.
Jag brukar även ha kryddor och/eller salt i potatismjölsströdbrödblandningen, för en typ snabb attack av smaker när du kör första tuggan.

Guacamole 31 år

1 956 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2013 kl. 18:47
Guacamole 31 år

Och stek i ganska mycket olja.

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2013 kl. 18:53
natsukashi Kille, 59 år

Gutt, tack! Försökte med enbart asiatiskt ströbröd häromdagen men det fäste inte så det blev inte någon nice crisp på dem heh.

Guacamole 31 år

1 956 forumsinlägg

Skrivet:
18 december 2013 kl. 00:45
Guacamole 31 år

Citat från unsterblich


Gutt, tack! Försökte med enbart asiatiskt ströbröd häromdagen men det fäste inte så det blev inte någon nice crisp på dem heh.

Trist! Men stek på ganska hög värme, för det lossnar om det går för långsamt.

wewe 31 år

5 059 forumsinlägg

Skrivet:
22 december 2013 kl. 21:31
wewe 31 år

ÅH SÅ GOTT!

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
22 december 2013 kl. 21:54
natsukashi Kille, 59 år



första gången jag testade att göra egna pommes, not too shabby really

Maleficent Tjej, 30 år

482 forumsinlägg

Skrivet:
23 december 2013 kl. 01:36
Maleficent Tjej, 30 år

Citat från TheHouseOfWolves


Bild
Bakfyllemat.


Och vad ungefär är detta?

wewe 31 år

5 059 forumsinlägg

Skrivet:
23 december 2013 kl. 02:14
wewe 31 år

Citat från unsterblich


Bild: http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/d74d689e699411e3b69f125589bd0df1_8.jpg

första gången jag testade att göra egna pommes, not too shabby really


Hur fixade du pommes? Köpte du någon särskild sort av potatis?

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
23 december 2013 kl. 09:59
natsukashi Kille, 59 år

Citat från wewe


Citat från unsterblich

Bild: http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/d74d689e699411e3b69f125589bd0df1_8.jpg

första gången jag testade att göra egna pommes, not too shabby really

Hur fixade du pommes? Köpte du någon särskild sort av potatis?


Nope, jag juliennade bara kung edward och friterade det. Jag tror att för att de ska bli ordentligt krispiga så är fast potatis att föredra framför mjölig, samt att man kanske snabbkokar dem 3-4 minuter och sedan låter de rinna av, alternativt blötlägger i sex timmar. Men med tanke på att jag inte testat än så kan jag ha jättefel. Men grundar det på att mina blev lite överfriterade, men innan de var överfriterade så hade de typ ingen färg eller mosighet i sig. :((

Friterade väl i kanske 10 minuter på låg värme! (Har ingen fritös så höftade hehe, 4an av 6an på min spis)

wewe 31 år

5 059 forumsinlägg

Skrivet:
23 december 2013 kl. 23:29
wewe 31 år

Citat från unsterblich


Nope, jag juliennade bara kung edward och friterade det. Jag tror att för att de ska bli ordentligt krispiga så är fast potatis att föredra framför mjölig, samt att man kanske snabbkokar dem 3-4 minuter och sedan låter de rinna av, alternativt blötlägger i sex timmar. Men med tanke på att jag inte testat än så kan jag ha jättefel. Men grundar det på att mina blev lite överfriterade, men innan de var överfriterade så hade de typ ingen färg eller mosighet i sig. :((

Friterade väl i kanske 10 minuter på låg värme! (Har ingen fritös så höftade hehe, 4an av 6an på min spis)


Jaha ja! Tack för tipsen ;D

wewe 31 år

5 059 forumsinlägg

Skrivet:
23 december 2013 kl. 23:53
wewe 31 år

^ Jag önskar att jag hann köpa seitan och kirra julsk*nka idag!! Drabbades av blodtrycksfall på Coop och fick åka hem lite för tidigt istället ;( blir typ bara potatis, ris, och grönsaker för mig imorrn på julafton... Pappa ba "åh vi ska äta julskinka ikväll!" och jag sa "okej jag fixar egen mat", varpå han sa "kan du inte göra ett undantag nu när det är jul?" jag sa "Nej."

Guacamole 31 år

1 956 forumsinlägg

Skrivet:
24 december 2013 kl. 00:07
Guacamole 31 år

Ska göra senapssill för första gången, och det står att en ska dryga ut med ANTINGEN soyagrädde eller vatten. Och jag avskyr när det inte står klart och tydligt varför eller vad en ska välja. Så, tips tack. Ska jag tasoyagrädde, eller vatten? Motivera gärna ditt svar!

ANIA Tjej, 29 år

592 forumsinlägg

Skrivet:
24 december 2013 kl. 00:27
ANIA Tjej, 29 år

hahhaha her face though

nicolita Tjej, 25 år

577 forumsinlägg

Skrivet:
24 december 2013 kl. 00:33
nicolita Tjej, 25 år

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
24 december 2013 kl. 13:49
natsukashi Kille, 59 år

wewe: omg, paranötter lär ju vara asnice men fick en ännu bättre idé. Pecannötter >:DDD


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet