Rysk mat! (recept och sådant)

Freethenerd Kille, 34 år

34 forumsinlägg

Skrivet:
27 september 2013 kl. 02:07
Freethenerd Kille, 34 år

Har ni några recept eller tips på smaker från detta kalla land?
Efter att ha sett lite Bond blev jag underligt nog inspirerad, skyller allt på Ourumov (golden eye).

Så bara langa underliga, goda, fantastiska och horribla erfarenheter och recept från detta stora land! :)

the_pain_lover Kille, 32 år

62 forumsinlägg

Skrivet:
27 september 2013 kl. 15:16
the_pain_lover Kille, 32 år

Ingredienser till 8 p

1,3 kilo högrev, benfri
3 l vatten
2 msk salt
10 st svartpepparkorn
10 st vitpepparkorn
3 st lagerblad
Soppa
500 g potatis
100 g morot
350 g vitkål
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
8 st rödbetor, (750 g)
2 msk smör
2 l buljong, (från köttkoket)
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Tillbehör
1 pkt gräddfil
1 burk saltgurka
1 st bröd, grovt
Tillagning

1 Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i köttet och låt det koka ca 1 minut. Skumma av ytan. Tillsätt salt, grovt krossade pepparkorn samt lagerblad. Låt koka under lock ca 1 timme tills köttet känns mört. Känn efter med en provsticka. Tag upp det färdigkokta köttet och sila buljongen.
2 Skala och skär potatisar och morot i cm-stora bitar, finstrimla vitkål, skala och finhacka lök och vitlök. Skala också rödbetorna och skär i mindre bitar.
3 Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs först lök och vitlök på medelvärme ca 1 minut. Blanda ner potatis, morot och vitkål och fräs ytterligare ca 1 minut under omrörning. Häll på buljong.
4 Blanda ner rödbetorna och koka under lock ca 15 min tills rotsakerna är mjuka. Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.
5 Skär köttet i bitar fria från hinnor. Värm köttet i resterande buljong och servera separat till soppan om du inte vill ha det rödbetsfärgat. Ställ fram gräddfil och saltgurka för var och en att smaksätta sin egen soppa. Grovt ryskt bröd är gott till.

helt okej för att vara soppa.

Freethenerd Kille, 34 år

34 forumsinlägg

Skrivet:
27 september 2013 kl. 15:28
Freethenerd Kille, 34 år

Oh lord is that some borsjtj? Det ligger högt på listan att göra i köket. Mest för att det ser ut som en blodig kötthög med morötter ^_^

the_pain_lover Kille, 32 år

62 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2013 kl. 16:47
the_pain_lover Kille, 32 år

för mig att det är det men jag har aldrig sett det som blod dock xD

sofiyeah Tjej, 29 år

2 146 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2013 kl. 16:51
sofiyeah Tjej, 29 år

Vodka.

coil Kille, 42 år

484 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2013 kl. 17:16
coil Kille, 42 år

Fucking love rysk mat.

coil Kille, 42 år

484 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2013 kl. 17:17
coil Kille, 42 år

Rcept på ---

BLINIS

Det här behöver du:
Recept för ca 4 personer
10 g jäst
2 ½ dl ljummen mjölk
1 ½ dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
¾ dl gräddfil, eller smetana
1 äggula
1 krm salt
1 äggvita
lite smör

En frasig väljäst blini är god festmat som uppskattas av de flesta. Passar som förrätt eller lite festligare kvällsmål. Blinisen kan du enkelt göra helt glutenfria genom att enbart använda bovetemjöl och tillbehören går att variera efter smak och vad som finns hemma.
Smeten kan stå i kylskåp i flera dygn innan man steker den. Äggvitan rörs i alla fall alltid i strax innan stekning det är den som ger plätten luftighet.

coil Kille, 42 år

484 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2013 kl. 18:03
coil Kille, 42 år

aoyagi Tjej, 30 år

53 forumsinlägg

Skrivet:
12 juni 2014 kl. 05:31
aoyagi Tjej, 30 år

Citat från coil:




Yaaaassss XD
Min mormorsmor(från Ryssland) gav mig detta här:

Russian Tea Cookies:
1 kopp smör
1 dl strösocker
2 tsk. vanilj
2 koppar mjöl
1/2 tsk. salt
2-4 dl hackade nötter

Värm ugnen till 350 °. Blanda ihop alla ingredienser. Kavla ut i 1 cm bollar och lägg på plåt. Grädda i 10-12 minuter. Efter bakning, rulla in i strösocker till päls.


Du måste vara inloggad för att skriva i forumet