Bilder på vegansk mat.
brukar vara chill att posta recept här så go wild yo
Ser GALET gott ut, Molly!! Jag har aldrig varken lagat eller ätit risottto. Hur gör man?
anvnder buljong och risottoris, misslyckas och sen gråter
Risotto är verkligen BUSENKELT. Fräs svampen först och lägg åt sidan. Koka nu upp 1,5 l buljong i en kastrull och låt det sedan stå och sjuda under tiden du gör det andra buljongen måste hållas varm hela tiden. Sedan i med typ absurda mängder olja i stor stekpanna, fräs 1 gul lök eller ett par schalottenlökar tills de mjuknat. Sedan tillsätter du tyyyyyp 4,5 dl risottoris (arborio, t.ex.) och fräser det med löken/oljan i ett par minuter tills det är glansigt. Sedan i med 2 dl vitt vin och låt det förångas. Sedan i med runt en femtedel av buljongen, rör runt lite försiktigt, och sänk värmen lite. Låt puttra tills all buljong sugits upp av riset, och tillsätt då ytterligare ett par deciliter av buljongen. Låt det sugas upp, tillsätt mer etc etc tills all buljong är använd. Då smakar du av med salt/peppar, gärna färsk persilja, och en klick mjölkfritt smör eller lite tryffelolja. Vad man ska tänka på under hela proceduren är att inte röra runt för mycket/hårt, för riset går lätt sönder då. Tillsätt inte heller för mycket buljong i taget, och se till att riset får rostas ordentligt i början, för då suger det åt sig buljongen lättare. ^________^
Ooooooch glassreceptet då, nu kom jag på att det är lättare om jag skriver upp ingredienserna som de gör i receptböcker :(( Förlåt, orkar inte skriva om risottogrejen, men ah, gör rätt nu då.
Till glassen behövs (utöver glassmaskin obs):
drygt 2,5 dl cashewnötter (jag använde "en påse", men det var runt 2,5dl typ)
0,5 dl farinsocker
0,5 dl lönnsirap (agave eller liknande funkar nog också)
1 burk kokosmjölk (obs ej lättvarianten)
2,5 msk smält kokosolja
1 tsk vaniljextrakt (obs ej vaniljsocker)
Till kakdegen:
3 msk mjölkfritt margarin ELLER kokosolja, any kind of fett typ
1 dl jordnötssmör
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
drygt 1,5 dl mjöl
en skvätt mjölk of any kind (jag använde mandelmjölk)
valfri mängd choklad ~bra mått~
Blötlägg cashewnötterna och ställ in glassmaskinskålen i frysen kvällen innan. Nästa dag mixar du alla ingredienserna (obs sila bort vattnet från nötterna obs) till glassen så att det blir en helt slät smet. Ställ sedan in i frysen nån timme, eller låt stå i kylskåp över dagen, så att den stelnar något iaf. Kör sedan i glassmaskinen enligt anvisningar (olika för olika maskiner) tills den har typ mjukglasskonsistens. Under tiden blandar du margarin, jordnötssmör, farinsocker och vaniljextrakt till en massa i en skål, och tillsätt sen lite mjöl i taget tills det får en lite smulig konsistens. Tillsätt ett par skedar mjölk så att den inte blir för torr, och sedan i med chokladen (hackad, eller i chocolate chip form dårå). När kakdegen är färdig och glassen körts i maskinen är det bara att blanda de två och ställa in i frysen! Tyckte att det blev ganska mycket kakdeg så jag åt upp lite av den samt strödde lite över glassen istället för att blanda i den :---)
Okej, sorry, har inte lagat det här utan bara sett på internet och tyckt att det såg gott ut.
http://www.olivesfordinner.com/2013/03/homemade-vegan-sausage-and-cheese.html
http://www.produceonparade.com/produce-on-parade/the-best-vegetable-chow-mein
swwet jesus
Första hemmagjorda fooled porksatsen. Blev fantastiskt gott.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet