Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
PiZK Kille, 31 år

1 244 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:30
PiZK Kille, 31 år

kött äf nice.

upptaget Tjej, 30 år

2 187 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:33
upptaget Tjej, 30 år

@ tour ; haha tro mig , det finns kött från argentina . i växjö iaf . jag vet inte heller varför man skulle vilja köpa in kött därifrån men tydligen så gör man det , där jag bor iaf.

Senap Tjej, 29 år

1 100 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:34
Senap Tjej, 29 år

Varför inte liksom? :D

Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:34
Tour Kille, 37 år

Citat från iTranscend


Citat från Tour

såatte... du påstår att man i stort sett inte får cancer om man inte äter kött? har du nån schysst källa på det, som visar att det nästintill eliminerar risken för cancer?


Nej, absolut inte. Om vi lever så teoretiskt hälsosamt det bara går så kommer vi en dag att dö av cancer, eftersom cellerna inte kan dela sig i all oändlighet. Vad jag pratar om nu är för tidig död orsakad av cancer, dvs att dö av cancer redan som 60 åring istället för som 100 plussare. Men det finns så många fler faktorer att ingen ens velat räkna på det, men vi vet att ett högt fett och kolesterolintag är en av de största bidragande faktorerna (djurprodukter är den enda källan till kolesterol, och en av de mest koncentrerade källorna till fett). Negativa tankesätt är jag dock övertygad om att det är den största bidragande orsaken av alla.

Men ja, vill du ha lite studier så kan du ju kika på statistiken här:

http://www.vegsource.com/harris/cancer_vegdiet.htm

Och innan nån idiot drar upp hur artikeln är "partisk" för att den är publicerad på en veganhemsida så kan ni ju kika på varje källa som står längst ner individuellt istället. Det är klart att de flesta artiklar om sånt här är publicerade på veganhemsidor, jag menar, vilka köttätare skulle vilja sitta och skriva om hur sin kost ger dem cancer? Så ärliga människor tror jag inte ens att det finns här i världen.



jojo, jag sa inte emot dig att det orsakar cancer, dock så blir inte risken "obefintlig" ifall man inte äter kött. sen, som sagt så många gånger förr, så beror det helt klart på hur mycket kött man äter också.

PEARiPONT Kille, 30 år

2 448 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:35
PEARiPONT Kille, 30 år

Citat från Senap


Varför inte liksom? :D

Då är du omoralisk bla bla bla.
Ät vad du vill.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:38
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Tour


jojo, jag sa inte emot dig att det orsakar cancer, dock så blir inte risken "obefintlig" ifall man inte äter kött. sen, som sagt så många gånger förr, så beror det helt klart på hur mycket kött man äter också.


Om du läser vad jag skriver, istället för att argumentera mot någon påhittad halmdocka, så kan du inse att det inte var alls så jag formulerade mig. För det första så skrev jag djurprodukter, inte kött. För det andra så skrev jag så gott som omöjligt, inte "obefintligt". För det tredje så skrev jag att dö i någon av dessa sjukdomar redan som 50-70 åring, inte att dö överhuvudtaget.

Absolut, men inget är ju därför alltid det bästa. Att som rökare påstå "äsch, jag röker ju bara fem om dagen, så det är ju ingen fara!" förstår vi alla att det är rätt löjligt :).

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:40
Mynta Tjej, 33 år

Citat från upptaget


@ tour ; haha tro mig , det finns kött från argentina . i växjö iaf . jag vet inte heller varför man skulle vilja köpa in kött därifrån men tydligen så gör man det , där jag bor iaf.


Det är billigt, plus att Argentina anses ha bäst kött i världen (det gäller förstås inte den massproducerade skiten som de exporterar dock).

Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:41
Tour Kille, 37 år

Citat från iTranscend


Citat från Tour

jojo, jag sa inte emot dig att det orsakar cancer, dock så blir inte risken "obefintlig" ifall man inte äter kött. sen, som sagt så många gånger förr, så beror det helt klart på hur mycket kött man äter också.


Om du läser vad jag skriver, istället för att argumentera mot någon påhittad halmdocka, så kan du inse att det inte var alls så jag formulerade mig. För det första så skrev jag djurprodukter, inte kött. För det andra så skrev jag så gott som omöjligt, inte "obefintligt". För det tredje så skrev jag att dö i någon av dessa sjukdomar redan som 50-70 åring, inte att dö överhuvudtaget.

Absolut, men inget är ju därför alltid det bästa. Att som rökare påstå "äsch, jag röker ju bara fem om dagen, så det är ju ingen fara!" förstår vi alla att det är rätt löjligt :).



men snälla.

"Conversely, excess consumption of red and preserved meat may be associated with an increased risk of colorectal cancer"

överskottskonsumtion, som ovan hämtat från world health organization.

http://www.who.int/cancer/prevention/en/

upptaget Tjej, 30 år

2 187 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:43
upptaget Tjej, 30 år

Citat från iTranscend


Citat från upptaget

@ tour ; haha tro mig , det finns kött från argentina . i växjö iaf . jag vet inte heller varför man skulle vilja köpa in kött därifrån men tydligen så gör man det , där jag bor iaf.


Det är billigt, plus att Argentina anses ha bäst kött i världen (det gäller förstås inte den massproducerade skiten som de exporterar dock).


sant , fast om dom nu anser att utsläpp är det största problemet i frågan om oanvänt kött . så är ju det en förjäkla dålig investering om det nu skulle vara så att något av det importerade köttet blir över.

Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:48
Tour Kille, 37 år

Citat från upptaget


Citat från iTranscend

Citat från upptaget

@ tour ; haha tro mig , det finns kött från argentina . i växjö iaf . jag vet inte heller varför man skulle vilja köpa in kött därifrån men tydligen så gör man det , där jag bor iaf.


Det är billigt, plus att Argentina anses ha bäst kött i världen (det gäller förstås inte den massproducerade skiten som de exporterar dock).

sant , fast om dom nu anser att utsläpp är det största problemet i frågan om oanvänt kött . så är ju det en förjäkla dålig investering om det nu skulle vara så att något av det importerade köttet blir över.



jojo, helt klart.
jag tycker ju att fiskeindustrin är en långt värre miljörisk än vad lantbruksproduktionen av kött är dock, ur många synvinklar.

Lauruschkus Kille, 32 år

360 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:49
Lauruschkus Kille, 32 år

Jag är uppvuxen med att min mamma, min syster och min mormor är vegeterianer. Då min pappa sällan lagar mat till mig med så blev det att jag mesta delen av min uppväxt bara ätit vegetarisk mat. Maten i skolan brukade jag oftast inte äta för den var väldigt vidrig enligt mig. Det kanske bara är jag men... Jag har tröttnat på den mesta vegetariska maten, kanske beror på att min moder inte är så bra på att laga mat men även när dem drar med mig till vegetariska/veganska ställen så tycker jag inte att den maten heller är särskilt god.
Däremot tycker jag att kött är väldigt gott om det är lagat rätt, därför äter jag kött.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:50
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Tour


men snälla.

"Conversely, excess consumption of red and preserved meat may be associated with an increased risk of colorectal cancer"

överskottskonsumtion, som ovan hämtat från world health organization.

http://www.who.int/cancer/prevention/en/



Hur kommer det sig då att vi ser ett linjärt samband i samtliga sju studier i artikeln jag länkade till?

Definiera överskottskonsumtion. Enligt min definition så är allting över noll ett överskott, därför kan det där lika mycket bekräfta min slutsats. Och förstår du vilka små mängder man måste äta för att riskerna ska vara obefintliga? Om vi tittar på den här som exempel så ser vi att Japan ligger lägst för risken för lymfom, och de äter så lite som 2g protein ifrån nötkött och mejeriprodukter per dag (motsvarar typ 5g tillagat kött, eller ett halvt glas mjölk). Om vi utgår ifrån dem så ser vi att risken ökar linjärt med ökad konsumtion:



Detsamma gäller alla andra studier. Självklart blir det lite hoppigt mellan punkterna eftersom det finns så många fler faktorer som är omöjliga att utesluta i studier som dessa, men man ser åtminstone en korrelation som av få skulle anses som ett sammanträffande. Att som genomsnittet äta drygt 250g kött per dag, plus en massa andra djurprodukter, är utan tvekan överkonsumtion enligt alla definitioner i detta sammanhang.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:53
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Tour


jojo, helt klart.
jag tycker ju att fiskeindustrin är en långt värre miljörisk än vad lantbruksproduktionen av kött är dock, ur många synvinklar.



Ett fel rättfärdigar inte ett annat, varför inte motsätta sig båda? :)

upptaget Tjej, 30 år

2 187 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:54
upptaget Tjej, 30 år

jag äter fisk och jag vet om problemen med fiskeuppfödningen . dubbelmoral till tusen i know . men jag varken får /av mina föräldrar/ eller vill sluta äta fisk av dom anledningarna att jag faktiskt behöver någon sorts av ''köttprotein'' som kan va svår att hitta på andra sätt eftersom att jag fortfarande växer etc etc.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2010 kl. 18:54
Mynta Tjej, 33 år

Citat från upptaget


sant , fast om dom nu anser att utsläpp är det största problemet i frågan om oanvänt kött . så är ju det en förjäkla dålig investering om det nu skulle vara så att något av det importerade köttet blir över.


Haha, om man nu brydde sig om utsläpp så skulle man väl inte producera köttet från första början? :P


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet