Teknikelev, vill inte plugga vidare direkt utan jobba.

Yumey_ Kille, 24 år

8 forumsinlägg

Skrivet:
8 januari 2014 kl. 16:29
Yumey_ Kille, 24 år

Ja, jag är en pojke på 18 som kommer avsluta teknik, IT - Media nu i juni och jag vet inte vad jag vill just nu men en sak är säker och det är att jag inte vill plugga vidare direkt. Jag är medveten om att arbetslösheten bland ungdomar är hög. Med kunskaper som man får från teknik och jag törs nog säga att jag är ganska stark, vart ska jag börja leta?

dfflsdkds Tjej, 27 år

63 forumsinlägg

Skrivet:
25 januari 2014 kl. 00:51
dfflsdkds Tjej, 27 år

Bland IT-företag?

Tro mig, de kunskaper du har från gymnasiet är inte värt mycket i arbetslivet. Dock är teknik (betraktat som hyffsat svårt) bra att ha på CV:et. Det mesta handlar om att ha eller skapa sig kontakter om du vill ha jobb. Sök sommarjobb redan nu på alla intressanta firmor. IT och säkert industri kan vara intresserade. Sedan går du dit igen om några månader och helt plötsligt kommer chefen komma ihåg vem du är som person och inte vara ett CV i mängden. Nyttja även alla kontakter du har. Säg till vänner och bekanta att ringa dig om ett passande jobb blir ledigt eftersom det ofta handlar om att gå till företaget med sitt CV vid rätt tidpunkt.

Du måste alltså aktivt söka dig till företagen alltså och be om att få prata med ansvarig chef och marknadsföra dig själv. Platsbanken kan du nästan helt ignorera.

Lycka till

darkdevildriver Kille, 38 år

63 forumsinlägg

Skrivet:
8 februari 2014 kl. 22:24
darkdevildriver Kille, 38 år

Nåt jobb inom IT-support borde du väl få.


Du måste vara inloggad för att skriva i forumet