Rederiet

marinettecaroline Tjej, 23 år

Jag började för ett tag sedan att se Rederiet av en slump och nu är jag besatt och vill höra era omdömen om serien/såpoperan. Favoritskådespelare, favoritkaraktärer, favoritcitat och den mest spännande händelsen?

Rederiet började sändas i augusti 1992 och fick omgående en stor publik. Slutdatumet för Rederiet var i april 2002.
Serien har sänts i repris mellan åren 2005-2006 samt 2018-2021. Sedan 2013 finns alla avsnitt på Öppet arkiv och senare även i SVT Play.

Hirojin Kille, 37 år

1 forumsinlägg

Skrivet:
5 mars kl. 17:00
Hirojin Kille, 37 år

Jag är uppriktigt förvånad över att ingen har svarat i den här tråden. För egen del följde jag inte Rederiet från allra första början, utan såg några enstaka avsnitt då och då. Tror att det var under andra eller tredje säsongen som jag fastnade på riktigt och sen missade jag inte ett enda avsnitt under resten av seriens gång. Jag upplevde det som att alla följde Rederiet. Vi diskuterade ständigt vad som hänt i det senaste avsnittet i bekantskapskretsen. Man gick hela veckan och längtade tills att det skulle bli torsdag så man skulle få ett nytt avsnitt serverat. Och råkade man inte vara hemma så att man kunde se det när det sändes så spelade man in det på video. Det var alltid en högtidsstund!

Det finns många minnesvärda karaktärer från serien, men min personliga favorit är Uno Kronkvist. Det bästa var när Malte kom på besök och hade ett farligt djur som alltid förvann ombord när han stod i baren och drack mjölk. En situation som sedan Uno och Joker fick ordna upp. Ett citat jag minns än idag är när säkerhetschefen Vera Bengtsson ska ta hand om sin struliga bror Totte som är sjuk. Totte ligger i bingen i sin hytt och tar upp en cigarett. Vera säger: "Men Totte, inte ska du väl röka nu när du är sjuk?" varpå Totte svarar: "Jag ska inte röka, jag ska bara ta ett par bloss". Den enskilt mest irriterande och engagerande händelsen var när skurken Joe Gardner under en längre tid utgav sig för att vara Peter Henson. Som jag hatade den mannen! Vi kunde stå upp i soffan och skrika: "Men för helvete! Fattar ni inte att det är en bedragare?"

Det bör kanske nämnas att jag inte sett om serien sen den slutade sändas 2002. Jag tror att det skulle ta bort en del av skimret. Likväl är det ett stycke svensk tv-historia som ligger mig varmt om hjärtat.

ganfelse Kille, 28 år

16 forumsinlägg

Skrivet:
6 mars kl. 02:38
ganfelse Kille, 28 år

det är fan sant

xlle 32 år

42 forumsinlägg

Skrivet:
8 mars kl. 17:20
xlle 32 år

Vet en kille som var lite speciell som hade alla avsnitt inspelade på band för typ 20 år sen, han fick en bra slant för det arkivet på den tiden.


Du måste vara inloggad för att skriva i forumet