Gentlecozys bloggKille, 36 år. Bor i Sundsvall, Västernorrlands län. Är offline och var senast aktiv: 13 juli kl. 19:59

Gentlecozy

Senaste inläggen

Studier över, jobb idag.
4 juni kl. 10:25
Kattdikten Fjant
23 november 2022 kl. 14:25
Vc utan personal.
19 november 2022 kl. 11:07
Flumstudier och tankar.
12 oktober 2022 kl. 15:48
När klasskamrater ber om hjälp.
26 augusti 2022 kl. 19:57
Ny termin, nya studier
24 augusti 2022 kl. 20:16
Och då
10 april 2021 kl. 04:20
Ibland.
9 april 2021 kl. 11:45
Välkommen
19 februari 2021 kl. 01:14
20+ sidor
18 februari 2021 kl. 11:07
Visa alla

Fakta

Civilstatus: Inte valt
Läggning: Straight
Intresse: Spel
Bor: Med någon
Politik: Liberal
Dricker: Vatten
Musikstil: Allt
Klädstil: Galen
Medlem sedan: 2016-02-03

Event

Gentlecozy har inte lagt till några event än.

Studier över, jobb idag.

Det var ganska gött att plugga i två år, men under tredje året började det kännas trögt. Nu tänker jag ta det lite lugnt och fokusera på arbetet istället ett tag, för att plugga lite till efteråt men i egen takt.
Njuter av sommaren.Kattdikten Fjant

Lilla kisse, lillefjant.
Katt som älskar tant

Du får mat, du får godis
Jag får misstänksamma blickar
När jag är upptagen, då kommer du fram
Ligger rakt på mitt arbete (Se på mig!)

Du får gå ut
Efter en timma är du slut

Kommer in, ovanligt nöjd.
Du har fått från tant igen
Misstankar mot grannen
Men för snäll att protestera.

Lilla katt, din munk
Traktens katthunk

När du skriker i falsett
Då är jag galen
När du spinner och är go
Kan jag inte vara utan dig.

Ditt namn är Fjant
Det är faktiskt sant.Vc utan personal.

När vårdcentralen informerar i luren att det inte finns personal att kunna ta emot samtal pga sjukdom... i över en vecka så ifrågasätter jag deras personalhantering. Måste vara väldigt osmidig praxis på plats om man inte kan hitta ersättare till sådan enkel- dock väsentlig del av organisationen.

Fick kontakt ändå, bakvägen... så det fanns personal, bara inte just vid receptionsluren. Måste va besvärligt för andra.Flumstudier och tankar.

Vår egna lärare har nämnt ordet flum i relation till nuvarande studier, jag förstår varför men är tacksam över att studierna inte är så besvärliga, man får anpassa sig litet bara.

Vad är kön?
Frågan är ganska självklar, likväl är just detta väldigt komplicerat på universitet.

Genusforskning.

Alltså, låt folk ha vad de vill ha. Men tvinga inte mig att kalla en kille för tjej och vice versa. Namn och uttryck som "personen" är betydligt bättre än hon/han ändå.

Jag har märkt att jag slutar skriva han/hon i mina uppsatser. Detta är mitt val och det är jag okej med.

Miljoner år av biologi kan inte ignoreras så lätt. Det bekräftar Maslows behovstrappa i samhället. Och nej vi människor byter inte kön naturligt likt andra djur o insekter i samhället. Vi behöver operera och göra ingrepp för att nå önskad förändring, men hey- efter färdig operation har jag inga problem med att se personen som tjej/kille-vad detta nya kön må vara.

När alla akuta behov, ja även bekvämliga behov också - är tillfredsställda så ser man efter nya, på toppen ligger självförverkligande. Att fundera vilket kön man tillhör är onekligen del av toppen på trappan. Grovt översatt är det ett lyxproblem i samhället som få procent av befolkningen behöver hantera.

Misstänker att detta är en del av jakten på Identitet som härjar i samhället idag. Du är unik, du har din egna identitet- lögner som inte ens stora vetenskapliga socionomer stödjer i mina böcker iaf. Självklart finns det alltid ngn som har liknande åsikter och uppfattningar om världen. Det kanske inte är särskilt många i vissa fall, men det finns nu och om inte annat, historiskt.

Detta betyder inte att man ska släppa sig själv och jaga något nytt (identitet, eller personlighet) före ngn annan finner det, man måste inte va unik för o va en awesome och hygglig människa med quirks. Man kan vara sig själv, utvecklas i egen takt samt veta att "jag är jag" och ändå lyckas med sina mål i livet. Så uppfattar åtminstone jag även efter nya intryck inom socionomutb.

Seminariet imorgon lär gå rätt fort.

Diskussion om jämställdhet inom ämnet kön, där har vi ett problem som Sverige visserligen är bra på - men kan bli bättre och intresserar mig mer. Skriver på mobil så det finns säkert några grammatiska småkryp i texten.När klasskamrater ber om hjälp.

Ja då ställer iaf jag upp.

Fråga: Varför då- denna tiden kunde du lagt på annat!
Svar: För att det är självklart o ställa upp, särskilt på uni där man sj plötsligt kan stå där, utsatt o förvirrad.

Jag har hjälpt hopplösa fall där enbart jag kunde hålla personen från att falla av till omtentor. Blir dessa fall kvar?

Ibland.

Samtidigt är det upp till mig själv att se fördelen, jag får en repetition på det jag redan lärt mig och det är aldrig fel.

Är det inte fel att försöka få ngt utav att ge hjälp?
Svar: inte enl mig. Om inte båda drar fördel så blir utbytet ojämt, dock på denna utb-nivå är det aldrig en nackdel att titta tillbaka o assistera eftersom det ofta bygger in i minnet bättre, ngt jag kan använda i framtida tentor. Dessutom får personen i fråga hjälp och därmed är det inte ett problem i sig.

--När ska man säga nej?--

Du säger nej om personen i fråga inte gör egna ansträngningar, skriv ALDRIG ngn annans text. Det är deras uppgift/tenta/uppsats och lärarna är inte dum i huvudet (hoppas jag). Egna ord, ditt vokabulär blir liksom ditt dna-avtryck i uppgifterna och lärare ser ofta detta när de läser. Skriver du åt någon annan så kan din stil upptäckas och pekas ut som bevis. Idiotiskt att ta såna risker för ngn som inte bemödar hjälpa sig själv. Du bär även säga nej och vara öppet ärlig om du själv inte förstår uppgiften i fråga, en virrig höna som hjälper en annan riskerar enbart mer kaos och sämre resultat.

Hur kan man hjälpa?

Det finns många olika sätt man kan hjälpa.
Diskussioner, tips på referenser, sidor i böckerna etc.
Bara att visa hur dokumentet ska se ut enl praxis hjälper betyget och personen i fråga. Viktigast är att förstå vad uppgiften kräver av studenten, gör du det blir det lättare att veta hur man kan assistera effektivt.Ny termin, nya studier

Ska plugga något flummigt nu, socionomkurser i ett helt år. Det positiva med en flummig utb är att det inte blir någon större utmaning att ta sig igenom studierna utan att behöva göra om något eller komplettera. Det som kan kännas irriterande är nog att man inte kommer lära sig något av större värde som man inte kunde komma fram till på egen hand, samt att om man vill ha högre betyg så måste man djupdyka i den flummiga vortex för att kunna flabba fram socioekonomiska vinklar för lite finare pris i slutbetyget.

Jag kan skriva flum om jag måste och har inget emot det egentligen, men kommer jag som person faktiskt växa efter detta?
Statsvetenskapen som djupdyker i komplikationerna och detaljerna som håller en regering och nation ihop gav självklar ny förståelse som kändes mycket intressant.
Kommer jag ändra på mig och hylla denna kommande, flummiga period? Böckerna jag har i hand antyder inte detta men det är som det är.
Btw jag kommer få läsa en bok som heter "the souls of black folk"... Kommer bli svårt att vifta runt med denna bok när man pluggar utan att någon kommer ha en åsikt om saken.Och då

Valde jag att spela spel, äta godis... skippade frukost, lunch och middag.
Det var en udda upplevelse, jag brukar vara duktig på att vara hyfsat nyttig och inte missa viktiga måltider.

Ja. Jag är medveten.
Kan inte låta det hända igen.

Är för gammal för att kunna lita på att kroppen kan hantera sådan misshandel.

Nej, jag har ingen som ser till att jag äter nyttigt. Det är jag som lagar mat till andra, men när man inte har en gäst så orkar jag inte mer.. jag vill bara skita i allt o sluta vara duktig för en dag eller kanske två.Ibland.

Så kan man vara där igen. Man hänger i en mysig plats och känner sig tom. Man vill fylla det, sex, mat, godis, vänskap, spel, hobby, övriga intressen. Det finns många olika alternativ.

Jag föredrar sex. Hårt, givande för båda och... den mysiga känslan efteråt när hon är tillfreds och öppen.

När det inte finns tillgängligt så är det ofta spel, anime, film, serier.. ofta i denna ordning faktiskt.
Böcker. Inte att förglömma.

Men just nu är jag tom.
Undrar vad jag fyller mig med idag?Välkommen

Till min värld.

Bränt kött och odör som skapar ofrivillig illamående.
Handlingar med tvivelaktiga motiv och en gråzon utan rätt eller fel.
Kärlek så enkel, så djurisk att man kan ifrågasätta temat.

Ändock,
Skönheten innanför smutsen vill alltid fram.
Välkomna med en tillgiven famn.

Idag är det grå vardag.
I texten är det fantastiskt.
Inte för att det är fint eller varmt.
Utan för att du får försvinna, in i en ny värld.
Mörk som ljus,
Stordåd som missdåd
Kärlek som porr.
Det spelar ingen roll hur fin eller smutsig världen är.

Du kan få komma bort för en stund.20+ sidor

Novellen börjar arta sig.