EllaRoses bloggTjej, 23 år. Bor i Brålanda, Västra Götalands län. Är offline och var senast aktiv: 30 november kl. 23:26

EllaRose

Senaste inläggen

Angående vind
11 november kl. 04:05
Öppet fönster
11 november kl. 02:51
Ibland
8 november kl. 01:55
Kär
6 november kl. 22:51
Jaha
1 november kl. 13:57
Människor igen
30 oktober kl. 11:57
Kunnig?
17 oktober kl. 23:59
Vissa människor
17 oktober kl. 02:13
Drömmen
15 oktober kl. 13:04
Jobbet
13 oktober kl. 15:04
Visa alla

Fakta

Civilstatus: Upptagen
Läggning: Osäker
Intresse: Musik
Bor: Kartong
Politik: Politik?
Dricker: Öl
Musikstil: Allt
Klädstil: Svart
Medlem sedan: 2014-12-07

Event

EllaRose har inte lagt till några event än.

Angående vind

I mitt förra långa inlägg skrev jag om att jag sover med öppet fönster eftersom jag vaknar och mår skit om jag inte gör det.

Gissa vem som har en mindre orkan utanför som tvingade mig att stänga fönstret för det ven och ylade som om jag hade ett pack vargar utanför.
Kan inte sova om jag tror det finns en risk att rutan ska gå sönder, det är ett stort gammalt fönster och när det regnar för hårt på natten vaknar jag av det eftersom det låter som om det pågick en skottlossning och i mina områden är det inte en omöjlighet tyvärr.

Den jävla vinden vann den här gången....Öppet fönster

Kan nästan inte sova utan att ha ett fönster öppet, måste ha luft och kyla när jag sover annars när jag vaknar efter att ha sovit med stängt fönster mår jag pyton.

I min förra lägenhet hade jag ett stort fönster två små så där var det enklare med att ha det lilla fönstret närmast sängen öppet på vintern.

Det gick gärna vara iskallt just runt mig när jag vakna, nu med ett stort fönster långt bort från min säng kommer hela rummet bli nerkylt istället.

Kylan når inte lika bra till min säng heller men att ställa sängen vid fönstret blir lite svårt det är ett element precis nedanför.
Däremot är jag nästan påväg att bädda ut bäddsoffan och sova i den igen då det är där det blir svalast.

Detta är också något jag använder för att skrämma bort folk som vill mysa såvida du inte legat i frysen ett par timmar vill jag inte ha din kroppsvärme thank you.

Men öppet fönster är ett måste också något som gör det svårt med kompisar som slaggar på soffan, iom då måste jag ha fönstret stängt.Ibland

Ibland när jag känner mig ensam och vill bara hitta någon främling att tjöta med snabbt laddar jag er dejting appar eftersom det är enda stället folk svarar typ.

Sedan kan jag alltid avinstallera appen när jag är trött eller bara inte orkar mer.
Ikväll fick jag den briljanta idén att ladda ner en dating app igen fast jag vet att det inte hjälper mig på något sätt.
Avinstallerade den efter ca 1 minut, den hade svårt att hitta matchningar och föreslog mig att öka avståndet 3 gånger och öka åldersskillnaden också.

Slutade upp med 30+ Norge eller Danmark

Så ja känner mig väl ännu mer övertygad än någonsin att dejting appar och jag just don't work together.

Nej men jag blir snabbt ytlig och tröttnar på konversationer och folk som visar intresse att det blir mer irritation än glädje för att inte tala om personer som skriver och får upp någon form av förhoppning och sedan kommer till en raderad profil.

Förr eller senare trillar jag dit men nu var det ett långt tag sedan jag installera någon app och det går längre och längre tid mellan installationerna och tar kortare och kortare tid för mig att avinstallera dem.

Med tid kommer det nog inte hända igen.
Fri från impulstanken att "det hade kanske varit kul" för nej det är aldrig kul.Kär

Någon på jobbet var kär idag och har förhoppningsvis hamnat i ett läge som kan leda till en lyckad relation småningom.
Jag tycker verkligen det är roligt för personen och har inget mot andras lycka.

Men efter en hel dag med en "kärlek" spellista kände jag på slutet att nu börjar det bli lite påtagligt jobbigt. Musiken inte personen.
Spelade en låt av mitt val och sedan kunde jag härda ut en timma med kärleksmusik men skulle inte klara flera dagar av det.

Har kommit till en viktig insikt att jag kommit till den där punkten då jag finner min ensamhet bekväm och jag njuter av att bara göra saker på helt egen hand och engagerar mig i mina kompisar mer.

Jag har stabilt med jobb isch och kommer kunna fokusera på andra saker än pengar nu så ska fixa med livet lite.

Men romantisk musik får i för stor mängd mig att må illa.Jaha

Jobbar till 23.30 hittade ingen lösning och har barstägning så kan inte dra tidigare såååå det blir McDonalds i 5h inatt eftersom tåget går 05 och jag är strandsatt i Göteborg tills dess
KulMänniskor igen

Asså om folk hade sett ut som jag vill så hade alla haft smink piercingar, killarna hade haft långt hår och androgyna eller feminina drag hade varit trenden på modet man ska sträva efter.

Tatueringar och piercingar, färgat hår, unika stilar tjejer hade klätt sig i allt från mycket till lite klackar och platta skor till höga platåer.

Men det är ju vad jag tycker är vackert och jag kan även tycka vissa människor är helt basic vackra men jag går ju inte runt till människor utan smink tatueringar tråkig blek klädsel och säger "men hur fan ser du ut gå och tatuera dig för fan, tänk på att ingen kommer anställa någon som smälter in i väggen"

Folk har en sån jävla skev blick att deras åsikt är rätt för det är "normalt" eller enligt dem "vackert vs fult"

Om du tycker tatueringar är fult får man tycka det men du behöver ju inte säga till enskilda personer "du är ful för du har tatueringar"
Jag går ju inte runt "du är ful för du är så jävla vanlig och tråkigt klädd"

Hade definitivt kunnat se detta som ett socialt experiment att någon går runt och gör detta och sedan följer upp med en intervju.

Blir så jävla trött på folk ibland.

Sedan det som var vackert förr är fult idag imorgon kan det som var trendigt 700 år sedan tillbaka.Kunnig?

Askul att avsluta sin kurators meningar för jag har läst basic psykologi XD
Hen är dock utbildad på ett annat plan jag kan verkligen bara basic men det hjälper mig kommunicera vad jag behöver hjälp med och vad som pågår i mitt huvud.

Sedan tycker jag inte om själv diagnoser därav går till en proffesionell eftersom de har bokstavligen gått utbildning för det.
När man börjar läsa om diagnoser då tänker man först "AHA jag har detta" men sedan läser du om fler och plötsligt sitter du med en existentiell kris för du har nu 711 diagnoser som stämmer in på dig.

Detaljerna och överlappande beteende mönster och likheter mellan diagnoser är så extremt många och det är just därför självdiagnos är farligt.

Jag var HELT övertygad om att min förälder är narcissist men sanningen är att det finns flera diagnoser man kan missta och egentligen kan det handla om en individ som egentligen bara behöver rätt vård och hjälp för att kunna bli en fungerande människa.
MEN individen i detta fall vägrar ta emot hjälp och jag är inte den personen som ska få den personen till den insikten då det gör mer skada än nytta i mitt fall men någon därute kanske kan öppna den dörren för dem.

Ska inte ens börja med mina storasystrar som satt diagnosen autistisk på mig och agerar milt därefter. Sjukt irriterande då det inte är bekräftat och även om jag hade det så är deras bemötande inte uppskattat.

(dessutom bara dem som tror det i princip)

Också förklara för min barnmorska på mottagningen att jag är en homunculus i frågan om hur jag ser min kropp och hon skrattade väldigt mycket åt det.

Älskar att veta grejer vill alltid veta mera!Vissa människor

Människor kommer legit och bara "ah du är så unik" eller "du är så vacker" och sedan tror de att bara för att de gav en en enkel komplimang ska man falla pladask för dem?

Eller att genom få en person att känna sig speciell få dem att gilla dem?
"jag har aldrig träffat någon som dig innan" "du är inte som alla andra"

Please det är ungefär som när äldre går på yngre med "du är så mogen för din ålder"

Jag brukar driva med dem typ för de kör sina försök att charma och så funkar det inte och de förstår liksom inte vad de ska göra inget av det vanliga funkar.
Då ger de upp för är det inte enkelt så är det inte värt det.

Och för mig är det en stor vinst för är all effort du tänker lägga ner ett par uttjatade komplimanger om mitt utseende istället för att lära känna mig då kan du vandra vidare.
En person som känner mig vet till exempel att jag inte gillar att bli kallad söt, vilket extremt många använder som komplimang i försök att charma.

Snacka om att verkligen skjuta sig själv i foten, jag blir ju allt ifrån vänligt inställd efter att ha blivit kallad söt.

För att summera, mer kreativitet när du närmar dig människor du vill lära känna oavsett vänskap eller potentiell relation. Var inte så jävla på och rakt på sak lär känna människan lite för i helvete.

Var artig, ta ett nej med stil inte motsvarigheten "ah du är ful ändå och fett äcklig" du visar att du är en omogen individ som fick allt du pekade på som barn och jag gjorde rätt i att säga nej.
Eller "ah jag kommer väl dö ensam då ingen älskar mig" DU försöker använda offekoftan i ett försök att ge upphov till skuldkänslor och det är ett fett stort NEJ.

Enda gången jag mår dåligt över att förklara att jag inte kan besvara det någon känner för mig är när de är genuint snälla, de använder inte offekoftan, de kallar mig inte massa saker som går helt emot vad de sa 5 minuter sedan, de är ibland fortfarande intresserade av att fortsätta prata och de försöker inte få en att ändra sig.

Nej men asså schysst individ gillar en och man finner inte det intresset tillbaka det är jobbigt.
Men oavsett så är jag inte skyldig någon att besvara deras känslor och ingen är skyldig att besvara mina.Drömmen

Jag drömde inatt, det var så mycket olika drömmar men det jag minns mest var biblioteket.
Ett enormt bibliotek med faktaböcker och litteratur OM ALLT. I drömmen fanns det flera världar och biblioteket var något man måste ta sig till på ett väldigt komplicerat sätt och jag vet att jag kände så mycket glädje och oro på samma gång.
Jag ville ta in allt läsa allt och bara gå igenom hela biblio8hylla för hylla men var samtidigt orolig att jag inte skulle ha tid nog att jag egentligen inte skulle vara där och skulle inte kunna komma tillbaka.
Min bror slet sidor ur böcker och gjorde mig arg nu skulle vi definitivt bli utkastade.
Bibliotekarien kom en stor lång figur med mörk men varm röst han skällde på min bror och jag trodde det var kört.
Men jag fick ingen utskällning och jag kände mig så extremt liten så när jag såg upp på honom och frågade om jag fick stanna var jag typ 4 år igen och tårarna rann.
Han sa att det var självfallet att jag fick stanna jag hade inte gjort något fel och han läste böcker för mig och när han gjorde det kom böckerna till liv vilket gjorde att allt som lästes spelades upp på sidorna som en film.

För den som inte vet är vetgirig ett ord som alltid associeras med mig då jag aldrig vet tillräckligt jag vill helst ta mig an all kunskap om allt.
Konstig dröm iallafall.Jobbet

Jobbigt på jobbet och utifrån ingenstans kommer ett jobberbjudande i Göteborg och jag typ bara Universum har skickat en backup plan.