priapeias blogg
Tjej, 28 år. Bor i Stockholm, Stockholms län. Är offline

Senaste inläggen
Kan ej hantera C2H5OH27 maj 2013 kl. 19:53
vem behöver vänner när det finns pizza
14 april 2013 kl. 23:39
Djävulskt god mat
12 april 2013 kl. 19:54
Ensam fredag, so surprising
12 april 2013 kl. 19:02
Hah vem behöver betyg
12 april 2013 kl. 17:23
Min relation till müsli (eller) Jag är en mästerkock
9 april 2013 kl. 20:37
Torkad frukt med torr humor
9 april 2013 kl. 19:32
MaggaaaAaaAn
8 april 2013 kl. 22:47
det enda jag lägger upp är mat ://
8 april 2013 kl. 10:58
sushisushsisushsisushi akt 2
7 april 2013 kl. 15:54
Visa alla
Fakta
Riktigt namn: den dära med rött hår Civilstatus: ÖkenLäggning: Inte valt
Intresse: TV/Film
Bor: Kartong
Politik: Kommunist
Dricker: Hembränt
Musikstil: Inte valt
Klädstil: Inte valt
Medlem sedan: 2013-04-04
Djävulskt god mat
Lade upp det här receptet i vegantråden men den är så sjukt inaktiv så jag lägger upp den här också. Även så att jag kommer ihåg den. Känner mig dum för att jag glömde ta bilder, det var så fint med sparrisen :(
Vet att detta kanske låter som den stördaste idén, men fick ett ryck och improviserade en senap och svamp-köttfärssås.
Svingott, få något liknande när jag var liten fast med hela fläskfiléer och med typ potatist istället för pasta.
Antar om en vill ha soja- eller seitanfiléer istället för färs funkar nog potatis bättre. Gjorde misstaget att ha hälften risoni och hälften någon pasta som var som större penne, så att all risoni fastnade i pennerören. Men fick i och för sig tillfälle att öva mina ärtrörs-färdigheter, tur i oturen.
Typ 1 port åt mig, dvs 3-4 normala port
RImlig mängd sojafärs, tog kanske lite mer 100g redan kokt sojafärs (fast jag föredrar att köpa torkad)
Ungefär lika mycket svamp som färs, hade massa kantareller från hösten i frysen så jag tog i.
[i]1 vitlöksklyfta men rekommenderar 2 :)
Senap minst 3 msk, men efter smak
Havre/sojamjölk kanske 2-3 dl (blir bäst om en byter ut hälften med ersättningsgrädde)
Några nypor mjöl, typ 2-4 msk
Salt (det blir en del iom att mjölkersättning är lite sötare än vanlig mjölk och grädde)
Peppar
Kryddor, typ chili
Till det:
X antal port pasta, vilken som helt duger naturligtvis
Sparris, fryst, färsk, hur du vill
Sätt igång pastan, även om det är 11-min koktid, det här går riktigt snabbt att laga. Men först, tina allt som kan tänkas vara fryst, svamp, sparris, sojafärs så att det tex inte är is på sparrisarna eller att svampen inte är ihopklumpad, annars blir såsen simmig och trist. Om du skulle råka ha färsk sparris a) låt mig komma hem till dig och äta den eller b) bryt av den beska nedersta lilla delen och bestäm dig i förväg om du vill steka eller koka den senare.
Krossa eller finhacka vitlöken och fräs som om det inte fanns någon morgondag, och släng sedan i färs och svamp. Salta litet.
Ha i lite (hälften eller mindre) av mjölken/grädden i pannan, och all senap. Smaka av såklart, och blanda så att all mustadry goodness hamnar i hela färsen. Ha i mjöl och mer mjöllk, och låt såsen puttra lite så att mjölet får en chans att tjockna till den. Om du vill ha en såsigare sås, kan du dubbla mängden mjölk och bara lite mer mjöl.
Rättare sagt följ ditt hjärta tills du är nöjd med tjockleken på såsen.
Nästan klar, pastan är nog klar snart, så det är bara att salta och peppra såsen och nu är det dags för sparrisen, om du hunnit bestämma dig. Stek den i olja eller margarin eller koka någon minut, och se för guds skull att krispigheten är kvar så du inte övertillagar den. Ingen gillar slak sparris. Det är allt, släng upp på tallrik och lägg sparrisen ovanpå lite lagom dekorativt, kanske i form av nasist- eller jesuskors, vad du känner för liksom.
Ät i gott sällskap eller som jag, för mycket, ensam och framför en tv-serie ://