Tråkig köttfärssås

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
sweppe Tjej, 30 år

303 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:15
sweppe Tjej, 30 år

Jadu.. Bra fråga

Petter Kille, 31 år

463 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:18
Petter Kille, 31 år

Citat från cofiey


Okej
Denna har vi gjort i skolan

Andvänd
1 stor silverlök
2 vitlöksklyftor
400g champinjoner
1 msk citronsaft (nypressad daah)
2 biffomater
30 g smör
1 nypa (typ som en tsk) salt, socker och svartpeppar(grovmalen)
2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vetegroddsolja
200 g bandspagetti (dvs tjocka)
och en knippa salvia (dvs halv tsk)

Skala och finhakka löken. Ansa champinjonerna och skär dom i tunna skivor och droppa citronsaften över. Skålla och flå tomaterna. Dvs ta bort själkfästerna och skär tomatköttet i små bitar. Värm smöret i en stekpanna och fräs löken ( så löken ser ut som glänsande diamanter)
Tillsätt sen champinjoner och vitlök och låt puttra i ca 10 minuter i svag värme.
Blanda ner tomaterna i svampröran, smaka av med salt, socker och peppar.

Koka upp vatten, salt och olja i en ksatrull. Koka bandspaghettin i ca 8 minuter. Häll spaghettin i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
Låt det rinna av och blanda spaghetti och grönsakerna sen i en varm skål.
Skär salviabladen i snala strimlor och strö över

Sen om man vill kan man ta riven parmesan över och ta ett helt salviablad som pynt.
Done! Och dettar tar typ euhm 30 min till en timme att göra


det är bra kvinna, stå i köket :3<3

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:18
natsukashi Kille, 59 år

cofiey:

Godkänt, jag är skeptisk till användandet av champinjoner dock. Svårt att se att den jordiga smaken gör sig bra till resten. Eller så är det bara för att jag är hypokondriskt champinjonallergiker!

Nästa test: Skapa ett eget recept på en italienskt inspirerad pastarätt. Från huvudet! Inte testa innan!

sweppe Tjej, 30 år

303 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:22
sweppe Tjej, 30 år

Citat från natsukashiPMA


cofiey:

Godkänt, jag är skeptisk till användandet av champinjoner dock. Svårt att se att den jordiga smaken gör sig bra till resten. Eller så är det bara för att jag är hypokondriskt champinjonallergiker!

Nästa test: Skapa ett eget recept på en italienskt inspirerad pastarätt. Från huvudet! Inte testa innan!


Du kan ju alltid skippa champinjonerna.
Ja det kan jag göra, men jag får göra det imårn, har inte tid nu haha

sweppe Tjej, 30 år

303 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:22
sweppe Tjej, 30 år

Citat från corecore


Citat från cofiey

Okej
Denna har vi gjort i skolan

Andvänd
1 stor silverlök
2 vitlöksklyftor
400g champinjoner
1 msk citronsaft (nypressad daah)
2 biffomater
30 g smör
1 nypa (typ som en tsk) salt, socker och svartpeppar(grovmalen)
2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vetegroddsolja
200 g bandspagetti (dvs tjocka)
och en knippa salvia (dvs halv tsk)

Skala och finhakka löken. Ansa champinjonerna och skär dom i tunna skivor och droppa citronsaften över. Skålla och flå tomaterna. Dvs ta bort själkfästerna och skär tomatköttet i små bitar. Värm smöret i en stekpanna och fräs löken ( så löken ser ut som glänsande diamanter)
Tillsätt sen champinjoner och vitlök och låt puttra i ca 10 minuter i svag värme.
Blanda ner tomaterna i svampröran, smaka av med salt, socker och peppar.

Koka upp vatten, salt och olja i en ksatrull. Koka bandspaghettin i ca 8 minuter. Häll spaghettin i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
Låt det rinna av och blanda spaghetti och grönsakerna sen i en varm skål.
Skär salviabladen i snala strimlor och strö över

Sen om man vill kan man ta riven parmesan över och ta ett helt salviablad som pynt.
Done! Och dettar tar typ euhm 30 min till en timme att göra

det är bra kvinna, stå i köket :3<3


Hahahaha jag slår dig <3

bajsknet Tjej, 30 år

1 414 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:23
bajsknet Tjej, 30 år

man har cola i köttfärssås. punkt slut.

Daddy_Kaczynski 30 år

7 944 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 21:24

Oregano brukar man väll ha i köttfärssås?

Psychocandy Kille, 37 år

3 139 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2010 kl. 22:29
Psychocandy Kille, 37 år

Jag brukar ha pizzakrydda i min köttfärssås.

Rassilon Kille, 34 år

4 097 forumsinlägg

Skrivet:
13 oktober 2010 kl. 09:08
Rassilon Kille, 34 år

Citat från PORKnBEANS


Citat från natsukashiPMA

Lyssna inte på någon av de här knasbollarna. Ha i ett kryddmått med kakao och en halv tesked med muskot. Gärna lite svamp i också, helst kantareller! Tomatpuré är viktigt om ni inte haft i det redan. Ingen jävla pastasås eller ketchup såvida det inte är nödfall.

Tomatpuré har vi använt. Ska spruta i lite ketchup också. Det kan inte bli värre om jag säger så!
Svamp har vi inte hemma, och jag äter inte det. Vet inte om Tobbe gör't dock. Kakao? Kan det ens vara gott?! D:


Du vet att jag inte gillar svamp :(

Likbit Tjej, 31 år

841 forumsinlägg

Skrivet:
13 oktober 2010 kl. 17:22
Likbit Tjej, 31 år

annanas :DDD

Fittkrans Tjej, 29 år

11 746 forumsinlägg

Skrivet:
13 oktober 2010 kl. 17:25
Fittkrans Tjej, 29 år

Trodde att det stod "Trasig köttfärssås".

SillyJokes Tjej, 30 år

4 155 forumsinlägg

Skrivet:
15 oktober 2010 kl. 07:09
SillyJokes Tjej, 30 år

Creme fraiche är alltid gott i köttfärssås! :D

Astradyne Tjej, 33 år

738 forumsinlägg

Skrivet:
15 oktober 2010 kl. 07:14
Astradyne Tjej, 33 år

Timjan!

smellslikecancer Tjej, 27 år

2 709 forumsinlägg

Skrivet:
15 oktober 2010 kl. 07:32
smellslikecancer Tjej, 27 år

Citat från HardenedHeart


Jag brukar ha pizzakrydda i min köttfärssås.

Jag med. Asgott.

Dillinger Kille, 29 år

494 forumsinlägg

Skrivet:
14 november 2010 kl. 15:32
Dillinger Kille, 29 år

Grädde, mjölk (för fylligheten), basilika, chili, chilikrydda, paprikakrydda, vitlök (ett måste :3) och lite andra kryddor.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet