Aktier, fonder, etc.
Passade på att hoppa in med en liten post i SB på 0,68 nu under dippen, Joey; mest för att det är kul att vara med. :)
Har hållit mig undan under sommaren, inte alls hängt med... något intressant på G? Tips?
rip TMG
rip FING B
rip RNG
rip FING igen
rip rngesus
Dags att investera och spekulera mera!!! Hög tid nu people, var tidig in i spelet etc
http://www.marxist.se/en-ny-bubbla-har-blasts-upp-en-balansrakning-10-ar-kris
En ny bubbla har blåsts upp - en balansräkning efter 10 år av kris
I slutet av 1990- och början av 2000-talet tog man bort alla statliga regleringar av bankernas ansvarslösa handlingar. Centralbankerna bidrog genom att sänka räntorna. Särskilt viktigt var det avgörande ögonblicket strax efter att IT-bubblan sprack 2001. Den amerikanska riksbanken Federal Reserve sänkte då sina räntor från 5 procent till 1,25 procent, och blåste därmed åter upp lånemarknaden. Ur ett kapitalistiskt perspektiv var en sådan politik fullständigt oansvarig, men den härskande klassen fruktade de sociala och politiska konsekvenserna av en långvarig ekonomisk kris och valde att skjuta upp sina problem.
Financial Times kommentator Martin Wolf skrev nyligen om detta:
"Men de som argumenterar för att det skulle ha varit bättre om centralbankerna lämnat ekonomin i lågkonjunktur än att de genomförde en aggressiv penningpolitik har helt fel. Det är omoraliskt och i sista hand omöjligt att offra huvuddelen av folkets välstånd för att blidka finansmarknadernas gudar."
Denna ekonomiska politik var ganska olik den som fördes på 1930-talet. När Wall Street-kraschen inträffade år 1929 uppgick de totala skulderna i USA till cirka 180 procent av BNP. De följande 4 åren steg de dramatiskt till 260 procent (vilket kan jämföras med 350 procent år 2007) som en följd av krisen. Men mot slutet av 1930-talet var den tillbaka på omkring 180 procent. Detta uppnåddes genom bankkollapser, fabriksnedläggningar, massarbetslöshet och svält.
De mindre lönsamma industrierna och bankerna gick under och ersattes av mer moderna och effektiva. Det var en oerhört turbulent period i USA:s och världens historia, där den härskande klassen tvingade arbetarklassen att betala för krisen. Detta är vad Schumpeter förskönande kallar "kreativ förstörelse". Men inte ens detta räckte för att lyfta världsekonomin ur krisen. Det var först i och med Europas och Japans ödeläggelse under andra världskriget som vägen öppnades för 1950- och 1960-talets ekonomiska uppsving.
Dagens borgarklass har desperat försökt att undvika precis sådana katastrofala händelser. De är oroliga för att en revolutionär period lik den på 1930-talet ska inträffa igen.
[...]
En annan sida av detta är de så kallade zombieföretagen ? företag som inte kan göra vinst. Bank for International Settlement påpekar att andelen zombieföretag har ökat femfaldigt sedan 1987, och att dessa zombier numera hade dubbelt så stor risk för att förbli zombier. Mellan 2008 och 2014 ökade andelen från sju procent till drygt tio procent, men de utgör en mycket större del av arbetsmarknaden och den totala kapitalstocken.
De låga räntorna kan hålla dessa företag vid liv även om de inte tjänar pengar. Om bara en del av dessa företag gick i konkurs skulle det potentiellt kunna få förödande effekter på ekonomin. Det skulle inte bara drabba fordringsägarna (banker och liknande) och leverantörer, utan också hota en stor del av arbetarklassen med arbetslöshet.
I december lade OECD fram en rapport vid namn "att konfrontera zombierna" där de försökte föreslå en politik för att motverka sådana kollapser. I teorin är det bra när olönsamma företag går under. Men i praktiken är sådan "kreativ förstörelse" ofta väldigt destruktiv, och inte särskilt kreativ. Varje land har sitt eget "rostbälte" i en eller annan form, där nedläggningen av industrier har förstört samhällen utan att något annat ersatt dem. Under en period av kapitalistisk kris kommer detta att bli långt värre, och borgerligheten erkänner i det tysta att detta är fallet.
Tio år in i krisen har den ekonomiska situationen alltså inte förbättrats, utan tvärtom förvärrats. Ingen av motsättningarna har lösts och alla försök att komma ur krisen har bara skapat nya motsättningar.
emocore gör en pump n dump på arctic gold
Någon som kör aktier för tillfället? Sjuka fyndlägen det finns nu när corona varit i farten.
Ska posta lite bilder på dem aktier som gått bäst för mig nu i dessa svåra tider
lite sent ute
Kör du något?
sälj sälj sälj!
Började med detta inte för så länge sedan, men det har varit ganska usel avkastning på senaste tiden.
Fick ett genombrott nyligen då jag började läsa många artiklar, så som https://finanso.se/kopa-aktier/
Tack vare den, så tänker jag nu börja investera mer i Engelska aktiebolag, då de verkar få bättre kontroll på virus situationen. Och med tanke på brexit så lär aktier, samt pund bli mer värt i den nära framtiden.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet