Mats blogg



Tjej, 29 år. Bor i Östergötlands län. Är offline och var senast aktiv: 22 april kl. 23:36

Mat

Senaste inläggen

Oj :s
23 september 2022 kl. 16:44
Jag läste i en ec-blogg att jag tydligen ska ha barn
9 september 2022 kl. 11:59
Har en liten pupster
18 juni 2022 kl. 08:30
Ute i solen osv.
27 april 2014 kl. 13:34
Arton
17 februari 2014 kl. 19:52
Titel
4 februari 2014 kl. 10:50
Sidecut och rött hår
3 februari 2014 kl. 15:26
Psykiatrin
21 november 2013 kl. 15:48
Gravid
17 november 2013 kl. 19:45
this uncertainty, is taking me over
31 oktober 2013 kl. 17:29
Visa alla

Fakta

Riktigt namn: Alma Civilstatus: Upptagen
Läggning: Bisexuell
Intresse: Äta
Bor: Med någon
Politik: Vänster
Dricker: Nej!
Musikstil: Allt
Klädstil: Blandat
Medlem sedan: 2008-03-07

Gårdagens middag.

Igår lagade jag och min käre storebror middag.
Resultatet blev helt otroligt.

vi har fått för oss att börja äta "nyttigare" åtminstone några dagar i veckan,
så igår gjorde vi någon slags gratängaktig sak, med blomkålsmos och fläskfilé.
Detta recept kan man bland annat äta om man går på LCHF-diet,
då blomkål är en godkänd LCHF-grönsak..


Detta var hur vi gjorde och vad vi använde:
Blomkål (vi använde en hel, normalstor, till fyra personer)
Smör (exakt mått kan jag inte säga)
Grädde (Samma sak som med smöret, har inget exakt mått)
Fläskflilé (En hel, sådan avlång som man köper i affären)
Och lite riven ost (Inte så att det blir ett tjockt lager, utan bara så att det blir lite lätt färg)

Börja med att rensa blomkålen och ta de "små träden", tvätta dem, lägg dem i en kastrull och se till så att vatten täcker all blomkål.
Koka blomkålen, så att den blir ungefär som potatis.
När den är klar så tömmer du den på vatten och börjar mosa blomkålen blandat med smör - ta så mycket som känns rätt. Ha sedan i grädde och försök att få samma konsistens som potatismos, salta och peppra efter egen smak.
Sedan steker man på fläskfilén, saltar och pepprar. Egentligen spelar det ingen roll om man börjar med fläskfilén eller blomkålsmoset.
Riv ost, så litet som möjligt.

Lägg ner fläskfilén i botten,
ha sedan på blomkålsmoset. Efter det så har ni på den rivna osten - ställer in i ugnen tills att färgen är gyllenbrun. Vi hade ugnen på 225 grader.
Riktigt jävla gott, jag och Pontus äger.

Inte för att många bryr sig, men ja ;$

Detta är jag idag.
Hej!


Logga in för att kommentera
McWitty Tjej, 29 år

Det är fett gott!
Hur mår du? :D<3

Mat Tjej, 29 år

Har du gjort det?! :o
Jag och Pontus som improviserade!
Jodå, jag mår ganska bra! Speciellt under omständigheterna, men ja.
<3

Hur mår du själv?
Kan du prata i telefon? <3