Wolviesaurus gästbok



Kille, 35 år. Bor i Lund, Skåne län. Är offline

Wolviesaurus

Fakta

Civilstatus: Ensam
Läggning: Straight
Intresse: Nörda
Bor: Själv
Politik: Inte valt
Dricker: Öl
Musikstil: Metal
Klädstil: Vanlig
Medlem sedan: 2009-11-22

Gästbok

246 inlägg. Logga in för att skriva.

Battlealex Tjej, 31 år

Åh, kärnkraftforskning studerar min bror i Japan. Det verkar väldigt intressant av det jag hört!
Oj, jag trodde inte det var så "lätt" att få jobb med en sådan utbildning, men det låter ju himla bra! :)

Battlealex Tjej, 31 år

Låter härligt, haha!
Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill göra eller bli, men jag antar att det är så. Det finns många intressanta områden, men vad tusan ska man studera?

Battlealex Tjej, 31 år

Haha, då behöver jag kanske inte oroa mig så mycket egentligen. För ma C är ju snart gjord osv.
Vad heter din linje?

Battlealex Tjej, 31 år

Ja, jag har snart läst klart ma C och har sedan ma D och E (kommer välja till E) framför mig.
Jag har alltid tyckt att matte kan vara lite krångligt, mest för att vi inte får någon tid att räkna och för att jag tycker det kan vara så tråkigt. Då blir det liksom jobbigt...
Så tanken att det kanske inte är rätt har ju liksom alltid funnits där.

Battlealex Tjej, 31 år

Har en personlig fråga till dig eftersom du studerade så intressanta saker. :$ Jag har varit intresserad av universum osv sedan liten, men alltid tänkt "segt för mig, är inget stort mattesnille", men hur viktigt är det att ha lätt för matte? Det känns på något vis att man kanske borde ha superlätt för matte, men så kanske inte är fallet?
Känns som världens dummaste fråga.

Mynta Tjej, 33 år

Hahaha, sååå hjärndöda filmer - ett bra val :D

Mynta Tjej, 33 år

Haha, det respekterar jag! Att tänka om att tänka måste nog vara det mest energikrävande som finns :D

Mynta Tjej, 33 år

Logiken är en del av filosofin, så alla logiska rätt och fel är en direkt effekt av filosofi (dvs att filosofi lägger grunden för själva definitionen av sanning). Skillnaden på t.ex matematik och logisk filosofi är att matematiken utnyttjar logiken som verktyg för att bekräfta/falsifiera matematiska samband, medan filosofin är läran om verktyg som t.ex logiken. Samtidigt så finns det ju många områden som man valt att placera inom filosofin (som egentligen borde kallas vetenskaper), där man tillämpar filosofins verktyg (såsom etiken, existensialismen osv).

Självklart finns det mycket flummig, ologisk, relativistisk, subjektiv pseudo-filosofi med; men precis som med vetenskapen så finns det bra och dålig filosofi.

Det som är intressant med filosofi när man sysslar med vetenskap, vilket är var jag kommer ifrån med, är att man t.ex kan förklara många av de filosofiska verktyg som man använder inom vetenskapen. T.ex, varför fungerar logiken, hur argumenterar man för att komma fram till logiska slutsatser, hur bevisar man någonting, vad innebär den naturvetenskapliga metoden, vad är ett empiriskt bevis osv.

Mynta Tjej, 33 år

Det är bara det att den fria viljan är en förutsättning för den här diskussionen, precis som din och min existens. Att debattera kring förutsättningar för något man redan gör är bara motsägelsefullt, det är ungefär som att jag skulle påstå att "språk inte existerar". Det påståendet eliminerar sig självt.

Själv tycker jag att sånt är väldigt intressant i alla fall, eftersom filosofi är ett av mina huvudintressen. Precis som kvantfysiken är en förutsättning för mycket så är filosofin en förutsättning för all vetenskap, så man kan inte bara bortse ifrån sin dos filosofi :).

Mynta Tjej, 33 år

De "vanliga" fysiska lagarna beskriver gott och väl vad som händer på allting "över" ett kvantfysiskt plan. Gravitationskraften är gravitationskraften, och kvantfysiken har ingen som helst förändrande inverkan på den även fast kvantmekaniken kanske lägger viktiga grundstenar för dess existens. Kvantfysiken är ju bara en förlängning av fysiken till mindre nivåer än man tidigare utforskat, eftersom man insett att våra vanliga lagar inte verkar gälla på de nivåerna.

Alltså, hur jag kopplar det till ämnet är att den fria viljan hör till det vi kan beskriva med vanliga fysikaliska lagar, eftersom den fria viljan är en effekt av högt utvecklade organ. Kvantfysiken kan inte ändra på det. Vi kan alltså lätt bevisa den fria viljan på biologisk väg, och samtidigt kan vi som sagt bevisa existensen av den fria viljan via logiken, eftersom determinism leder till motsägelsefulla och ologiska slutsatser. Visst är det intressant, men det vore existensen allsmäktig gud med, det är bara det att det inte är sant.

Mynta Tjej, 33 år

Ja, men kvantfysiken verkar bara på sub-atomisk nivå, eller hur? Medvetande och liknande är ju något som existerar på organismnivå, dvs en nivå som kvantfysiken inte har någon direkt inverkan på.

Mynta Tjej, 33 år

Det är klart man kan, determinism kan precis som guds existens osv motbevisas via logiken :).

Mynta Tjej, 33 år

Så eftersom ens liv är en kedja av individuella händelser, vilket är oundvikligt eftersom det är ett faktum, så skulle det kunna vara förutbestämt? Jag förstår inte riktigt resonemanget där, det första är ju bara ett irrelevant påstående, följt av din slutsats? Hur hänger de ihop?

Mynta Tjej, 33 år

"fri vilja är en illusion"

Hur menar du då? :)

zxcvbnm Tjej, 30 år

trodde det.

zxcvbnm Tjej, 30 år

är du gunnar? o:

babi3doll Tjej, 30 år

adda min ? teresealm@live.se :D

babi3doll Tjej, 30 år

får man sno din msn ?
eller man e för liten ?(a)

babi3doll Tjej, 30 år

fin du va! (a)

GUBBEN Tjej, 30 år

HAHAHA epic win