Tråkig köttfärssås
Jadu.. Bra fråga
Citat från cofiey
Okej
Denna har vi gjort i skolan
Andvänd
1 stor silverlök
2 vitlöksklyftor
400g champinjoner
1 msk citronsaft (nypressad daah)
2 biffomater
30 g smör
1 nypa (typ som en tsk) salt, socker och svartpeppar(grovmalen)
2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vetegroddsolja
200 g bandspagetti (dvs tjocka)
och en knippa salvia (dvs halv tsk)
Skala och finhakka löken. Ansa champinjonerna och skär dom i tunna skivor och droppa citronsaften över. Skålla och flå tomaterna. Dvs ta bort själkfästerna och skär tomatköttet i små bitar. Värm smöret i en stekpanna och fräs löken ( så löken ser ut som glänsande diamanter)
Tillsätt sen champinjoner och vitlök och låt puttra i ca 10 minuter i svag värme.
Blanda ner tomaterna i svampröran, smaka av med salt, socker och peppar.
Koka upp vatten, salt och olja i en ksatrull. Koka bandspaghettin i ca 8 minuter. Häll spaghettin i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
Låt det rinna av och blanda spaghetti och grönsakerna sen i en varm skål.
Skär salviabladen i snala strimlor och strö över
Sen om man vill kan man ta riven parmesan över och ta ett helt salviablad som pynt.
Done! Och dettar tar typ euhm 30 min till en timme att göra
det är bra kvinna, stå i köket :3<3
cofiey:
Godkänt, jag är skeptisk till användandet av champinjoner dock. Svårt att se att den jordiga smaken gör sig bra till resten. Eller så är det bara för att jag är hypokondriskt champinjonallergiker!
Nästa test: Skapa ett eget recept på en italienskt inspirerad pastarätt. Från huvudet! Inte testa innan!
Citat från natsukashiPMA
cofiey:
Godkänt, jag är skeptisk till användandet av champinjoner dock. Svårt att se att den jordiga smaken gör sig bra till resten. Eller så är det bara för att jag är hypokondriskt champinjonallergiker!
Nästa test: Skapa ett eget recept på en italienskt inspirerad pastarätt. Från huvudet! Inte testa innan!
Du kan ju alltid skippa champinjonerna.
Ja det kan jag göra, men jag får göra det imårn, har inte tid nu haha
Citat från corecore
Citat från cofiey
Okej
Denna har vi gjort i skolan
Andvänd
1 stor silverlök
2 vitlöksklyftor
400g champinjoner
1 msk citronsaft (nypressad daah)
2 biffomater
30 g smör
1 nypa (typ som en tsk) salt, socker och svartpeppar(grovmalen)
2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vetegroddsolja
200 g bandspagetti (dvs tjocka)
och en knippa salvia (dvs halv tsk)
Skala och finhakka löken. Ansa champinjonerna och skär dom i tunna skivor och droppa citronsaften över. Skålla och flå tomaterna. Dvs ta bort själkfästerna och skär tomatköttet i små bitar. Värm smöret i en stekpanna och fräs löken ( så löken ser ut som glänsande diamanter)
Tillsätt sen champinjoner och vitlök och låt puttra i ca 10 minuter i svag värme.
Blanda ner tomaterna i svampröran, smaka av med salt, socker och peppar.
Koka upp vatten, salt och olja i en ksatrull. Koka bandspaghettin i ca 8 minuter. Häll spaghettin i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
Låt det rinna av och blanda spaghetti och grönsakerna sen i en varm skål.
Skär salviabladen i snala strimlor och strö över
Sen om man vill kan man ta riven parmesan över och ta ett helt salviablad som pynt.
Done! Och dettar tar typ euhm 30 min till en timme att göra
det är bra kvinna, stå i köket :3<3
Hahahaha jag slår dig <3
man har cola i köttfärssås. punkt slut.
Oregano brukar man väll ha i köttfärssås?
Jag brukar ha pizzakrydda i min köttfärssås.
Citat från PORKnBEANS
Citat från natsukashiPMA
Lyssna inte på någon av de här knasbollarna. Ha i ett kryddmått med kakao och en halv tesked med muskot. Gärna lite svamp i också, helst kantareller! Tomatpuré är viktigt om ni inte haft i det redan. Ingen jävla pastasås eller ketchup såvida det inte är nödfall.
Tomatpuré har vi använt. Ska spruta i lite ketchup också. Det kan inte bli värre om jag säger så!
Svamp har vi inte hemma, och jag äter inte det. Vet inte om Tobbe gör't dock. Kakao? Kan det ens vara gott?! D:
Du vet att jag inte gillar svamp :(
annanas :DDD
Trodde att det stod "Trasig köttfärssås".
Creme fraiche är alltid gott i köttfärssås! :D
Timjan!
Citat från HardenedHeart
Jag brukar ha pizzakrydda i min köttfärssås.
Jag med. Asgott.
Grädde, mjölk (för fylligheten), basilika, chili, chilikrydda, paprikakrydda, vitlök (ett måste :3) och lite andra kryddor.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet