Pungkr0ssarNs blogg



Kille, 31 år. Bor i Skåne län. Är offline

Pungkr0ssarN

Senaste inläggen

Llama
12 mars 2014 kl. 23:05
OH YES!! Har accepterat mig själv!
9 mars 2014 kl. 12:28
Götttt
18 februari 2014 kl. 17:53
Skåningar, alltså.
9 februari 2014 kl. 22:00
Har äntligen hittat den!
9 februari 2014 kl. 11:17
Hmm
16 januari 2014 kl. 20:30
Fin
14 januari 2014 kl. 20:12
Favoritlåt
20 oktober 2013 kl. 22:33
I don't do drugs. I am drugs.
6 oktober 2013 kl. 18:38
Sitting in the dock of the baaaay
1 september 2013 kl. 20:37
Visa alla

Fakta

Civilstatus: Öken
Läggning: In the closet
Intresse: Poesi
Bor: Själv
Politik: Inte valt
Dricker: Whisky
Musikstil: Inte valt
Klädstil: Swingpjatt
Medlem sedan: 2012-07-13

Event

Pungkr0ssarN har inte lagt till några event än.

Recept. Glassss.

Jag har nu gjort två sorters glassar.

Veganska :ppPPpPpp

Den ena var svinenkel. Och jag gjorde precis som det stod i receptet.
Så jag kan inte ta åt mig äran för den.
Men den var god, så jag länkar till den.
Kokosglass, liksom.
http://www.glassmotglass.com/hawaii/

Sen, den andra, gjorde jag efter lite inspiration av:
http://www.glassmotglass.com/espressoglass/

Alltså, jag gjorde typ grunden av den och sen la till mitt eget.
Så jag tar åt mig lite av äran ändå.
För den blev fruktansvärt god.
Och den är fruktansvärd att äta.
Men god.

I alla fall. Det blev en slags habanero-glass, kan man säga.

Såhär gjorde jag:

1dl Sojamjölk (Går jättebra med havre-, jordnöts-, whatevermjölk)
2 dl sojagrädde. (Havre, om du så vill. Ska nog gå bra.)
1.5 dl socker.
En del kakao. Glömde måtta, men det måste ha varit någonstans mellan typ två matskedar och en halv deciliter
.

Koka upp mjölk, socker och kakao under omrörning, tills sockret smält.
Ta av från plattan.
Vispa grädden med elvisp.
Tillsätt det du precis kokade.
Vispa lite till med elvisp, för annars har det en tendens att bara lägga sig på botten av skålen utan att blanda sig.
Låt svalna.
När glassen är sval ställer du in den i frysen och rör runt typ en gång i timmen. Har du glassmaskin gör du på något annat sätt. Ingen aning om hur den fungerar. Men jag tror du ska kyla glassen till iskall innan du lägger den i glassmaskinen.
Du vet nog bättre än mig, om du nu har en sådan.

Gör rippel.
Till det behöver du:
1dl grädde
100g mörk blockchoklad
lite sirap (typ 2 msk)
Yttepyttelite Da' Bomb-sås. (http://cdn1.cdnme.se/cdn/4/1246986/images/2012/da_bomb_gruppbild_4ffa9718ddf2b31928000786.jpg)

Bryt chokladen i bitar, koka upp allt tills chokladen smält.
Låt svalna.

När glassen är nästan perfekt stel så häller du över den till ett gammalt glasspaket eller någon burk med lock.
Börja med att hälla över hälften, på med en del rippel, resten av glassen, resten av rippeln. Du fattar.

Frys in.
Done!



Som sagt: Svingod men jobbigt stark.
Jag rekommenderar att du byter ut Da' Bomb mot lite chilikrydda istället.
Men jag vet inte. Testa dig fram!


Logga in för att kommentera
Soygurt 31 år

Önskar jag själv hade orken att göra egen veganglass :c

Pungkr0ssarN Kille, 31 år

Gör kokosglassen! Den är verkligen svinenkel. Och god som stryk!

0bscenity 30 år

lovlovloveeeee

Pungkr0ssarN Kille, 31 år

underbaaar!

Sjukdom Kille, 29 år

Mums! ska väl prova till helgen!

Pungkr0ssarN Kille, 31 år

DO IT, FAGGOT!
Den där espressoglassen som det länkas till är också god, btw.
Jag köpte hem typ en liter grädde senast jag handlade, så jag kan göra massa glass!