chili con carne
chili sin sarne :D
eller vad det heter
Jag äter chili con carne nu till middag. SÅ GOTT.
Första gången jag åt det var när jag var på ridläger i mina yngre dagar. (Nu lät jag gammal :c)
Tyckte varken att det såg eller lät gott, men vågade inte säga något så åt i alla fall. Fy SATAN vad gott det var!
Men har aldrig ätit så god chili con carne någonsin senare heller. Men gott är det.
Det är gott, och jag vill prova göra det nu. Fast får inte laga mat för det finns redan 4 olika rätter. :(
Jag har gjort det en gång och nu får jag kväljningar av att bara tänka på maträtten...
Citat från SillyJokes
Jag har gjort det en gång och nu får jag kväljningar av att bara tänka på maträtten...
Är du säker på att du gjorde rätt ens? Hur gjorde du?
jag vet en person som går i extas av Chili con carne :P han älskar det! :P
Åhhh, det är så galet gott.
Tror inte jag har ätit det sen jag blev vegetarian, men får slänga ihop en köttfri variant någon dag :D
Okej då, rättar mig själv: Får slänga ihop en chili sin carne någon dag :D 
Vilket inte var vad tråden handlar om så nu går jag OT. Sorry.
Jag och en vän gjorde fantastisk chili con carne igår! Här är en bild när det höll på att gotta sig:

Det är så gott så det är sjukt. Kan äta det varje dag!
Ååh, var så länge sedan jag åt! Så sjukt gött!
Här är förresten receptet som vi använde, jag skrev ihop det lite mer utförligt så som jag minns det:
2 kilo kött (högrev)
10 vitlöksklyftor
2 habanero
6 piri piri (torkade)
2 ancho chili (torkade)
1 liter Fuller’s London porter (två burkar)
1 msk salt
1 gnutta socker
1 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
1/2 msk oregano
2 lagerblad
olja/smör
svartpeppar och oxfond efter smak
vatten
1. Sätt igång skivan ”Extreme Meat Eater” med Fleshrevels på repeat. Ett förslag är att ta en god öl som du kan börja smutta på.
2. Koka den torkade chilin i 10 till 15 minuter. Under tiden kan du ta fram vitlöken och sedan hacka upp den i lite mindre bitar. Skär även upp habaneron. När den torkade chili är kokad, så kan du börja skära upp den med. Avgör själv om du vill ha fröna från din chili i grytan. Det blir starkare om du har i dem. Eftersom att du ska hantera chili, så är mitt tips att inte pilla med händerna i näsan, ögonen eller något annat olämpligt ställe under fel tidpunkt. Det kan stanna kvar i händerna ett tag. Vattnet som du kokade chilin i kan du spara. 
3. Skär upp köttet i mindre grytbitar/tärningar (3 centimeter blir bra). Fräs vitlöken och flytta över den till en stor gjutjärnsgryta. Bryn köttet i en stekpanna tills det får lite färg/yta, hiva ner det allteftersom i den stora grytan där du har vitlöken och börja koka det på låg värme.
4. Häll ner vattnet från den torkade chilin i grytan. Släng i ölen (en burk till att börja med bör räcka så länge) tills vätskan täcker det mesta. Släng ner spiskummin, all chili, oregano, lagerbladen, paprikapulvret och salta detta lite (du behöver inte ta allt salt på en gång). Rör om rejält. Eftersom att allt ska koka i flera timmar, så är det viktigt att röra om ganska ofta, annars fastnar allting i botten. Häll i lite oxfond och svartpeppar. Här får du känna efter hur mycket som behövs själv. Smaka av då och då. Om det känns alltför salt, släng i lite socker för att balansera ut det. Annars kan man fortsätta salta och tillsätta socker (eller annat) efter smak. Släng på locket med och låt det fortsätta koka.
5. Efter ett tag kan det behövas mer vätska, så häll i lite mer öl (eller vatten) i sådana fall. Grytan sköter sig mestadels själv, det enda du behöver göra vid slutet är som sagt att röra om då och då. Smaka såklart även av och se om du behöver mer av något osv. Köttet ska till slut trådas sönder, så ge det ungefär 5 timmar eller mer. Du kommer att ha en del ledig tid, så ta en till god öl så länge och invänta på att köttet ska trådas ner till en härlig massa.
Att servera till:
Ris
Baguette/bröd
Creme fraiche
Dryck: Öl (förslag: De Glazen Toren Saison d’Erpe-Mere)
Nu kan man ju självklart experimentera ganska mycket receptmässigt när det gäller den här rätten. Men den här gången ville vi hålla det ganska enkelt och inte komplicera till det alltför mycket. Hettan på denna versionen är inte så stark heller.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet