Förvaring av (stora mängder) kaffe?
Så, har kommit över en hutlös mängd kaffe i bönform, av betydligt högre kvalitet än det vanliga 20-kronors "lyxkaffe" jag brukar dricka. Då jag inte äger någon kaffekvarn, men kan ha tillfällig tillgång till en via mina föräldrar.
Eftersom det känns som mycket jobb att resa till dem varenda gång jag vill öppna ett nytt paket, överväger jag mala allting vid ett tillfälle och sedan förvara det på något sätt - men jag vill gärna att det inte ska tappa för mycket smak.
Har övervägt att frysa in men hittat lite olika råd gällande det. Oavsett så ska det hållas torrt och lufttätt, vilket ju i sig kan vara knepigt. Dubbla plastpåsar?
Råd och tips, någon?
Orkade inte ens vara snäll nog att kopiera texter från hemsidor, för att det var så jävla lätt att söka på det. Men här har du en länk med säkert ett par hundra förslag från google:
http://goo.gl/6kYHB .. (förkortade länken med tanke på att den var groteskt lång)
Citat från petting
Orkade inte ens vara snäll nog att kopiera texter från hemsidor, för att det var så jävla lätt att söka på det. Men här har du en länk med säkert ett par hundra förslag från google:
http://goo.gl/6kYHB .. (förkortade länken med tanke på att den var groteskt lång)
Har redan gjort det och inte funnit adekvata svar på min fråga.
Det rör sig alltså om ca sex kilo kaffe som males vid ungefär samma tillfälle, och jag vill att det ska hålla sig längre än två veckor. Enligt vissa siter ska det funka att frysa, enligt andra pajar man kaffet då.
Jag skulle i alla fall satsa på en vakuum förpackning.
Sedan om det förstörs om det hamnar i frysen, vet jag dessvärre inte.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet