Dumpster diving

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
u_suck_tbh 33 år

28 184 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 03:06
u_suck_tbh 33 år

Citat från beatyourkids


Näe, det har jag inte sagt. Dock ska maten komma från en hygienisk miljö, fraktad, lagrad och hyllagd utan att ha blivit dragen i röven på en rabiessmittad grävling.
Hade du svar eller hade du bara motfrågor?
Din hälsa skiter jag i, vill du loda omkring är det upp till dig. Men kom inte och säg att det är felfritt att dumpsterdiva.
Näe, det har jag inte heller sagt. Men jag vet att dom slänger saker i äckliga containrar. Och ja. Och restauranger. Och annat liknande.



När vissa pluttar blir dåliga i disken så är ju inte disken längre en hygienisk miljö, eller har du specifika krav?
Jag menar sure, om du lider av någon autoimmun sjukdom eller ska gå och göra en förlossning om fem minuter så skulle jag inte rekommendera dumpstring. Men för majoriteten är det ingen större fara (såvida inte butiksägaren har slängt någon sorts gift på maten, som dom har gjort ibland på olika ställen, exempelvis USA - för att inte hemlösa ska snylta). Man tar ju inte det kladdigaste, mest exponerade skiten man hittar precis. Är det snusk så är det snusk och då skippar man, men det finns MAT däri, tro inte annat. Och det GÅR att äta utan att man dör. Annars hade väl t ex användarna som postar regelbundet här i tråden slutat logga in en efter en...

emililonneberga Kille, 50 år

12 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 07:23
emililonneberga Kille, 50 år


Jag håller helt med det sista inlägget. Om du nu har sådana höga krav på vad du äter så är det din sak, men håll inte på och påstå att det skulle vara "farligt" i allmänhet, det är precis som om du går och handlar, vissa varor är dåliga och andra är bra. Vad gäller dina argument om stöld så har polisen gjort en utredning och här är ett referat (citat från annan websida):

Men nu till DET VIKTIGA; UTREDNINGEN:
Vårt fall togs faktiskt över av nationella utredare, eftersom Polisen ville veta hur de skulle behandla detta allt vanligare fenomen. Dessa utrdeare kom fram till att DET INTE KUNDE KALLAS FÖR STÖLD (iaf inte utifrån de förutsättningar som rörde vårt fall) DÄRFÖR ATT 1) VARAN HAR INGET EKONOMISKT VÄRDE PÅ DEN LEGALA MARKANDEN (eftersom datum gått ut e.likn. kan varan inte räknas som säljbar och man kan alltså inte anta att den som tar den har för avsikt att kränga den vidare med avsikt att tjäna pengar på det 2)VARAN KAN MED SÄKERHET ANSES VARA VARAKTIGT LÄMNAD (dvs eftersom butiken slängt bort det med avsikt att ej nyttja det igen har man ”avsagt sig” ägandet av varan) OBS! DETTA GÄLLER EJ OM MAN BRUTIT SIG IN, GJORT ÅVERKAN ELLER PÅ ANNAT SÄTT GJORT INTRÅNG PÅ INHÄGNAT OMRÅDE E.DYL. FÖR ATT KOMMA ÅT VARAN

Alltså – så länge man inte tar sönder nåt, bryter upp lås eller hoppar in på inhägnat område för att dumpstra så kan det nte räknas som stöld! Om containern står på parkeringen och man kan komma in utan att söndra så är det alltså ok enligt lagen att dumpstra! Dock kan ju butiksinnehavare eller securitas surna till, då brukar jag först försöka snacka men sen gå därifrån för att återvända senare istället om det inte funkar att snacka. Som sagt jag gillar personligen inte att skada/såra i onödan. Hellre då så små frön som får gro i sin egen takt…

Av någon anledning vet du tydligen mer om lagen än polisen själv...

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:08
beatyourkids Kille, 37 år

Citat från u_suck_tbh


Citat från beatyourkids

Näe, det har jag inte sagt. Dock ska maten komma från en hygienisk miljö, fraktad, lagrad och hyllagd utan att ha blivit dragen i röven på en rabiessmittad grävling.
Hade du svar eller hade du bara motfrågor?
Din hälsa skiter jag i, vill du loda omkring är det upp till dig. Men kom inte och säg att det är felfritt att dumpsterdiva.
Näe, det har jag inte heller sagt. Men jag vet att dom slänger saker i äckliga containrar. Och ja. Och restauranger. Och annat liknande.


När vissa pluttar blir dåliga i disken så är ju inte disken längre en hygienisk miljö, eller har du specifika krav?
Jag menar sure, om du lider av någon autoimmun sjukdom eller ska gå och göra en förlossning om fem minuter så skulle jag inte rekommendera dumpstring. Men för majoriteten är det ingen större fara (såvida inte butiksägaren har slängt någon sorts gift på maten, som dom har gjort ibland på olika ställen, exempelvis USA - för att inte hemlösa ska snylta). Man tar ju inte det kladdigaste, mest exponerade skiten man hittar precis. Är det snusk så är det snusk och då skippar man, men det finns MAT däri, tro inte annat. Och det GÅR att äta utan att man dör. Annars hade väl t ex användarna som postar regelbundet här i tråden slutat logga in en efter en...


Tänker inte upprepa vad jag skrev igen, utan jag tycker jag har fått fram min poäng. Du äter vad du vill. Vad du anser vara hygieniskt är vad jag kallar sopor helt enkelt.

u_suck_tbh 33 år

28 184 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:09
u_suck_tbh 33 år

Yeah, tror jag fattar. Typ "but trash it trash!" etc

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:16
beatyourkids Kille, 37 år

Citat från emililonneberga



Jag håller helt med det sista inlägget. Om du nu har sådana höga krav på vad du äter så är det din sak, men håll inte på och påstå att det skulle vara "farligt" i allmänhet, det är precis som om du går och handlar, vissa varor är dåliga och andra är bra. Vad gäller dina argument om stöld så har polisen gjort en utredning och här är ett referat (citat från annan websida):

Men nu till DET VIKTIGA; UTREDNINGEN:
Vårt fall togs faktiskt över av nationella utredare, eftersom Polisen ville veta hur de skulle behandla detta allt vanligare fenomen. Dessa utrdeare kom fram till att DET INTE KUNDE KALLAS FÖR STÖLD (iaf inte utifrån de förutsättningar som rörde vårt fall) DÄRFÖR ATT 1) VARAN HAR INGET EKONOMISKT VÄRDE PÅ DEN LEGALA MARKANDEN (eftersom datum gått ut e.likn. kan varan inte räknas som säljbar och man kan alltså inte anta att den som tar den har för avsikt att kränga den vidare med avsikt att tjäna pengar på det 2)VARAN KAN MED SÄKERHET ANSES VARA VARAKTIGT LÄMNAD (dvs eftersom butiken slängt bort det med avsikt att ej nyttja det igen har man ”avsagt sig” ägandet av varan) OBS! DETTA GÄLLER EJ OM MAN BRUTIT SIG IN, GJORT ÅVERKAN ELLER PÅ ANNAT SÄTT GJORT INTRÅNG PÅ INHÄGNAT OMRÅDE E.DYL. FÖR ATT KOMMA ÅT VARAN

Alltså – så länge man inte tar sönder nåt, bryter upp lås eller hoppar in på inhägnat område för att dumpstra så kan det nte räknas som stöld! Om containern står på parkeringen och man kan komma in utan att söndra så är det alltså ok enligt lagen att dumpstra! Dock kan ju butiksinnehavare eller securitas surna till, då brukar jag först försöka snacka men sen gå därifrån för att återvända senare istället om det inte funkar att snacka. Som sagt jag gillar personligen inte att skada/såra i onödan. Hellre då så små frön som får gro i sin egen takt…

Av någon anledning vet du tydligen mer om lagen än polisen själv...



Inte "farligt i allmänhet", men däremot bör man ju se över vad man dumpstrar.
Köper jag en dålig vara äter jag den inte.

Slänger man ett tuggummi på backen och nån annan sen tar det och äter upp det (ja den här personen äter tuggummin), så är det inte verken stöld eller intrång så ja, jag förstår din poäng, men det är inte alltid du som dumpstrar vet vad som gäller på kommunal, företagsmässig och polisiär nivå på alla ställen.
I den utredningen du länkar klarade sig dom som dumpstrade, men det gäller garanterat inte för alla ställen. Intrång t.ex. behöver inte bara betyda att man tar sig in på ett inhägnat område. Jag tror det mesta avgörs i domstol och utefter hur allt gick till och vad man kom över.

Av någon anledning verkar du tro att allt dumpstrande baseras på en utredning...

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:16
beatyourkids Kille, 37 år

Citat från u_suck_tbh


Yeah, tror jag fattar. Typ "but trash it trash!" etc

Nä.

who_the_fuck Kille, 34 år

105 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:23
who_the_fuck Kille, 34 år

Citat från beatyourkids



Hej
Jag vänder mig mitt herren med användarnamnet beatyourkids, vilket faktiskt är ett ganska skevt namn att välja.
Jag har varit medlem här ett tag och skrivit på den här tråden några gånger, nu börjar jag dock tröttna på dina både illasinnade, okunniga och irriterande inlägg.

1: Ända anledningen som jag kan se för att du fortsätter att skriva dina menlösa ilskna inlägg på denna tråd som faktiskt är till för dem som har ett genuint intresse eller praktiserar dumpstring är att du behöver få ut frustration och ilska som bygds upp i ditt vardagliga liv, detta är såklart bara spekulationer men av mina egna observationer genom livet så brukar inte människor vara så odrägliga svin om de inte har stora problem med sina personliga liv.
Även om jag förstår behovet av att ventilera så ber jag dig att prata med någon istället för att förpesta denna tråd.

2: Du har tydligen aldrig dumpstrat eller har någon utbildning i mikrobiologisk lära, livsmedelshantering eller någon liknande utbildning.
Om du hade det så skulle du ha en större inblick i matvaruhanteringen, Som tur är så har jag sådana utbildningar och delar gärna med mig av de som jag lärt mig.
Jag har länge ansett att maten som jag plockar är renare än maten som jag annars hade köpt i en affär, Varför det undrar du, Jo för det första så är den frukt och grönt som jag plockar lagd i en binge som enbart har frukt och grönt, vilket gör att risken för korskontamination är ytterst liten, försumbar även om just frukt och grönt inte har särskilt stor risk för det ändå.
All annan mat som jag plockar är försluten på något sätt vilket gör att den är lika färsk som i affären, Jag plockar enbart varor som klarar av att vara i den temp som det för tillfället är där de förvaras.
När jag kommer hem fyller jag mitt badkar med kallt vatten och tvättar all frukt och grön, duschar de efter, det samma gör jag med alla andra varor och tar på det sättet och garanterar att deras förslutningar är hela och att inga främmande ämnen har kommit in.
På detta sätt kan jag faktiskt säga att min mat är renare än den i affären, varför? jo därför att det är inte förruttnelse eller sådant som är de farligaste för oss, Det har vi levt med alltid, den största faran för livsmedel är människan och gissa hur många människor det är som har hanterat och tagit i maten på en affär, hur många det är som har nyst och hostat, en det av det tvättar jag iallafall bort.
Det som är största risk för att smitta ner den mat vi äter kommer alltid att vara vi själva, vi har flera kilo bakterie i och på oss.

Snälla, om du skall debattera mig om något av mina uttalanden så kan du väl läsa igenom det som jag skrivit ordentligt, det jobbigaste som jag vet är att debattera med en person som är ilsken och illa påläst.
mvh Lord

supergeek Tjej, 32 år

5 406 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:26
supergeek Tjej, 32 år

Alltså det är ju inte som att maten ligger och är helt geggig och vidrig som i soppåsen hemma, på de allra flesta ställen ligger maten uppdelad, dvs bröd i ett kärl, frukt och grönt i ett och mejeriprodukter i ett osv. Bröd och sådant ligger dessutom i en stor påse som är ny för dagen osv. Har stött på en äcklig tunna, och dy var för att det låg krossade ägg i den,
Att dumpstra är inte samma sak som att stå och gräva i en soptunna bland massa vidriga grejer.
På de ställa. Jag dumpstrar då brukar trasiga förpackningar ligga i en enskild fryspåse så att det inte ska rinna ut över det andra i kärlet. Folk har sådana fördomar mot dumpstring, det r liksom inte alls i närheten av så nasty som folk tror det är. 90% av det som slängd är det liksom inte ens något fel på, utan slängs ofta för att tex: en ask vindruvor slängs pga en vindruva som är skrumpen.
Sedan finns det väl affärer som blandar maten de slänger så att det blir äckligt och geggigt, men jag har då aldrig varit med om det.

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 18:44
beatyourkids Kille, 37 år

Citat från who_the_fuck


Hej
Jag vänder mig mitt herren med användarnamnet beatyourkids, vilket faktiskt är ett ganska skevt namn att välja.
Jag har varit medlem här ett tag och skrivit på den här tråden några gånger, nu börjar jag dock tröttna på dina både illasinnade, okunniga och irriterande inlägg.

1: Ända anledningen som jag kan se för att du fortsätter att skriva dina menlösa ilskna inlägg på denna tråd som faktiskt är till för dem som har ett genuint intresse eller praktiserar dumpstring är att du behöver få ut frustration och ilska som bygds upp i ditt vardagliga liv, detta är såklart bara spekulationer men av mina egna observationer genom livet så brukar inte människor vara så odrägliga svin om de inte har stora problem med sina personliga liv.
Även om jag förstår behovet av att ventilera så ber jag dig att prata med någon istället för att förpesta denna tråd.

2: Du har tydligen aldrig dumpstrat eller har någon utbildning i mikrobiologisk lära, livsmedelshantering eller någon liknande utbildning.
Om du hade det så skulle du ha en större inblick i matvaruhanteringen, Som tur är så har jag sådana utbildningar och delar gärna med mig av de som jag lärt mig.
Jag har länge ansett att maten som jag plockar är renare än maten som jag annars hade köpt i en affär, Varför det undrar du, Jo för det första så är den frukt och grönt som jag plockar lagd i en binge som enbart har frukt och grönt, vilket gör att risken för korskontamination är ytterst liten, försumbar även om just frukt och grönt inte har särskilt stor risk för det ändå.
All annan mat som jag plockar är försluten på något sätt vilket gör att den är lika färsk som i affären, Jag plockar enbart varor som klarar av att vara i den temp som det för tillfället är där de förvaras.
När jag kommer hem fyller jag mitt badkar med kallt vatten och tvättar all frukt och grön, duschar de efter, det samma gör jag med alla andra varor och tar på det sättet och garanterar att deras förslutningar är hela och att inga främmande ämnen har kommit in.
På detta sätt kan jag faktiskt säga att min mat är renare än den i affären, varför? jo därför att det är inte förruttnelse eller sådant som är de farligaste för oss, Det har vi levt med alltid, den största faran för livsmedel är människan och gissa hur många människor det är som har hanterat och tagit i maten på en affär, hur många det är som har nyst och hostat, en det av det tvättar jag iallafall bort.
Det som är största risk för att smitta ner den mat vi äter kommer alltid att vara vi själva, vi har flera kilo bakterie i och på oss.

Snälla, om du skall debattera mig om något av mina uttalanden så kan du väl läsa igenom det som jag skrivit ordentligt, det jobbigaste som jag vet är att debattera med en person som är ilsken och illa påläst.
mvh Lord


Ska jag gnälla på andras användarnamn det första jag gör i varje inlägg så blir det inte mycket över till annat.

"1:" SKÖNT med lite vardagspsykologer här på Emocore. Det har vi behövt länge. Dessvärre stämmer inte din tes ett enda jävla dugg. Finns inte en enda jävla gnutta aggression i mig, men det var kul att du försökte iallafall.

"2:" Har aldrig dumpstrat eftersom jag har pengar och inte behöver dumpstra av någon anledning.
8 år inom restaurangbranschen varav ett år av dom är delat inom livsmedelsbutik, 3 års utbildning inom restaurang, VG i livsmedelshantering på HR-programmet på Oscarsgymnasiet 2006 vt. Dubbelt HACCP-utbildad och har jobbat med det i flera år bl.a. som kökschef. MVG i näringslära om det är relevant till dig. Vill du ha referenser till arbetsgivare för att tala om min hygien i branschen så kan vi ta det över PM.
Vad har du?
Den maten DU plockar, i EN fruktbinge säger inte mycket om dumpstring över lag, tyvärr.
Frukt tvättar (förhoppningsvis) alla hemma, så där sticker du inte ut speciellt mycket, tyvärr.
Du snackar om mat som exponeras öppet, givetvis är vi alla (förhoppningsvis) extra vaksamma över dessa varor. Det är ju inte direkt ny information.
Och nej, den största risken för att bli förgiftad handlar om hur man behandlar maten. Inte (bara) att du har smutsiga händer när du äter den.

mvh slådinabarn

who_the_fuck Kille, 34 år

105 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 19:06
who_the_fuck Kille, 34 år

Citat från beatyourkids


Citat från who_the_fuck

Hej
Jag vänder mig mitt herren med användarnamnet beatyourkids, vilket faktiskt är ett ganska skevt namn att välja.
Jag har varit medlem här ett tag och skrivit på den här tråden några gånger, nu börjar jag dock tröttna på dina både illasinnade, okunniga och irriterande inlägg.

1: Ända anledningen som jag kan se för att du fortsätter att skriva dina menlösa ilskna inlägg på denna tråd som faktiskt är till för dem som har ett genuint intresse eller praktiserar dumpstring är att du behöver få ut frustration och ilska som bygds upp i ditt vardagliga liv, detta är såklart bara spekulationer men av mina egna observationer genom livet så brukar inte människor vara så odrägliga svin om de inte har stora problem med sina personliga liv.
Även om jag förstår behovet av att ventilera så ber jag dig att prata med någon istället för att förpesta denna tråd.

2: Du har tydligen aldrig dumpstrat eller har någon utbildning i mikrobiologisk lära, livsmedelshantering eller någon liknande utbildning.
Om du hade det så skulle du ha en större inblick i matvaruhanteringen, Som tur är så har jag sådana utbildningar och delar gärna med mig av de som jag lärt mig.
Jag har länge ansett att maten som jag plockar är renare än maten som jag annars hade köpt i en affär, Varför det undrar du, Jo för det första så är den frukt och grönt som jag plockar lagd i en binge som enbart har frukt och grönt, vilket gör att risken för korskontamination är ytterst liten, försumbar även om just frukt och grönt inte har särskilt stor risk för det ändå.
All annan mat som jag plockar är försluten på något sätt vilket gör att den är lika färsk som i affären, Jag plockar enbart varor som klarar av att vara i den temp som det för tillfället är där de förvaras.
När jag kommer hem fyller jag mitt badkar med kallt vatten och tvättar all frukt och grön, duschar de efter, det samma gör jag med alla andra varor och tar på det sättet och garanterar att deras förslutningar är hela och att inga främmande ämnen har kommit in.
På detta sätt kan jag faktiskt säga att min mat är renare än den i affären, varför? jo därför att det är inte förruttnelse eller sådant som är de farligaste för oss, Det har vi levt med alltid, den största faran för livsmedel är människan och gissa hur många människor det är som har hanterat och tagit i maten på en affär, hur många det är som har nyst och hostat, en det av det tvättar jag iallafall bort.
Det som är största risk för att smitta ner den mat vi äter kommer alltid att vara vi själva, vi har flera kilo bakterie i och på oss.

Snälla, om du skall debattera mig om något av mina uttalanden så kan du väl läsa igenom det som jag skrivit ordentligt, det jobbigaste som jag vet är att debattera med en person som är ilsken och illa påläst.
mvh Lord

Ska jag gnälla på andras användarnamn det första jag gör i varje inlägg så blir det inte mycket över till annat.

"1:" SKÖNT med lite vardagspsykologer här på Emocore. Det har vi behövt länge. Dessvärre stämmer inte din tes ett enda jävla dugg. Finns inte en enda jävla gnutta aggression i mig, men det var kul att du försökte iallafall.

"2:" Har aldrig dumpstrat eftersom jag har pengar och inte behöver dumpstra av någon anledning.
8 år inom restaurangbranschen varav ett år av dom är delat inom livsmedelsbutik, 3 års utbildning inom restaurang, VG i levsmedelshantering på HR-programmet på Oscarsgymnasiet 2006 vt. Dubbelt HACCP-utbildad och har jobbat med det i flera år som kökschef. MVG i näringslära om det är relevant till dig. Vill du ha referenser till arbetsgivare för att tala om min hygien i branschen så kan vi ta det över PM.
Vad har du?
Den maten DU plockar, i EN fruktbinge säger inte mycket om dumpstring över lag, tyvärr.
Frukt tvättar (förhoppningsvis) alla hemma, så där sticker du inte ut speciellt mycket, tyvärr.
Du snackar om mat som exponeras öppet, givetvis är vi alla (förhoppningsvis) extra vaksamma över dessa varor. Det är ju inte direkt ny information.
Och nej, den största risken för att bli förgiftad handlar om hur man behandlar maten. Inte (bara) att du har smutsiga händer när du äter den.

mvh slådinabarn


Imponerande cv och utbildningar, om det nu stämmer.
Jag är glad att du svarade på mitt inlägg på ett så vältaligt och korrekt sätt, om du hade lagt ner lika mycket tid på att formulera dig i resten av tråden så hade jag inte avfärdat dig som en komplett idiot innan.
många svordomar för någon som inte har några aggressioner, men du har rätt det var fel av mig att agera låtsas psykolog.
du har faktiskt flera poäng i det som du säger, det kan jag vara man nog att erkänna, din retorik är fantasifull och ja det kan vara farligt att dumpstra om man inte vet hur man hanterar mat, även om den största faran är efter tillagning, i avkylning/upphettnings fasen, det som jag personligen ställer mig emot är hur du tar upp den här tråden, inte med varningar om farorna med dumpstring eller hjälp till dem som du känner behöver det, du har ju som du själv bekräftat utbildningen för det, nej du tar istället och skriver rent sagt skit snack och klagar på andras val att leva.
om du hade bidragit till denna tråd på något sätt.
ps jag är också kock med de rätta utbildningarna.

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 19:46
beatyourkids Kille, 37 år

Vet inte om det är ett sätt att leva. Snarare något man bara gör.

who_the_fuck Kille, 34 år

105 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2013 kl. 19:51
who_the_fuck Kille, 34 år

Citat från beatyourkids


Vet inte om det är ett sätt att leva. Snarare något man bara gör.


I vilket fall som helst så skulle jag vilja att den här tråden handlade om hur man kan förbättra och upplysa varandra om både riskerna, vinsterna och vanligt dumpstrings prat, du kan säkert tillföra något med den kunskapen som du har alstrat under din tid som kock, hade det varit okej för dig?

beatyourkids Kille, 37 år

11 829 forumsinlägg

Skrivet:
30 oktober 2013 kl. 12:35
beatyourkids Kille, 37 år

Citat från who_the_fuck


Citat från beatyourkids

Vet inte om det är ett sätt att leva. Snarare något man bara gör.


I vilket fall som helst så skulle jag vilja att den här tråden handlade om hur man kan förbättra och upplysa varandra om både riskerna, vinsterna och vanligt dumpstrings prat, du kan säkert tillföra något med den kunskapen som du har alstrat under din tid som kock, hade det varit okej för dig?


Med min bakgrund så anser jag att det fortfarande är, i många fall, rent ohygieniskt och, i många fall, olaglig verksamhet. Att sen ha som argument att det är "miljövänligt" att dumpstra p.g.a. matsvinn o.s.v. så måste ju detta dementeras för folk som tror dom är vardagshjältar när dom letar efter mat som en uteliggare.

Att dumpstra är tattigt. Speciellt av folk som faktiskt har råd att köpa egen mat.

WhiteRabbit Tjej, 32 år

258 forumsinlägg

Skrivet:
30 oktober 2013 kl. 20:14
WhiteRabbit Tjej, 32 år

Jag är tattig och uteliggare. Men glad är jag för det.

u_suck_tbh 33 år

28 184 forumsinlägg

Skrivet:
31 oktober 2013 kl. 07:46
u_suck_tbh 33 år

Citat från beatyourkids


Att dumpstra är tattigt.


big argument wow


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet