Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Viridian Kille, 35 år

6 382 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 05:31
Viridian Kille, 35 år

Citat från Joni




Det är inte en diet, och det är källbevis för att kött inte är skadligt, inte fett heller vilket du försökte påvisa.


rätt fett är bra ja, och de hjälper folk med diabetes att gå ner i vikt, men har aldrig sagt att fett i sig är farligt, kött är skadligt mer pga de sjukdomar de kan bära på, vad jag vet

Joni Kille, 32 år

286 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 05:34
Joni Kille, 32 år

Citat från Gouki


Citat från Joni



Det är inte en diet, och det är källbevis för att kött inte är skadligt, inte fett heller vilket du försökte påvisa.

rätt fett är bra ja, och de hjälper folk med diabetes att gå ner i vikt, men har aldrig sagt att fett i sig är farligt, kött är skadligt mer pga de sjukdomar de kan bära på, vad jag vet


Jag har levt på kött sen jag gjorde revolt med maten när jag var 4, och jag är en jävligt frisk människa.

Viridian Kille, 35 år

6 382 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 05:36
Viridian Kille, 35 år

Citat från Joni


Citat från Gouki

Citat från Joni



Det är inte en diet, och det är källbevis för att kött inte är skadligt, inte fett heller vilket du försökte påvisa.

rätt fett är bra ja, och de hjälper folk med diabetes att gå ner i vikt, men har aldrig sagt att fett i sig är farligt, kött är skadligt mer pga de sjukdomar de kan bära på, vad jag vet

Jag har levt på kött sen jag gjorde revolt med maten när jag var 4, och jag är en jävligt frisk människa.


det finns en japan som levde tills hon var 118 eller nåt sånt som hade rökt hela sitt liv, vad försöker du komma till?

Joni Kille, 32 år

286 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 05:39
Joni Kille, 32 år

Citat från Gouki


Citat från Joni

Citat från Gouki

Citat från Joni



Det är inte en diet, och det är källbevis för att kött inte är skadligt, inte fett heller vilket du försökte påvisa.

rätt fett är bra ja, och de hjälper folk med diabetes att gå ner i vikt, men har aldrig sagt att fett i sig är farligt, kött är skadligt mer pga de sjukdomar de kan bära på, vad jag vet

Jag har levt på kött sen jag gjorde revolt med maten när jag var 4, och jag är en jävligt frisk människa.

det finns en japan som levde tills hon var 118 eller nåt sånt som hade rökt hela sitt liv, vad försöker du komma till?


Isåfall, varför inte leva på godis istället för grönsaker? Eller varför röker inte alla? Varför inte röka metafetamin om nu hälsoaspekterna är orelevanta när jag bevisas ha fel om något jag ratar?

Viridian Kille, 35 år

6 382 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 05:42
Viridian Kille, 35 år

Citat från Joni



Isåfall, varför inte leva på godis istället för grönsaker? Eller varför röker inte alla? Varför inte röka metafetamin om nu hälsoaspekterna är orelevanta när jag bevisas ha fel om något jag ratar?


det jag menar är att sådan här,"bara för jag mår bra av de så funkar de för alla" strunt inte alltid stämmer, om jag skulle säga att jag inte direkt märkt av att jorden påverkas av växthuseffekterna för min eka står på samma ställe i sjön som för 5 år sen, tror du någon forskare i hela världen skulle bry sig, eller någon person?

dags att ta lite sömn, orkar inte dygna, diskuterar säkert mer imorgon,: > var kul denna natt!

Joni Kille, 32 år

286 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 05:53
Joni Kille, 32 år

om en läkare (Dr.Eva dahlqvist) skriver böcker som livsmedelsverket försöker förbjuda men inte kan bevisa skadliga eller felaktiga och när elitidrottare börjar pröva teorin med goda resultat samt att jag äter 2 gånger om dagen utan hunger emellanmåltiderna, har energi och får i mig alla vitaminer, mineraler, fibrer och protein som livsmedelsverket påstår så vad kan du motbevisa som ett x antal forskare med lönecheck från slv.se kliar sig i huvet och suckar över inte kan? och jag mår prima, hade det vart skadligt hade jag känt svagheterna då jag aktivt utövar parkour och diverse kampsporter samt läste en del ämnen på gymnasienivå i åttan och nian så kan jag inte påstå att jag tagit eller tar skada, då jag tar blodprover regelbundet p.g.a Add-medicin. men psykologiska problem har kommit fram är ärvt från alla delar av släckten har inte med saken att göra, och jag har bara tagit den i 2 månader, "dieten" en större del av livet och min läkare säger att jag har perfekta blodvärden, alltså inte nära de medelvärden vilka tyvär inte är optimala.

Jo, det samma! Sov gott :D

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 12:52
Mynta Tjej, 33 år

Citat från ErikSchwartz


Jag käkar kött minst 3 ggr i veckan, och jag känner inte att jag mår nått dåligt? Bara för att en matvara smakar friskare behöver det inte betyda att du mår bättre.


Det är klart att du inte känner att du mår dåligt, det gjorde knappt jag heller (det är svårt då man i en sådan situation inte har mycket till erfarenheter att jämföra med). Oturligen nog så var jag som köttätare i en annan situation än vad jag antar att du är i, min mage gillar inte direkt kött och annan svårsmält mat. Oavsett så upplevde jag en speciell känsla utav kött som är helt annorlunda jämfört med den känslan jag upplever av maten jag äter idag. Jag kallade den för en "tung" känsla på den tiden, efter att ha tryckt i mig en portion kött, fettig klyftpotatis och en massa sås så kände jag mig bara seg och tung - allt jag ville göra var att däcka på soffan (nej, vi snackar inte proppmätt nu). Första gången jag provade sushi så upplevde jag en helt annan känsla, jag kände mig "lätt" och energirik. Även fast jag på den tiden inte uppskattade sushi som jag gör idag så var det ändå en helt annan upplevelse att äta denna typ av mat, då den får en att må bra på ett helt annat sätt. Den förstnämnda rätten med kött må vara en smakorgasm, men sushi och den typen av mat fick mig att nästan flyga efteråt av energi - anledningen till varför jag blev extremt sugen på sushi igen (även fast jag inte ens tyckte om det).

Nu när jag har kommit kontakt med makrobiotiken så har jag fått detta fenomen bekräftat. Makrobiotiken kallar det i östvärdliga termer för olika energikvalitéer. Rött kött är den råvara som är mest sammandragande av alla råvaror, varav dess motpoler kallas expansiva (t.ex raffinerat socker, alkohol, droger osv). Sushin som jag åt innehöll mycket expansiv mat (vitt ris, socker, vinäger, ingefära, wasabi osv med grönt té och miso soppa vid sidan om), smaker vilka jag i princip aldrig riktigt provat på förr.

Har du själv aldrig lagt märke till att vi naturligt blir mer sugna på sammandragande mat under vinter, och på mer expansiv mat under sommaren? På sommaren blir vi mer sugna på uppiggande och energirik mat, söt frukt, juice och lätta sallader i vissa fall; på vintern vill vi ha salt mat, stora feta biffar, mycket sås, mycket fett osv. Detta är lätt att förstå då sommaren är en sammandragande högtid, och vintern är en expansiv högtid. Att äta kött även under varma sommartider är därför att mata sammandragande energier med mer sammandragande energier, vilket förstås inte är speciellt optimalt. Det har jag även personligen bekräftat nu i mitt egna liv genom att äta mer expansiv mat nu på sommaren istället, vilket har lett till att jag mår otroligt mycket bättre. Så jo, bara för att mat smakar friskare kan det få oss att må bättre.


Citat från ErikSchwartz

Du försöker att ta bort hela anledningen till vår utveckling.


Jag förstår att kött lett till människans utveckling, men det innebär inte att kött är optimalt under dessa dagar då vi kan få tag på all världens mat i våra lokala köpcentrum.

Jag försöker inte få "människan" i det abstrakta att sluta med kött, jag försöker bara uppmuntra till lite filosofisk verksamhet. Som sagt, det som har lätt mig till min vegetarianism är det faktum att jag anser att det är omoraliskt att döda, vilket jag har tyckt i princip hela livet. Jag kunde därför rättfärdiga mitt köttätande på två sätt - genom att erkänna att jag var en hypokrit, eller att släppa denna moraliska princip för dess alternativ ("det är moraliskt att döda"). Jag insåg då förstås att det bästa alternativet var att vara konsekvent och sluta med kött, eftersom jag aldrig skulle kunna leva med mig själv om jag inte följde vad jag tror på.

Reason = Virtue = Hapiness.

E_Schwartz Kille, 35 år

15 873 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:04
E_Schwartz Kille, 35 år

Citat från EvigLidelse


Citat från ErikSchwartz

Jag käkar kött minst 3 ggr i veckan, och jag känner inte att jag mår nått dåligt? Bara för att en matvara smakar friskare behöver det inte betyda att du mår bättre.


Det är klart att du inte känner att du mår dåligt, det gjorde knappt jag heller (det är svårt då man i en sådan situation inte har mycket till erfarenheter att jämföra med). Oturligen nog så var jag som köttätare i en annan situation än vad jag antar att du är i, min mage gillar inte direkt kött och annan svårsmält mat. Oavsett så upplevde jag en speciell känsla utav kött som är helt annorlunda jämfört med den känslan jag upplever av maten jag äter idag. Jag kallade den för en "tung" känsla på den tiden, efter att ha tryckt i mig en portion kött, fettig klyftpotatis och en massa sås så kände jag mig bara seg och tung - allt jag ville göra var att däcka på soffan (nej, vi snackar inte proppmätt nu). Första gången jag provade sushi så upplevde jag en helt annan känsla, jag kände mig "lätt" och energirik. Även fast jag på den tiden inte uppskattade sushi som jag gör idag så var det ändå en helt annan upplevelse att äta denna typ av mat, då den får en att må bra på ett helt annat sätt. Den förstnämnda rätten med kött må vara en smakorgasm, men sushi och den typen av mat fick mig att nästan flyga efteråt av energi - anledningen till varför jag blev extremt sugen på sushi igen (även fast jag inte ens tyckte om det).

Nu när jag har kommit kontakt med makrobiotiken så har jag fått detta fenomen bekräftat. Makrobiotiken kallar det i östvärdliga termer för olika energikvalitéer. Rött kött är den råvara som är mest sammandragande av alla råvaror, varav dess motpoler kallas expansiva (t.ex raffinerat socker, alkohol, droger osv). Sushin som jag åt innehöll mycket expansiv mat (vitt ris, socker, vinäger, ingefära, wasabi osv med grönt té och miso soppa vid sidan om), smaker vilka jag i princip aldrig riktigt provat på förr.

Har du själv aldrig lagt märke till att vi naturligt blir mer sugna på sammandragande mat under vinter, och på mer expansiv mat under sommaren? På sommaren blir vi mer sugna på uppiggande och energirik mat, söt frukt, juice och lätta sallader i vissa fall; på vintern vill vi ha salt mat, stora feta biffar, mycket sås, mycket fett osv. Detta är lätt att förstå då sommaren är en sammandragande högtid, och vintern är en expansiv högtid. Att äta kött även under varma sommartider är därför att mata sammandragande energier med mer sammandragande energier, vilket förstås inte är speciellt optimalt. Det har jag även personligen bekräftat nu i mitt egna liv genom att äta mer expansiv mat nu på sommaren istället, vilket har lett till att jag mår otroligt mycket bättre. Så jo, bara för att mat smakar friskare kan det få oss att må bättre.


Citat från ErikSchwartz

Du försöker att ta bort hela anledningen till vår utveckling.


Jag förstår att kött lett till människans utveckling, men det innebär inte att kött är optimalt under dessa dagar då vi kan få tag på all världens mat i våra lokala köpcentrum.

Jag försöker inte få "människan" i det abstrakta att sluta med kött, jag försöker bara uppmuntra till lite filosofisk verksamhet. Som sagt, det som har lätt mig till min vegetarianism är det faktum att jag anser att det är omoraliskt att döda, vilket jag har tyckt i princip hela livet. Jag kunde därför rättfärdiga mitt köttätande på två sätt - genom att erkänna att jag var en hypokrit, eller att släppa denna moraliska princip för dess alternativ ("det är moraliskt att döda"). Jag insåg då förstås att det bästa alternativet var att vara konsekvent och sluta med kött, eftersom jag aldrig skulle kunna leva med mig själv om jag inte följde vad jag tror på.

Reason = Virtue = Hapiness.



Moral är olika för alla. Kristna tror t.ex att det är omoraliskt att vara homosexuell, islam tycker det är fel att kvinnor ska få ha på sig mindre kläder bla bla bla. Alla måste följa sin moral, och min är att människor är djur, och djur har behov. När alla på hela jorden lever i samma standard så kan vi börja diskutera om att lägga om vår kost, tills dess så anser jag det larvigt att säga nej till en bit kött medan ett barn i ett underutvecklat land sitter i en sopphög och äter en halvruttet rest från en måltid från en rik familj.

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:17
natsukashi Kille, 60 år

"tills dess så anser jag det larvigt att säga nej till en bit kött medan ett barn i ett underutvecklat land sitter i en sopphög och äter en halvruttet rest från en måltid från en rik familj."

Vegetariskt genererar mer mat än kött. Det är inte resurssparande att äta kött så om du vill att de ska ha mer mat så bör du äta vegetariskt.

E_Schwartz Kille, 35 år

15 873 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:26
E_Schwartz Kille, 35 år

Citat från natsukashi


"tills dess så anser jag det larvigt att säga nej till en bit kött medan ett barn i ett underutvecklat land sitter i en sopphög och äter en halvruttet rest från en måltid från en rik familj."

Vegetariskt genererar mer mat än kött. Det är inte resurssparande att äta kött så om du vill att de ska ha mer mat så bör du äta vegetariskt.


Så du menar att om jag äter mindre mat så kommer alla fattiga personer att få den maten som jag inte äter...

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:33
natsukashi Kille, 60 år

Nej, men om alla åt vegetariskt skulle vi kunna generera ett överflöd av mat som dessutom är billigare än köttet.

Rudmarker Kille, 36 år

213 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:33
Rudmarker Kille, 36 år

För att vegetarisk mat smakar bajs.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:36
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Joni


bullSHIT! Läs om LCHF innan du kommer med veggiepropaganda om att kött och fisk är dåligt, speciellt med tanken på hur lite omega 3 och hur mycket omega 6 vegitabiliska produkter innehåller.


Innehåller vegetabiliska produkter LITE omega-3? Nu är det du som börjar yttra dig lite bullshit här...

Linfröolja (det vanligaste supplementet för omega-3 efter fiskleverolja):
- ... är 6 gånger rikare på omega-3 än de flesta fiskoljor.
- ... innehåller 58 massprocent omega-3, och 15 massprocent omega-6 (inte nödvändigtvis mycket omega-6 alltså).
- (för övrigt så innehåller 2 matskedar råa linfrön bara de 146,3% av RDI på omega-3)

http://annecollins.net/omega-3-efa-6-chart.htm

Men ja, i stort kan jag hålla med dig, samt med att vegetabilier innehåller mycket omega 9 - men det är inget egentligt problem då det går att gå runt. En matsked linfröolja om dagen är väl ungefär så mycket man behöver, och det går lätt att ringla ner i alla sallader (av vegetabilier som innehåller "lite omega-3") man som vegetarian äter ;).

E_Schwartz Kille, 35 år

15 873 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:36
E_Schwartz Kille, 35 år

Citat från natsukashi


Nej, men om alla åt vegetariskt skulle vi kunna generera ett överflöd av mat som dessutom är billigare än köttet.

Bara för det finns mer mat så kommer den inte hamna hos dom fattiga? Visst, den kanske är billigare för oss, men inte för dom.
Skulle du neka dom kött? Om vi nu säger att en hel by fick tillgång till en stor flock med kor. Skulle du säga till dom att slakt är mord?

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
20 juli 2009 kl. 13:38
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Rudmarker


För att vegetarisk mat smakar bajs.


Inte för att jag vill ifrågasätta din fullt subjektiva åsikt, men jag hoppas att du förstår att det är en fråga om att vänja smaklökarna för ny mat innan man lär sig uppskatta den? Du är troligen inte van vid vegetarisk mat?

Personligen så tyckte jag så förut med, men nu uppskattar jag till och med vegetarisk mat mer än djurproduktsmat smakmässigt.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet