Ej behörig till gymnasiet (varken SAMED eller IMPRE)

Shandong Tjej, 22 år

178 forumsinlägg

Skrivet:
25 september 2013 kl. 17:04
Shandong Tjej, 22 år

Hej. Jag tar hela historien ifrån början. När jag slutade nian fick vi våra slutbetyg som skrevs när det var fel på datorerna. Vi fick senare de korrekta slutbetygen.
Hade då sökt till SAMED-programmet på diverse gymnasium i Stockholmsregionen. Det enda jag blev antagen till var preparandutbildningen. Men när jag kommer dit får jag veta att jag har för bra betyg för att gå på preparandlinjen på Tumba. Jag hade då 10 godkända ämnen, det krävs 12 för att komma in på SAMED.
Åker därifrån utan att gå på något gymnasium öht.

Trots detta får vi Vklass-rapporter om olovlig frånvaro trots att jag inte ens går på gymnasiet där. Är tydligen också inskriven där trots att jag inte är välkommen där.
Väntade 3 veckor, min SYV sade att om jag blev godkänd i ett ämne kunde jag komma in på SAMED. Så jag gjorde omprov i Musik och blev godkänd. Men det hade gjorts en miss, det blev missförstånd så jag har fortfarande för lite för att gå på SAMED.

Kortfattat kan man säga att jag har för låga betyg för att gå på SAMED (det handlar om ett) men för höga för att gå på preparand. Imorgon ska jag ta hjälp av en socialsekreterare och åka till både Tumba gymnasium och min gamla grundskola för att reda ut det här.
Men jag blir galen och det känns som att jag är det enda skolbarnet i hela Sverige som har en sådan här situation.

Vad ska jag göra för att få komma in på en preparandlinje och jobba upp ett betyg?!
Är det NÅGON som har ett förslag eller något konkret att komma med. För det här jävla sommarlovet är oändligt och tar aldrig slut. Jag vill verkligen gå i skolan men jag får inte visst.

latsaskompis Tjej, 23 år

161 forumsinlägg

Skrivet:
13 december 2013 kl. 00:43
latsaskompis Tjej, 23 år

Hallå jag hade 11 betyg och fick gå prep på fryshuset! Det där låter skitkonstigt!
Man kan, om man betalar typ 500 spänn, tenta av ett betyg hos csn (trooor jag men är inte säker, kan ha vart någon annan myndighet.)

Cohacq Kille, 28 år

1 086 forumsinlägg

Skrivet:
13 december 2013 kl. 01:25
Cohacq Kille, 28 år

Gå ett år IV (eller vad det heter nu) och plugga upp ett år. Enklare än att tjafsa med en massa gränsfall.

TARDIS Tjej, 25 år

986 forumsinlägg

Skrivet:
13 december 2013 kl. 01:41
TARDIS Tjej, 25 år

Som ovan sade så kan du gå IM (Introduktionsprogrammet, tidigare känt som IV) och läsa upp dina betyg. Om du bara ska läsa upp ett eller två betyg är det dock väldigt svårt. Jag själv har varit i exakt samma sits vilket slutade med Folkhögskola när jag fyllde 18. Jag hade för bra betyg för att läsa in de som saknades och jag hade för dåliga för Högskoleförberedande program.

Det du kan göra är dock att gå en Preparandutbildning på IV där du varvar plugg med praktik. Det borde inte vara supersvårt att kunna få en praktik du trivs på.

Jag höjder dock varningens finger när jag ska påpeka att de som går IV är oftast de som skitit i skolan totalt. Ta alla bråkstakar från grundskolan och släng dem i samma klass....


Du måste vara inloggad för att skriva i forumet