EllaRoses bloggTjej, 23 år. Bor i Brålanda, Västra Götalands län. Är offline och var senast aktiv: Igår 22:34

EllaRose

Senaste inläggen

Utbildning
13 juli kl. 22:23
Parfym
13 juli kl. 12:11
Sjuk
13 juli kl. 11:45
Subkult
9 juli kl. 16:00
Traska vidare
4 juli kl. 23:24
Vuxna skaffar vänner?
2 juli kl. 00:02
Fucking barnvagnar
27 juni kl. 11:55
Nu går det snart åt rätt håll
21 juni kl. 23:10
Break up drama
19 juni kl. 11:29
Ung förälder
14 juni kl. 15:38
Visa alla

Fakta

Civilstatus: Upptagen
Läggning: Osäker
Intresse: Musik
Bor: Kartong
Politik: Politik?
Dricker: Öl
Musikstil: Allt
Klädstil: Svart
Medlem sedan: 2014-12-07

Event

EllaRose har inte lagt till några event än.

Utbildning

Nu jobbar jag och sliter för att få det att gå runt men vill ju knappast jobba i branschen hela livet då det verkar som att jag inte kan klättra i någon karriärstege.
Däremot tänker jag dedikerad en del tid åt mitt nya jobb när jag får chansen och sedan plugga vid sidan.

Har tänkt plugga så jag får klart så jag kan om jag vill välja plugga vad jag vill men idag kollade jag förbi en yrkesutbildning.

Har varit och kollat på den i två år nu och även sökt en gång så nu tror jag att det borde vara mitt mål. Jag har ju tittat på den i två år och fortfarande känns det som något jag skulle kunna jobba med och trivas.

Jag tror det blir detta, nu blir det lite jobbtid, sedan plugg och sist det stora plugget.
Ska försöka fixa ett körkort någonstans också XD
Men jag har en plan!Parfym

Asså jag gillar parfym jag tycker definitivt olika dofter är intressanta och kan uppskatta när någon går förbi och jag känner att de luktar någonting och sedan försöka tänka vad för person det är.

Däremot på bussen ibland är det ju någon eller i värsta fall några som bokstavligen badat i parfym. Förutom att det ligger tjockt i hela bussen bokstavligen så blir det som kunde ha varit en behaglig doft ett kvävande inferno.

Jag är inte allergisk men får svårt att andas eftersom varje andetag är liksom parfym.

Förstår verkligen inte förtjusning med att dränka sig med parfym, när man applicerar mycket blir ju doften så stark att det inte luktar gott längre det blir bara obehagligt.

Sedan kan man ju inte vara vän med någon som är allergisk för de kan ju inte vara i närheten utan att få en allergisk chock eller stå med rinnande ögon och näsa.

Inte sur bara rent nyfiken på varför vissa människor verkligen tycker det är en bra grej honestly.Sjuk

Helt jävla slutkörd, mest öm i hela kroppen och något så in i helvete trött.
Fötterna gör ont men de har de alltid gjort efter att jag började jobba det är som varje steg är ömt och jag går försiktigt hemma för hemma är var jag känner det när jag slappnar av.

Kroppen känns tung och trött, halsen är inte helt okej imorse var den inte bra, nu på dagen är den bättre men undviker att prata och dricker honungsvatten och inte sockrade eller kolsyrade drycker.

Näsan har inga problem så det är inte den typiska förkylningen med halsont och snuva och täppa.

Avskyr att vara så trött.Subkult

Ville gå i år men jobbar T_T men det är en del coola människor i stan i och med Trollhättan inte ligger långt från Vänersborg.
Meanwhile så jobbar jag i Göteborg och kommer hem mitt i natten så blir inte mycket tid spenderat i stan.

Får se om jag går nästan år, vill gå på den och Tattuerings mässan.Traska vidare

Asså jag har varit lojal och slitit och kämpat men när min kollega blir tillfrågad som Arbetsledare och inte jag då måste jag gå. Älskar mina kollegor och speciellt i år när jag lärt så många nya, så mycket kul fester och häng jag varit på men nu går man vidare.

Jag blir erbjuden en tjänst på hemmaplan, jag har slitit och hoppats och nu händer det! Mitt liv kan bli mer stabilt, jag kan få ett liv.
Jag blir inte rik men jag lever, jag kan överleva.

Känner mig hemma i gruppen, trivs med arbetsuppgifterna och tror jag kommer kunna jobba ett tag innan jag kanske behöver tänka på studier och vad händer sen?

Jobbar klart sommaren tills kontraktet är slut, sedan blir det kanske att jag hoppar in ibland i framtiden, men jag har mitt jobb på hemmaplan.

Nu blir nästa projekt att hitta en lägenhet i centrum då jag kommer jobba kvällar kommer jag inte vilja riskera promenad hem.Vuxna skaffar vänner?

Hur skaffar andra vuxna nya vänner och bekantskaper? Hur behåller man vänner och hur fungerar kommunikationen egentligen?

Som jag uppfattar det är det ofta via jobbet många träffas andra via träning eller annan form av fritidsaktiviteter. Utöver det så är det svårt att skaffa vänner som vuxen?

Appar som försöker införa någon form utav "träffa nya vänner" blir som en "kompis dejt" vibbar vi är du min nya kompis?

Jag har haft ganska enkelt att komma in i grupper när jag var yngre men i och med att jag inte håller kontakten så blir jag den som inte brytt sig om det gått ett år eller en sommar för vi känner varandra.

Nu inser jag att människor jag kom lite närmare funkar inte det på samma sätt för mycket händer i deras liv som man missat.
Jag är inte van vid att skriva varje dag med någon i mer än en kort intensiv period sen dör det ut.

Jag orkar inte att skriva med folk ibland och när de försöker nå mig om och om igen blir jag trött och börjar medvetet ignorera men i början försöker jag hålla uppe det och svara på alla medelanden.

Sedan jobbar jag konstiga tider så att träffas fysiskt är svårt, och jag är ju sämst på att skriva med folk. Försöker verkligen bli bättre på att höra av mig men det som prioriteras är ju familjen ochbrorsan är likadan jag fick ringa honom för att övrig familj undrade om han var vid liv.

Han och jag jobbar på att höra av oss och jag har iallafall prioriterat familjen, någon gång regelbundet inte varje dag skriva fråga lite kanske ringa och prata. Just nu är det 4 personer ska försöka med 2 till men de är lite mer avlägsen familj så inte lika ofta men ändå viktigt.

Men hur gör andra för att skaffa vänner? Hur gör en vuxen person för att utöka sin krets med personer?

Jag har ingen aning iallafall.Fucking barnvagnar

Asså ska på bussen och någon har en barnvagn och ställt den så den blockerar vägen till baksätena man kan inte komma åt att sitta.

Barnvagn jättebra grej men när folk tror de kan ställa dem hursomhelst blir jag lagom trött.
Fick säga till folk att inte blockera nödutgången med sina barnvagnar och många var resonliga, vissa var milt irriterade på mig och vissa ifrågasatte "var ska jag ställa den då?!"
Inte mitt problem du skaffade barn ditt val, och någon ställde tillbaka den efter jag gått därifrån varpå jag helt sonika tog deras barnvagn och körde bort den NÖDUTGÅNG FÅR EJ BLOCKERAS

Sedan hur många är det inte som använder den som en bulldozer, en stor folkmassa är ju inga problem när du har en barnvagn man bara kör över folk mer eller mindre.

Ignorera att din unge kanske ligger i barnvagnen och får en person på sig för att de ramlar efter att ha blivit tacklad av vagnen, det är ju lugnt det går säkert bra.Nu går det snart åt rätt håll

Gör en relapse på tänkande och det är ganska uppenbart att jag går in i försvar och blir mer bitter efter min fd pojkvän J gjorde slut med mig. Sedan såg jag en lapp där jag hade skrivit ner saker om honom från innan vi blev ihop och där och då bestämde jag mig för att ta tag i allt och försöka gå framåt igen.

Det var så mycket enklare att bli arg och sur än att hantera att jag saknar honom väldigt mycket och egentligen bara intresserar mig för andra människor som replacements.

Jag ska tillbaka till att klara av mitt eget sällskap och inte känna ett behov av att leta efter någon.
Så som det var innan jag träffade J.

Så just nu är det väl inte mycket mer än fokusera på jobbet och försöka planera vardagarna, försöka tänka på annat och gå vidare.
Ska kolla på andra yrkesmöjligheter och utbildningar för känner mig lite fast i det spåret jag går nu.Break up drama

Om en tjej tar hämnd på sin kille för han var otrogen då är det okej och viral succé.
Om en kille gör det mot sin tjej efter hon varit otrogen då är det fel.

Hur vore det om antingen så får ingen göra det trots omständigheterna eller så får man göra det för personen var otrogen.

Jag känner att man inte kastar ut personens ägodelar genom fönstret eller förstör saker de äger, jag tycker man kan samla ihop det lämna det på något vis hos dem eller utanför utan att det blir förstört för då är du iallafall trots det de gjort mot dig resonlig och jävligt mycket bättre än dem.

Fuck argumentet "jag var ledsen därför agera jag så" nej du agera så för du ville och sedan säger du att det är på grund av att du är ledsen. Wake up folk mår piss men de slår inte saker sönder och samma för de.Ung förälder

Syrran är gravid och funderar på att behålla barnet.
Jag har sagt ingen kan tvinga henne till någonting och hon väljer själv men råder henne till att inte bli ung förälder.

Matematiken är enkel, hon har ett rum hon bor i som hon inte får bo med någon annan i, hon har inte avslutat gymnasiet, relationen är oviss, ingen förälder eller syskon kommer ställa upp ekonomiskt då alla har sina egna liv att hålla flytande.
Vi alla går på knäna ekonomiskt och den som inte gör det klarar sig men har inget kapital att ge henne.

Hon har inget jobb, ingen jobberfarenhet och om hennes kille lämnar henne så kommer hon sitta skiten. (om han gör det så är det inte pga barnet utan andra anledningar)

Hennes kille har ingen bostad, hon kan inte bo hos någon förälder eller hos syskon.

Jag försöker inte gå på för mycket för då kommer hon gå i försvar och behålla det enbart för trots, jag vill ju helst att hon inser själv att hon sätter sig själv i en situation som är jävligt svår och ingen i familjen kommer kunna hjälpa henne oavsett vad de lovar.

Sedan mår hon redan psykiskt dåligt så det gör ju inte saken bättre.

Katastrof läge: kaos
Humör: trött och frustrerad

Slutsats: behåller hon barnet så säger jag upp kontakten officiellt, jag skulle göra det eventuellt oavsett men någonstans måste jag skydda mig för när allt brister kommer hon gå till mig och jag kommer inte orka.

Fuck människor och deras beslut