Kebabsås, Småland vs. resten av Sverige
En diskussion jag haft många gånger under det senaste åren är fenomenet småländsk kebabsås och varför den är helt annorlunda från resten av landet.
Detta är en strikt vetenskaplig tråd där vi kan diskutera ursprung, anledning och vart gränsen för detta går.
Vart är milstolpen där vanlig röd(tomat) och vit sås plötsligt inte existerar och den s.k småländska kebabsåsen träder in.
Låt oss gå till botten med detta en gång för alla!
Bildexempel, typisk kebab med röd/vit sås:
Bildexempel, Kebabpizza med småländsk kebabsås:
Jag har hört talas om detta fenomen.
Det ser ut som dem har god pizzasås i Småland.
Smakar ju typ ingenting..............
Åh, vår kebabsås är bäst.
Trodde alla hade sån ju.
Hela mitt liv har varit en lögn.
Vill slicka på den.
Jag har då aldrig ätit kebab med någon röd sås. :S
Alkamo i Jönköping har Sveriges bästa kebabsås.
Va? Typ all kebabsås på alla pizzerior jag varit på ser ut som på nedersta bilden.
Har aldrig varit i småland.
åh herregud vad mycket såååååååååååååååååååås
Vi har då för fan ingen jävla röd sås, propaganda.
Röd sås eller dö, horor.
Ofta röd sås inte är standard?
Kebabsås finns ju typ överallt ...
Vi har den nedersta.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet