Varför äta kött?
Citat från natsukashi
Citat från nangiala
får man vara med? :P
bara som veggo xD
Men jag då! kan inte ja få va ett undantag! =D
Den som säger emot mig dödar jag.
Filth
Den här svarar väl på det mesta som poppar upp i den här tråden...
Nej, jag är fortfarande inte helt såld på idén att för att människor tillagar kött utanför sin kropp så skulle dom inte ha utvecklats för att kunna äta det.
De tidigaste tecken på att våra förfäder använde sig av eld vid matlagning är så gamla som 1.5 miljoner år, vilket ger en lång tid för våran kropp att anpassa sig för den formen av köttintag.
Nu säger jag inte att vi är formade för att enbart äta kött, men att det är något som vi har utvecklat en process för att kunna äta.
Ser det som en annan form av anpassning för att förbehandla mat, precis som flugans process att spy magsaft på det som de ska äta.
Jag skulle kunna sluta äta kött, men jag är för lat för att ändra mina kostvanor.
Sorgligt men sant.
Citat från ErikSchwartz
Nej, jag är fortfarande inte helt såld på idén att för att människor tillagar kött utanför sin kropp så skulle dom inte ha utvecklats för att kunna äta det.
De tidigaste tecken på att våra förfäder använde sig av eld vid matlagning är så gamla som 1.5 miljoner år, vilket ger en lång tid för våran kropp att anpassa sig för den formen av köttintag.
Nu säger jag inte att vi är formade för att enbart äta kött, men att det är något som vi har utvecklat en process för att kunna äta.
Ser det som en annan form av anpassning för att förbehandla mat, precis som flugans process att spy magsaft på det som de ska äta.
Det kräver ju dock att man äter tillagat kött i en relativt stor utsträckning, vilket många uppskattar att vi inte har gjort särskilt länge. Visst om man äter kött någon gång i månaden, men det är ju en annan sak. Och studerar vi matspjälkningssystemet så kan vi rentutav se att vi faktiskt inte är bättre på att bearbeta kött än vegetabilier, även om vi kanske är mer optimerade än tidigare.
Att vi kan äta kött är inte heller särskilt intressant eftersom alla djur kan äta kött, varav alla däggdjur jag känner till kan få ut åtminstone någon näring ur det. Till och med kor, som är ännu mindre anpassade för att äta kött än vi, har setts äta kött. Och skulle man tillaga det åt dem så skulle det säkert bli ännu mer lättsmält för dem.
http://www.reuters.com/article/2007/03/07/us-india-cow-idUSSP25712220070307
Citat från iTranscend
Det kräver ju dock att man äter tillagat kött i en relativt stor utsträckning, vilket många uppskattar att vi inte har gjort särskilt länge. Visst om man äter kött någon gång i månaden, men det är ju en annan sak. Och studerar vi matspjälkningssystemet så kan vi rentutav se att vi faktiskt inte är bättre på att bearbeta kött än vegetabilier, även om vi kanske är mer optimerade än tidigare.
Att vi kan äta kött är inte heller särskilt intressant eftersom alla djur kan äta kött, varav alla däggdjur jag känner till kan få ut åtminstone någon näring ur det. Till och med kor, som är ännu mindre anpassade för att äta kött än vi, har setts äta kött. Och skulle man tillaga det åt dem så skulle det säkert bli ännu mer lättsmält för dem.
http://www.reuters.com/article/2007/03/07/us-india-cow-idUSSP25712220070307
Jag syftar inte på att vi har utvecklat vår kropp så mycket, mer att vi har utvecklat en process som hjälper vår kropp att bearbeta kött och grönsaker med stor cellulosa innehåll.
Oh ja, jag är väl medveten om att kor och andra däggdjur kan äta kött.
Vi har haft den diskussionen tidigare.
Citat från ErikSchwartz
Jag syftar inte på att vi har utvecklat vår kropp så mycket, mer att vi har utvecklat en process som hjälper vår kropp att bearbeta kött och grönsaker med stor cellulosa innehåll.
Oh ja, jag är väl medveten om att kor och andra däggdjur kan äta kött.
Vi har haft den diskussionen tidigare.
Men det är väl rätt så onekligt dock. Tillagning gör mat mer lättsmält, end of story. Om det är optimalt ur en hälsosynvinkel är väl dock en anann fråga.
Citat från iTranscend
Men det är väl rätt så onekligt dock. Tillagning gör mat mer lättsmält, end of story. Om det är optimalt ur en hälsosynvinkel är väl dock en anann fråga.
Jag skulle inte stanna vid det bara sådär, men visst.
Ja, det är det?
Precis som att frågan om rosa är snyggare än rött är en annan fråga.
Citat från ErikSchwartz
Jag skulle inte stanna vid det bara sådär, men visst.
Ja, det är det?
Precis som att frågan om rosa är snyggare än rött är en annan fråga.
Men vad är du ute efter då?
Citat från iTranscend
Men vad är du ute efter då?
Att påpeka att påståendet att människan inte är gjord för att äta kött är felaktigt.
Vi är inte optimerade att äta enbart kött (även fast det finns folk som gör det och, vad jag vet, inte lider så mycket pga det) men det är en annan fråga.
Dagen de skapar ett billigt och mättande vegetariskt alternativ till bacon så blir jag vegetarian.
kan inte människor börja äta människor istället?
typ sånt folk som man helt enkelt klarar sig utan?
om inte människan är överlägsna i jämförelse med djuren skulle vi la inte kommit så här långt?
en människa som kan skippa alla onödiga och futtiga moraliska regler är ju t.o.m överlägsen andra människor?
i den aspekt att man kan äta både från växtriket, äta kött från djur och från människor?
det borde ju funka tycker jag iaf
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet