Varför äta kött?
Med ett RDI på 2 microgram lär man kunna få i sig det dagligen omedvetet.
Var är det för påstående?
Klart man kan göra det omedvetet? Om man omedvetet har en kost som innehåller rätt mängder. (Nej man får inte i sig B12 genom att andas luft, tyvärr)
Fortfarande, man får i sig väldigt små mängder.
Går ju fortfarande att få i sig rätt mängd.
Ja det gör ju det.
Jag vill bara vara säker på att jag gör det, annars är inte veganism något för mig tyvärr.
Vill helst inte äta kosttillskott, jag tror inte att det är en stabil lösning.
Ät bara ordentligt så bör det inte vara någon fara!
Jag tar inget kosttillskott och jag har varit vegan i 2 ½ år. Inte haft några problem förutom när jag har endast ätit skräp.
Men dricker man växtmjölk så får man i sig b12.
Enligt mig så låter det lite farligt :(
Jag älskar nog skaldjur för mycket för att kunna bli vegan. Rött kött har jag dock personligen inga problem att byta ut. Veganmat kan smaka lite gott med rätt kryddor.
Ptja, rött kött smakar ju lite sådär utan kryddor.
Finns veganska räkor som är väldigt lika vanliga räkor, för lika för min smak.
Beror på! Jag var i argentina för ungefär 2 år sen. Det köttet behövde man inte krydda nämnvärt... Svennekött är oftast inte lika färskt eller är fryst -> sämre/mindre smak.
Citat från PontusPMA
Citat från Voxel
Citat från PontusPMA
Finns veganska räkor som är väldigt lika vanliga räkor, för lika för min smak.
Vad då veganska räkor? Finns det veganska kor också?
Såvitt jag vet är alla kor veganer höhöhö
Höhöhö, jag var lika roliga själv.
Har ju aldrig smakat på "veganska räkor" men... jag är tveksam. Jag är en finsmakare när det kommer till räkor, jag bruka gå till Feskar Bröderna och köpa färska räkor och det är något av en delikatess för mig.
Jag får väl köpa den veganska versionen någon gång och testa.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet