lätta recept?

Föregående
Till botten  
Caroline Tjej, 32 år

6 219 forumsinlägg

Skrivet:
12 augusti 2009 kl. 09:58
Caroline Tjej, 32 år

Tina lax, ta smör på den krydda med citronpeppar, salt och ev citron eller kiwi
Lägg in i ugnen som ska vara på 200 grader och låt den ligga där i ca 10-12 min
Sedan kan man göra lite sallad till.

Nyttigt och sjukt gott!

osv Kille, 32 år

9 279 forumsinlägg

Skrivet:
12 augusti 2009 kl. 10:01
osv Kille, 32 år

Yoghurt + Frukt + Flingor = lolgott och enkelt

SillyJokes Tjej, 30 år

4 155 forumsinlägg

Skrivet:
1 februari 2011 kl. 14:54
SillyJokes Tjej, 30 år

Snabbmakaroner och ketchup. Tadaaa

LamaFucker Tjej, 30 år

1 068 forumsinlägg

Skrivet:
5 april 2013 kl. 17:00
LamaFucker Tjej, 30 år

koka ris, mixa grönpepparsås och stek köttbullar - så jävla gott!

priapeia Tjej, 28 år

136 forumsinlägg

Skrivet:
6 april 2013 kl. 15:14
priapeia Tjej, 28 år

Skär en massa rotfrukter av eget val (typ potatis persiljerot morötter palsternacka kålrot kanske broccoli om du känner dig riktigt crazy) med en eller två vitlöksklyftor. Olja och salt och gå bärsärkargång med kryddorna på det och ställ in i ugnen (typ 250 grader eller nåt)
Släng ett par dl couscous i en skål och ha rätt mängd kokande vatten på (läs paketet eller nåt idk), gärna med salt eller buljong och täcck sedan med ett lock av något slag.
Efter ca 20-30 min ska rotfrukterna vara färdiga, släng i dem i couscousskålen och rör om.
Servera med ajvar+vegangrädde+kokosflingor eller veganyoghurt+kryddor+kryddor+vitlök+kryddor. Voila.
Couscous kan bytas ut mot typ bulgur om man är av den läggningen. Eller quinoa. Släng i krutonger eller stekt svamp eller vad du tycker är mums. Endast fantasin sätter gränsen.

Smaklig vegantid.

BEOWULF Kille, 37 år

9 889 forumsinlägg

Skrivet:
6 april 2013 kl. 15:26
BEOWULF Kille, 37 år

Det här är en helt vegansk pastarätt som jag brukar tillaga rätt ofta eftersom den är oerhört enkel att göra och ingredienserna för det mesta är sånt som man redan har i köket:

Spaghetti med olivpesto

Ingredienser
- 1¼ dl olivolja
- 1 liten vitlöksklyfta, hackad
- 2½ dl svarta oliver, urkärnade och grovt hackade
- 2½ dl gröna oliver, urkärnade och grovt hackade
- 1 tsk färsk mejram (eller ½ tesked torkad mejram)
- salt och nymald svartpeppar
- 500 gram spaghetti
- 1 dl bladpersilja, hackad

1: Tillaga peston
Koka upp en stor kastrull med pastavatten. Mixa olivolja, vitlök, oliver och mejram i en matberedare. Skrapa ner olivblandningen från innerväggarna med en slickepott och mixa igen ända tills det har blivit en grov röra. För över olivpeston till en stor serveringsskål.

2: Koka pastan
Tillsätt 2 matskedar salt i det kokande pastavattnet. Lägg i pastan och koka den enligt anvisningarna på förpackningen. Rör om med jämna mellanrum. Häll av pastan i ett durkslag, men behåll drygt 1 dl av kokvattnet. Blanda pastan med peston och persiljan och späd med kokvattnet vid behov. Krydda med salt och svartpeppar och servera.

Smaklig måltid :>


Föregående
Till toppen  

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet