grodan8s blogg31 år. Bor i Linköping, Östergötlands län. Är offline och var senast aktiv: 12 juni kl. 08:46

grodan8

Senaste inläggen

har sett på maskineriet
12 juni kl. 08:07
filmtips
2 maj kl. 06:19
efterrätt till påskdagarna
11 april kl. 06:40
glad påsk
10 april kl. 05:09
om en gen
28 mars kl. 07:52
carina berg-en hudsjukdom hon har
25 mars kl. 05:41
om corona viruset i mitten av mars
7 mars kl. 07:14
boktips
28 februari kl. 05:57
trevlig alla hjärtans dag
14 februari kl. 17:22
dinosaurer
3 februari kl. 07:00
Visa alla

har sett på maskineriet

har sett maskineriet på viaplay. del 1-4. det är norsk svensk serie. den är lite otäck. är om en man ole som är med i en härva. de snor massor pengar. men de är 4 st i denna härva. och det är en kille som har pengarna. sedan är det en kille han har spelskuld till en kille. ole har fru och barn. i sverige. jag älskar den.filmtips

filmtips denna film är från vårt bibliotek på dvd. den var mycket bra. hela tiden. den som ser filmen måste vara över 15 år

Det unga paret Gemma (Imogen Poots) och Tom (Jesse Eisenberg) kör vilse i den nybyggda förortsidyllen Yonders. Hur de än kör hamnar de vid hus nummer 9. Så dyker två lådor upp. Den ena innehåller mat, den andra ett spädbarn och lappen ?uppfostra barnet för att friges".

Lorcan Finnegans Vivarium är en krypande thriller med drag av Black Mirror. Den hade världspremiär på Cannes filmfestival.

"Underhållande mardrömskildring av familjelycka."efterrätt till påskdagarna

Pannacotta med Kompott

Pannacotta
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
2 msk strösocker
2 tsk citronsaft
2 gelatinblad

Kompott
1 dl vatten
4 msk strösocker
2 dl jordgubbar, frysta
2 stjälk rabarber
Servering
drömmar, krossade


Pannacotta
Värm mjölken och grädden. Vispa i socker och citronsaft.
Blötlägg gelatinbladen och tillsätt dem sedan i den varma vätskan.
Fördela smeten i portionsskålar och ställ i kylen ca 2-3 timmar innan servering.

Kompott
Koka upp vatten, socker och frysta jordgubbar.
Skala och skär rabarbern i bitar. Låta dem koka med jordgubbarna tills de är helt mjuka, kyl sedan ner kompotten.
Servering
Servera pannacottan med kompotten och lite krossade drömmar ovanpå.glad påsk

glad påsk till alla härom en gen

om en gen

En tidigare okänd resistensgen riskerar att slå ut även kraftfull antibiotika. Genen tycks redan ha spritt sig över världen.

- Den goda nyheten är att den inte verkar vara särskilt vanlig.

Antibiotikaresistens har blivit ett allt allvarligare problem inom vården de senaste åren. Nu har en forskargrupp upptäckt ytterligare en gen som på sikt kan försvåra behandlingen av multiresistenta bakterier.

Genen, som forskarna gett namnet "gar", hittades i prover från flodsediment i Indien.carina berg-en hudsjukdom hon har

carina berg har hudutslag

Jag har fått över hela kroppen vad jag trodde var leverfläckar. Kärringfläckar som min mamma kallade dem, säger hon i podcasten.

Carina Berg fruktade att det kunde vara malignt melanom, hudcancer, och lät sig undersökas av en läkare. Beskedet hon fick var dock helt oväntat.

? Jag la mig lite oroligt och bad doktorn kolla igenom alla så det inte var något att vara rädd för. Då lugnade hon mig och sa: ?Nej, nej, nej, allt det här är bara mjällvårtor?. Det heter mjällvårtor ? men har inget med varken mjäll eller vårtor att göra. Varför heter det då mjällvårtor? Det är jättetaskigt, de är fula, skrubbiga, svarta och så heter de mjällvårtor, säger Carina Berg.om corona viruset i mitten av mars

om corona viruset mycket fall är det i italien

corona smittan i Italien spridits på flera akutmottagningar och sjukhus där personer som redan har andra sjukdomar utsatts för den.

Det är precis det man inte vill ha. Personerna som finns där är väldigt sköra,
Enligt honom fokuserade Italien på att stoppa smittspridningen genom gränskontroller och inställda flygningar till och från riskområden. Det kan ha givit en falsk trygghetskänsla och gjort att myndigheterna tappat fokuset på att bekämpa smittan redan innan de drabbade kommit till vården, säger Tegnell.

Med väldigt hög uppmärksamhet inom sjukvården tror jag att man kanske kunde ha upptäckt det här tidigare.

Italiens besked kommer sedan Irans hälsodepartement samma dag meddelat att ytterligare 17 människor avlidit av virussmittan. Men Italien har passerat Irans officiella dödstal ? 124 ? med råge och är därmed det land efter Kina som drabbats hårdast av virussmittan.

Samtliga av Italiens regioner har konstaterat fall av coronaviruset. Elva städer har isolerats med anledning av smittan, tio av dem i Lombardiet och en i Venetien.

"Några av de smittade säger att de blir stigmatiserade, medan Europas värsta utbrott av coronaviruset pågår", skriver tidningen The Guardians korrespondent i Rom.

Även på ett sjukhus i Vatikanstaten i Rom har ett första fall av coronaviruset upptäckts, uppger påvedömets talesperson Matteo Bruni enligt nyhetsbyrån AFP.

Drygt 520 av de smittade i Italien har tillfrisknat helt, enligt myndigheterna.boktips

krucifixmördaren av chris carter.

En ung kvinnas kropp hittas i en övergiven stuga mitt inne i en stor skog utanför Los Angeles, och kriminalinspektör Robert Hunter befinner sig plötsligt i en fasansfull mordutredning. Offret var naket och hängde mellan två trästolpar. Hon hade utsatts för sadistisk tortyr innan hon dött en oerhört plågsam död. All hud hade skalats bort från hennes ansikte medan hon fortfarande levde. I nacken hade någon skurit in ett egendomligt dubbelkors: Krucifixmördarens symbol.

Men det är en omöjlighet. Krucifixmördaren avrättades nämligen två år tidigare efter att just Hunter jagat honom i flera år.

Kan det vara en copycatmördare? Eller kan det otänkbara vara sant? Finns den riktiga mördaren fortfarande där ute, beredd att återigen ge sig ut på en ondskefull och våldsam jakt på nya offer, välja ut dem till synes slumpmässigt och håna Robert Hunter för att han inte kan fånga honom?Hunter och hans nya partner är på väg in i en ofattbar mardröm, där ingenting stämmer och där det inte finns någonting ens liknar en snabb och skonsam död.

dinosaurer

om dinosaurer

dinosaurier kunde genomgå stora förändringar när de växte. Och 1975 kom en studie på anknäbbade dinosaurier. Han insåg att vissa av de mindre dinosauriearterna i själva verket antagligen var unga individer av en annan art, och inte en egen.

Man hade precis börjat inse att fåglarna kommer från dinosaurierna, så han tittade på hur fåglar med kammar växte, och att exempelvis kasuarers kam inte börjar växa förrän den är omkring 80 procent av sin totala storlek. Den behåller sitt ungdomliga utseende långt i utvecklingen, säger en man.
På 1990-talet var det en stor utgrävning av Hell Creek-formationen i nordvästra USA, där uppdraget var att samla in fossil av dinosaurier i alla åldrar. Där hittades bland annat fossil av Pachycephalosaurus, en art med kupol på huvudet. I närheten fann man exemplar av Stygimoloch, med en mindre kupol och horn på bakhuvudet, och Dracorex, med horn och utan kupol.

Jag såg att Pachycephalosaurus var den största, Stygimoloch var mindre och Dracorex var den minsta. Min första tanke var att de två mindre var yngre, att det rörde sig om en tillväxtserie, i stället för den förutfattade meningen att alla var vuxna