grodan8s blogg
35 år. Bor i Linköping, Östergötlands län. Är offline och var senast aktiv: 7 januari kl. 00:13

Senaste inläggen
tv-serie15 maj 2024 kl. 19:57
filmtips
13 maj 2024 kl. 18:44
tv-serie
2 maj 2024 kl. 11:25
tv-serie
1 maj 2024 kl. 05:16
trevlig valborg
30 april 2024 kl. 18:36
lunch idag
28 april 2024 kl. 08:44
tv-serie
22 mars 2024 kl. 18:42
tv-serie
22 mars 2024 kl. 15:37
tv-serie
21 mars 2024 kl. 08:43
tv-serie
19 mars 2024 kl. 14:50
Visa alla
förrätt
friterad oliver
god förrätt
1 dl ströbröd (gärna hemgjort!)
1/2 dl finriven parmesan
1 ägg
1 dl vetemjöl
rikligt med frityrolja
200 g fyllda gröna oliver
Gör så här
1. Blanda ströbröd och parmesan i en djup skål. Häll mjölet i en annan skål och vispa försiktigt upp ägget med en gaffel i en tredje skål.
2. Värm upp frityrolja till cirka 180 grader i en kastrull med höga kanter. (Ha kastrullocket i närheten, och om oljan skulle fatta
eld ? lägg genast locket på kastrullen och stäng av plattan. Och ha inte köksfläkten igång.) Använd kökstermometer för att kolla temperaturen. Lägg alternativt i en liten bit vitt bröd ? när brödet blir gyllenbrunt på cirka 30 sekunder är temperaturen rätt.
3. Doppa oliverna i mjöl, i ägg och slutligen i ströbrödet. Fritera 6?8 oliver åt gången tills de är gyllenbruna. Låt svalna lite på dubbelt hushållspapper. Servera oliverna rumstempererade.
Servering
Servera oliverna rumstempererade som tilltugg eller som en del av en charkbricka.