Tips på god ungkarlsmat?
feta
Pasta Carbonara.
poppa in bara en massa potäter, morötter, paprika, rödlök, vitlök och kycklingbröst nerdränkta i olivolja och smör i ugnen i 20-30 min
BAM gött som fan
känner man sig extra satsig äre bara att göra en tsatsiki till också
Spenatsoppa. Spenat, buljong, kryddor, ev. matlagningsgrädde eller créme fraiche.
Citat från Khaleesi
poppa in bara en massa potäter, morötter, paprika, rödlök, vitlök och kycklingbröst nerdränkta i olivolja och smör i ugnen i 20-30 min
BAM gött som fan
känner man sig extra satsig äre bara att göra en tsatsiki till också
Skulle det vara lättlagat?
Får ju skala i en halvtimme innan man är klar med bara förberedningen, utöver att försteka kycklingbröstet (om man inte vill riskera att få sarmonella)
OnT: Soppa?
Potatis + smör. Man kan leva på det. Det innehåller all näring man behöver.
Citat från Soldier
Citat från Khaleesi
poppa in bara en massa potäter, morötter, paprika, rödlök, vitlök och kycklingbröst nerdränkta i olivolja och smör i ugnen i 20-30 min
BAM gött som fan
känner man sig extra satsig äre bara att göra en tsatsiki till också
Skulle det vara lättlagat?
Får ju skala i en halvtimme innan man är klar med bara förberedningen, utöver att försteka kycklingbröstet (om man inte vill riskera att få sarmonella)
OnT: Soppa?
ÄSCH DÅ VARFÖR SKALA
bara vitaminer jueh
beror väl på hur pimpig ens ugn är, dom flesta moderna ugnar nu för tiden är kapabla till att tillaga allt det där på en halvtimme
och jag tycker att det är lättlagat :< det är ju inga svåra moment
utan bara slice and dice and spice sen poppa i ugnen
OM DET ÄR GOTT SÅ ÄRE JU VÄRT BESVÄRET
Om det Khaleesi föreslår är svårlagat så hoppas jag ni dör i bristsjukdomar
Citat från Khaleesi
ÄSCH DÅ VARFÖR SKALA
bara vitaminer jueh
beror väl på hur pimpig ens ugn är, dom flesta moderna ugnar nu för tiden är kapabla till att tillaga allt det där på en halvtimme
och jag tycker att det är lättlagat :< det är ju inga svåra moment
utan bara slice and dice and spice sen poppa i ugnen
OM DET ÄR GOTT SÅ ÄRE JU VÄRT BESVÄRET[/i]
Fortfarande inte så skitlätt (för en snubbe med tummen mitt i handen)
Då jag tänker ungkarl så är han kapabel till att koka nudlar och använda micron för att fixa en panpizza, han kanske inte ens äger en riktig kökskniv eller en skärbräda för den delen heller, inte helt omöjligt :P
Nejdå, jag tycker inte heller det är några svåra moment, men vissa har ju aldrig lagat något per definition "avancerat", då exemplen på mat verkar vara nudlar, panpizza och pasta.
Citat från Sebban
Potatis + smör. Man kan leva på det. Det innehåller all näring man behöver.
Dvs. Bakpotatis, potatismos, hasselbackspotatis, potatisbullar, potatiskroketter osv. är fullgoda måltider. Potatis är awesome.
Citat från unsterblich
Citat från Sebban
Potatis + smör. Man kan leva på det. Det innehåller all näring man behöver.
Dvs. Bakpotatis, potatismos, hasselbackspotatis, potatisbullar, potatiskroketter osv. är fullgoda måltider. Potatis är awesome.
Stämmer det här?
Citat från Pervofil
Citat från unsterblich
Citat från Sebban
Potatis + smör. Man kan leva på det. Det innehåller all näring man behöver.
Dvs. Bakpotatis, potatismos, hasselbackspotatis, potatisbullar, potatiskroketter osv. är fullgoda måltider. Potatis är awesome.
Stämmer det här?
Humans can survive healthily on a diet of potatoes supplemented only with milk or butter, which contain the two vitamins not provided by potatoes (vitamins A and D).[37][38] The potato contains vitamins and minerals, as well as an assortment of phytochemicals, such as carotenoids and natural phenols. Chlorogenic acid constitutes up to 90% of the potato tuber natural phenols. Others found in potatoes are 4-O-caffeoylquinic acid (crypto-chlorogenic acid), 5-O-caffeoylquinic (neo-chlorogenic acid), 3,4-dicaffeoylquinic and 3,5-dicaffeoylquinic acids.[39] A medium-size 150 g (5.3 oz) potato with the skin provides 27 mg of vitamin C (45% of the Daily Value (DV)), 620 mg of potassium (18% of DV), 0.2 mg vitamin B6 (10% of DV) and trace amounts of thiamin, riboflavin, folate, niacin, magnesium, phosphorus, iron, and zinc. The fiber content of a potato with skin (2 g) is equivalent to that of many whole grain breads, pastas, and cereals.
Nu vet jag vad jag ska äta när jag pluggar universitet
Potatis och kryddsmör, dag in, dag ut. Morgon, middag och kväll
Kalops
Wok av alla dess sorter
Hamburgare
Fläsk(ytter)filé med vitlöksgrejs
Kyckling i lergryta om du har en sådan
Interdasted? Kan skriva recept isf.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet