Krig mot köttätare?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
1984 34 år

9 119 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 14:58
1984 34 år

Citat från Tour


miljövänligare?

ha ha ha ha.

en ko transporteras en enda gång i sitt liv.
den dricker vatten, äter hö och spannmålsfoder.
transporten från gård till slakteri
samt transporten av spannmålet från den fabriken.
och sedan transporten från slakteri till butik.

grönsaker:
först plöjs åkermarken tidigt på våren, en traktor drar ett antal Liter diesel per timme.
sedan kultiveras jorden med en kultivator. fortfarande traktor som används.
sedan harvas jorden, dvs jämnas ut ytterligare, fortfarande traktor som används,
sedan ska grönsakerna sås, det görs också med traktor.
sedan ska grönsakerna besprutas (gäller även ekologiska) det sker också med traktor och detta sker 1-2 ggr.
sedan skördas grönsakerna, ofta med traktor och lämplig maskin till detta beroende på vad det är för gröda.
sedan transporteras den till en grossist, som sedan transporterar ut det till olika butiker, sedan ska man inte glömma att vi importerar massa grönsaker från runtomkring hela världen.
och så ska vi inte glömma gödslingen av grönsakerna också.

vad är mest krävande för miljön?


Men om du tänker dig köttproduktionen, så måste du ju mata djuren med någonting, eller hur?

Alltså får kon i sig ifrån den andra listan. Vilket gör köttätandet det mindre miljövänligare alternativet.

CryOutLoud Kille, 35 år

3 012 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 14:58
CryOutLoud Kille, 35 år

Citat från 1984


Citat från CryOutLoud

finns i princip inga leverantörer som INTE använder sig av det,

jag har hört det från en förstahandskälla fiån just ett av sveriges ledande företag inom köttindustrin. dom jobbar hårt med att få bort soyaproteinet ur sitt spannmål för dom är väl medvetna om risken att föda upp ett slaktdjur på halva tiden med hjälp av proteinet soyan ger

av den simpla anlending att det handlar om en pris och kvalitets fråga samt en djurrätts fråga

jag tycker ni borde läsa på mer om alla regler som köttindustrin måste jobba under

Vad är det då som är så dåligt med soyaprotein? Förutom att det odlas i U-länder som behöver det själv.


soyaprotein försämrar köttets kvalitet samt djurets uppväxt. ca 40% +-10% av djurens spanmål består av soyaproteiner eller liknande tillväxt ämnen som ökar djurets uppbyggnad och tillväxt av muskler

vilket är fel

det är bönderna och köttindustrin medvetna om och derför jobbar man med att få ut det ur spannmålen, vad är det som du inte fattar??

i princip alla mina grannar är bönder och uppfödare, sen så studerar jag även i grythyttans universitet där vi får förstahands info från köttindustrins ledande företag om just alla regler de måste följa och HUR uppfödning ska gå till, hur pass reglerade dom är

1984 34 år

9 119 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:00
1984 34 år

Citat från CryOutLoud


soyaprotein försämrar köttets kvalitet samt djurets uppväxt. ca 40% +-10% av djurens spanmål består av soyaproteiner eller liknande tillväxt ämnen som ökar djurets uppbyggnad och tillväxt av muskler

vilket är fel

det är bönderna och köttindustrin medvetna om och derför jobbar man med att få ut det ur spannmålen, vad är det som du inte fattar??

i princip alla mina grannar är bönder och uppfödare, sen så studerar jag även i grythyttans universitet där vi får förstahands info från köttindustrins ledande företag om just alla regler de måste följa och HUR uppfödning ska gå till, hur pass reglerade dom är


Är det då inte smartare att äta det soyaproteinet, som du tydligen namnger som den bättre proteinkällan? :)

Naala Kille, 34 år

508 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:01
Naala Kille, 34 år

kött is the shit "drägel"

1984 34 år

9 119 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:02
1984 34 år

Citat från Naala


kött is the shit "drägel"

Litterally

CryOutLoud Kille, 35 år

3 012 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:02
CryOutLoud Kille, 35 år

Citat från 1984


Citat från CryOutLoud

soyaprotein försämrar köttets kvalitet samt djurets uppväxt. ca 40% +-10% av djurens spanmål består av soyaproteiner eller liknande tillväxt ämnen som ökar djurets uppbyggnad och tillväxt av muskler

vilket är fel

det är bönderna och köttindustrin medvetna om och derför jobbar man med att få ut det ur spannmålen, vad är det som du inte fattar??

i princip alla mina grannar är bönder och uppfödare, sen så studerar jag även i grythyttans universitet där vi får förstahands info från köttindustrins ledande företag om just alla regler de måste följa och HUR uppfödning ska gå till, hur pass reglerade dom är

Är det då inte smartare att äta det soyaproteinet, som du tydligen namnger som den bättre proteinkällan? :)


det är definitivt INTE en bättre proteinkälla, var i ditt sätt att tänka gick det fel när du lästa (ursäkta uttrycket)

jag beskrev det just som en DÅLIG källa för protein då den medöfr alderles för stora konsekvenser


ät 40% soyaprotein minst 1-2 gånger om dagen och berätta senda hur du mår


skulle hellre köra steroider resten av mitt liv

Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:03
Tour Kille, 37 år

Citat från 1984


Citat från Tour

miljövänligare?

ha ha ha ha.

en ko transporteras en enda gång i sitt liv.
den dricker vatten, äter hö och spannmålsfoder.
transporten från gård till slakteri
samt transporten av spannmålet från den fabriken.
och sedan transporten från slakteri till butik.

grönsaker:
först plöjs åkermarken tidigt på våren, en traktor drar ett antal Liter diesel per timme.
sedan kultiveras jorden med en kultivator. fortfarande traktor som används.
sedan harvas jorden, dvs jämnas ut ytterligare, fortfarande traktor som används,
sedan ska grönsakerna sås, det görs också med traktor.
sedan ska grönsakerna besprutas (gäller även ekologiska) det sker också med traktor och detta sker 1-2 ggr.
sedan skördas grönsakerna, ofta med traktor och lämplig maskin till detta beroende på vad det är för gröda.
sedan transporteras den till en grossist, som sedan transporterar ut det till olika butiker, sedan ska man inte glömma att vi importerar massa grönsaker från runtomkring hela världen.
och så ska vi inte glömma gödslingen av grönsakerna också.

vad är mest krävande för miljön?

Men om du tänker dig köttproduktionen, så måste du ju mata djuren med någonting, eller hur?

Alltså får kon i sig ifrån den andra listan. Vilket gör köttätandet det mindre miljövänligare alternativet.



nej, det spelar ju ingen större roll, hade vi inte ätit kött så hade det ju behövs produceras än mer grönsaker, så det går jämnt ut. det är däremot skadligare för miljön att odla upp grönsaker än djur, om man nu räknar i koldioxidutsläpp, vilket samtidigt är en fråga som är väldigt omdiskuterad, då man inte kan bevisa de skador som orsakas av koldioxidutsläppen på ett korrekt sätt. jag tror självklart inte att koldioxidutsläppen är ofarliga och att de bör minskas, men samtidigt tror jag att de inte påverkar vårt klimat på det sättet som påstås.

Naala Kille, 34 år

508 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:03
Naala Kille, 34 år

Citat från 1984


Citat från Naala

kött is the shit "drägel"

Litterally


haha visste at du skulle skriva nått sånt XD
jävla fjant ät kött.
orka äta växter jag planterar sånt i trådgården hemma ... XD haha

E_Schwartz Kille, 35 år

15 873 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:03
E_Schwartz Kille, 35 år

Citat från Naala


kött is the shit "drägel"

Dra?
Du vet att du inte kan föra en vettig diskussion så sätt dig i någon lek tråd eller nått lätt ämne.

1984 34 år

9 119 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:04
1984 34 år

Citat från CryOutLoud


det är definitivt INTE en bättre proteinkälla, var i ditt sätt att tänka gick det fel när du lästa (ursäkta uttrycket)
jag beskrev det just som en DÅLIG källa för protein då den medöfr alderles för stora konsekvense
ät 40% soyaprotein minst 1-2 gånger om dagen och berätta senda hur du mår
skulle hellre köra steroider resten av mitt liv


Men drick 40% av ditt vätskeintag i alkohol? Det är aldrig bra med för mycket av någonting. Jag förstår fortfarande inte din logik.

bobloblaw Tjej, 31 år

8 359 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:04
bobloblaw Tjej, 31 år

Omg, NO, Naala är tillbaka.

E_Schwartz Kille, 35 år

15 873 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:05
E_Schwartz Kille, 35 år

Citat från bobloblaw


Omg, NO, Naala är tillbaka.

Hide the children..

CryOutLoud Kille, 35 år

3 012 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:05
CryOutLoud Kille, 35 år

Citat från 1984


Citat från CryOutLoud

det är definitivt INTE en bättre proteinkälla, var i ditt sätt att tänka gick det fel när du lästa (ursäkta uttrycket)
jag beskrev det just som en DÅLIG källa för protein då den medöfr alderles för stora konsekvense
ät 40% soyaprotein minst 1-2 gånger om dagen och berätta senda hur du mår
skulle hellre köra steroider resten av mitt liv

Men drick 40% av ditt vätskeintag i alkohol? Det är aldrig bra med för mycket av någonting. Jag förstår fortfarande inte din logik.


du gav dig själv svaret där varför det är dåligt

kan du släppa det nu??

Naala Kille, 34 år

508 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:05
Naala Kille, 34 år

hhaa har inte det funnits typ 40 såna här trådar där vi kommit fram till att man äter det man vill ^^ ??

1984 34 år

9 119 forumsinlägg

Skrivet:
14 mars 2010 kl. 15:05
1984 34 år

Citat från Tour


nej, det spelar ju ingen större roll, hade vi inte ätit kött så hade det ju behövs produceras än mer grönsaker, så det går jämnt ut. det är däremot skadligare för miljön att odla upp grönsaker än djur, om man nu räknar i koldioxidutsläpp, vilket samtidigt är en fråga som är väldigt omdiskuterad, då man inte kan bevisa de skador som orsakas av koldioxidutsläppen på ett korrekt sätt. jag tror självklart inte att koldioxidutsläppen är ofarliga och att de bör minskas, men samtidigt tror jag att de inte påverkar vårt klimat på det sättet som påstås.

Som natsukashi statuerade förut, äter vi mindre grönsaker än industridjur. Därför ramlar du över ditt eget argument.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet