Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Emojavel Kille, 31 år

1 736 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:40
Emojavel Kille, 31 år

Citat från Pan


Det hänger totalt på vilken typ av kött och vilken mängd.

Sant! Men fortfarande kan du inte få en diet som innehåller kött lika nyttig som en diet utan kött.

Samt att poängen var att man inte äter bönor till varje rätt ifall man är vegetarian, det är inte speciellt mycket protein som är RDI, man kan "råka" få i sig rätt mängd utan problem och utan att tänka på det.

mandis Tjej, 31 år

8 767 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:44
mandis Tjej, 31 år

Citat från Emojavel


Citat från Pan

Det hänger totalt på vilken typ av kött och vilken mängd.

Sant! Men fortfarande kan du inte få en diet som innehåller kött lika nyttig som en diet utan kött.

Samt att poängen var att man inte äter bönor till varje rätt ifall man är vegetarian, det är inte speciellt mycket protein som är RDI, man kan "råka" få i sig rätt mängd utan problem och utan att tänka på det.


Sen så är det väl rätt väl dokumenterat att kött i stora mängder ökar risken för tarmcancer, så att äta kött till lunch och middag varje dag utan avbrott låter inte särskilt hälsosamt med det i huvudet, främst det jag syftade på!

Tycker det är så skumt dock, liksom ifall man då som köttätare äter kött till både lunch och middag dagligen, för att man anser att man löper risk att få vissa näringsbrister annars låter så överdrivet. Man äter väl vegetariskt NÅGON gång, eller måste man ha kött till typiskt vegetariska rätter också? Låter bara överdrivet.

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:47
beatyourkids Kille, 37 år

Citat från mandis_


Citat från Ronjahej

Kroppen behöver ha i sig tryftofan och tyrosin för att kunna bilda dopamin, noradrenalin och serotonin. Tryftofan och tyrosin finns i protein och är därför väldigt nödvändigt att äta.
Det finns också i linser och bönor så ska man sluta äta kött får man äta linser och bönor vid varje måltid och det känner inte jag riktigt för och därför kommer jag aldrig sluta äta kött

Äter du kött till lunch och middag alla dagar i veckan? Låter inte särskilt hälsosamt.


Shit alltså, hon kommer nog dö snart i köttcancer.

Nastrand Kille, 31 år

1 005 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:49
Nastrand Kille, 31 år

För att vi behöver färre djur på denna jorden

ChipsTutte Tjej, 37 år

161 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:49
ChipsTutte Tjej, 37 år

Citat från Nastrand


För att vi behöver färre djur på denna jorden

^
l
l
l
l
l

This

Pan Kille, 45 år

4 141 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:50
Pan Kille, 45 år

Citat från Emojavel


Det hänger totalt på vilken typ av kött och vilken mängd.

Sant! Men fortfarande kan du inte få en diet som innehåller kött lika nyttig som en diet utan kött.

Samt att poängen var att man inte äter bönor till varje rätt ifall man är vegetarian, det är inte speciellt mycket protein som är RDI, man kan "råka" få i sig rätt mängd utan problem och utan att tänka på det.


Ja, jag är bara trött på att det skitsnackas och generaliseras kring "kött", precis som att allt kött skulle vara dåligt i vilken mängd det än rör sig om. Det är ett riktigt fult retoriskt trick som inte hör hemma i mogna diskussioner.

mandis Tjej, 31 år

8 767 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:50
mandis Tjej, 31 år

Citat från Terrorstorm


Citat från mandis_

Citat från Ronjahej

Kroppen behöver ha i sig tryftofan och tyrosin för att kunna bilda dopamin, noradrenalin och serotonin. Tryftofan och tyrosin finns i protein och är därför väldigt nödvändigt att äta.
Det finns också i linser och bönor så ska man sluta äta kött får man äta linser och bönor vid varje måltid och det känner inte jag riktigt för och därför kommer jag aldrig sluta äta kött

Äter du kött till lunch och middag alla dagar i veckan? Låter inte särskilt hälsosamt.

Shit alltså, hon kommer nog dö snart i köttcancer.


Ja precis! Alla som äter kött dör i cancer, du uppfattade verkligen min poäng! Guldstjärna till dig.

Emojavel Kille, 31 år

1 736 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:51
Emojavel Kille, 31 år

Citat från mandis_


Sen så är det väl rätt väl dokumenterat att kött i stora mängder ökar risken för tarmcancer, så att äta kött till lunch och middag varje dag utan avbrott låter inte särskilt hälsosamt med det i huvudet, främst det jag syftade på!

Tycker det är så skumt dock, liksom ifall man då som köttätare äter kött till både lunch och middag dagligen, för att man anser att man löper risk att få vissa näringsbrister annars låter så överdrivet. Man äter väl vegetariskt NÅGON gång, eller måste man ha kött till typiskt vegetariska rätter också? Låter bara överdrivet.


Finns flera olika dokementerade efterforskingar innom det, yes!

Mycket skumt! Det är bättre med folk som käkar tillskott etc för att få rätt mängd protein, i vanliga fall behöver en man ca 0.8 gram protein per kilo kropsvikt, och tränar man så går det upp till ca 1.5 gram per kilo kropssvikt. Rätt kul när Kille 16 år lägger argument att de behöver sitt extra protein för sin träning!

mandis Tjej, 31 år

8 767 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:51
mandis Tjej, 31 år

Citat från Pan


Citat från Emojavel

Det hänger totalt på vilken typ av kött och vilken mängd.

Sant! Men fortfarande kan du inte få en diet som innehåller kött lika nyttig som en diet utan kött.

Samt att poängen var att man inte äter bönor till varje rätt ifall man är vegetarian, det är inte speciellt mycket protein som är RDI, man kan "råka" få i sig rätt mängd utan problem och utan att tänka på det.

Ja, jag är bara trött på att det skitsnackas och generaliseras kring "kött", precis som att allt kött skulle vara dåligt i vilken mängd det än rör sig om. Det är ett riktigt fult retoriskt trick som inte hör hemma i mogna diskussioner.


Jag tycker inte att kött i vissa mängder är dåligt, jag tycker däremot att sättet det produceras på är mindre bra.

Min poäng var att proteinargumentet är så fruktansvärt dåligt, då det är inkorrekt, inget mer.

Emojavel Kille, 31 år

1 736 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:53
Emojavel Kille, 31 år

Citat från Pan


Ja, jag är bara trött på att det skitsnackas och generaliseras kring "kött", precis som att allt kött skulle vara dåligt i vilken mängd det än rör sig om. Det är ett riktigt fult retoriskt trick som inte hör hemma i mogna diskussioner.

Man bör sätta in "kött" i kategorierna fisk, fågel, nöt och fläsk, mycket mer noga bör det inte vara för att få fram sin poäng, men jag fattar vad du menar!

Pan Kille, 45 år

4 141 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 17:57
Pan Kille, 45 år

Citat från mandis_


Ja, jag är bara trött på att det skitsnackas och generaliseras kring "kött", precis som att allt kött skulle vara dåligt i vilken mängd det än rör sig om. Det är ett riktigt fult retoriskt trick som inte hör hemma i mogna diskussioner.

Jag tycker inte att kött i vissa mängder är dåligt, jag tycker däremot att sättet det produceras på är mindre bra.
Min poäng var att proteinargumentet är så fruktansvärt dåligt, då det är inkorrekt, inget mer.


Och min poäng är att vissa uttalanden ger en så fruktansvärt orättvis och missvisande bild av verkligheten när specifika ord används utan eftertanke. Tar vi t.ex i åtanke de studier som säger att höga intag av fiskkött reducerar risken för cancer (tillsammans med dess andra nyttiga, kroppsliga funktioner) så är plötsligt "kött" raka motsatsen till dåligt ur ett hälsoperspektiv.

mandis Tjej, 31 år

8 767 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 18:03
mandis Tjej, 31 år

Citat från Pan


Citat från mandis_

Ja, jag är bara trött på att det skitsnackas och generaliseras kring "kött", precis som att allt kött skulle vara dåligt i vilken mängd det än rör sig om. Det är ett riktigt fult retoriskt trick som inte hör hemma i mogna diskussioner.

Jag tycker inte att kött i vissa mängder är dåligt, jag tycker däremot att sättet det produceras på är mindre bra.
Min poäng var att proteinargumentet är så fruktansvärt dåligt, då det är inkorrekt, inget mer.

Och min poäng är att vissa uttalanden ger en så fruktansvärt orättvis och missvisande bild av verkligheten när specifika ord används utan eftertanke. Tar vi t.ex i åtanke de studier som säger att höga intag av fiskkött reducerar risken för cancer (tillsammans med dess andra nyttiga, kroppsliga funktioner) så är plötsligt "kött" raka motsatsen till dåligt ur ett hälsoperspektiv.


Ja absolut, jag ber om ursäkt ifall jag uttryckte mig otydligt.
Men när folk nämner ordet "kött", drar jag oftast associationen nöt/griskött, inte fisk. Självfallet så finns det vissa fördelar med en icke-vegetarisk kost, men jag missförstod dig antagligen innan, då jag som sagt kopplade samman ordet kött med gris/nötkött. Så, förlåt!

priapeia Tjej, 28 år

136 forumsinlägg

Skrivet:
27 maj 2013 kl. 19:05
priapeia Tjej, 28 år

Citat från Pan




Och min poäng är att vissa uttalanden ger en så fruktansvärt orättvis och missvisande bild av verkligheten när specifika ord används utan eftertanke. Tar vi t.ex i åtanke de studier som säger att höga intag av fiskkött reducerar risken för cancer (tillsammans med dess andra nyttiga, kroppsliga funktioner) så är plötsligt "kött" raka motsatsen till dåligt ur ett hälsoperspektiv.


Du har rätt att fisk ingår i kategorin kött, och att fisk kan vara nyttigt (om det då int einnehåller en massa tungmetaller hm hm). Däremot finns det flera studier som också påvisar att processat nöt och fläskkött ökar riskan för cencer i mage och kolon, samt att animaliska produkter i allmänhet förstör de endotealceller som motverkar blodkroppar osv. Slutsats, viss kött reducerar cancerrisken och viss kött ökar den.
Det är lite missvisande att klumpa ihop begreppet "kött", speciellt när en ska tala om hälsoaspekterna.

Baloo 34 år

5 959 forumsinlägg

Skrivet:
30 maj 2013 kl. 19:19
Baloo 34 år

^
Beror på okunskap från föräldrarnas sida som ledde till att barnet blev undernärt, inte att ungen käkade veganskt.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet