Emocores blogg

 Crew

16 år. Är offline

Vikten av att finna sin egen stil av musikMusik har använts av människor på många olika sätt genom åren. Man kan till exempel använda sig av musik för att förändra sitt humör, drömma sig bort eller att förbättra sitt fokus och minne. Vilken musik som passar bäst för respektive tillfälle beror allra främst på individen.

Intresset av musik har varit stort i många år och ännu mer ökar det i samband med att det tillkommer fler typer av musik och att det idag är lättare att söka upp musik att lyssna på. Tack vare internets stora utveckling samt att det uppkommer allt fler appar och sajter som inriktar sig på en viss typ av musik.

Musik är ett populärt intresse som många gånger leder till gemenskap. I synnerhet om man är intresserad av en viss typ av musik. Då kan det vara lättare att finna likasinnade via olika sajter och forum på internet. Eller om man eftersöker specifik musik för träning, dans eller annan typ av rörelse. Vilket man bland annat kan finna på flera bloggar.

Hjälper oss att slappna avI dagens stressade samhälle är det viktigt att man tar sig tid emellanåt för att koppla bort alla måsten omkring sig. Kanske en promenad med musik i hörlurar eller krypa upp i en fåtölj med en gosig filt och sin favoritmusik.

För en del kan det vara avkopplande med att ta en paus genom att söka upp en ny spelsajt på utländskacasino.se, eftersom spelande också har visat sig vara en avkopplande och underhållande aktivitet för många. Så länge man gör det säkert och tar eget ansvar. Detta blir som en verklighetsflykt och ett perfekt sätt att skingra tankarna. Liknande effekt kan musiken också ha och det gäller att man väljer den typ av musik som man själv gillar.

Kan förbättra inlärningenDet är väldigt individuellt om man gillar att lyssna på musik under tiden man ska studera eller är igång med att lära sig något nytt. Några anser att det blir ett stressmoment i koncentrationen medan andra får både lättare att fokusera och att komma ihåg vad de har läst eller tittat på.

Om man har svårt med en viss text eller bok man behöver få avklarat, kan det ju vara värt att testa med lite musik i bakgrunden. Börja på lägre volym och testa med olika typer av musik. Skulle du märka att din fokus ligger mer på musiken bör du testa en annan typ av musik eller att pausa musiken emellanåt.


Logga in för att kommentera
HiT0Mi Kille, 33 år

Tack