Tillbaka till b00merang-bananaZ sida
Diskutera b00merang-bananaZ
EmuShuffler:
Bloggen kommer ju vara dedikerad till lågfettsrawfoodveganism / 80/10/10-frukterianism samt träning och andra aspekter av hälsa i stort (det lär ju förstås även bli mycket kring etiken bakom vegetarianism också). Namnet bör ju passa det :).
Tack för att ni hjälper till för övrigt :>.
Folosofius Fjodor von Fjallar, HAHAH. Det ska mitt barn heta <3333
Okej, skit i mig, HAHA.
EmuShuffler:
Haha, du är inte ensam ;).
Jag gillar inte att ha ordlekar till smeknamn längre, det var just därför jag böt ifrån "EvigLidelse".
iTranscend: Han är för ung för att veta. Han har syndat!!111 Nej, men det var lite ironi över det hela.
Det låter vettigt! (Y) ............. .....
snowdoll:
Vad försöker du säga? ;) (angående ditt svar till EmuShuffler)
Bruna med gula prickar? Haha, det måste provas, jag får ta och spara en av mina fullmogna bananer i någon vecka för länge och se vad som händer :D.
EmuShuffler:
Ja, eftersom att våra ådror är renare, samt för att vi har betydligt mycket mer energi att spendera på annat än att städa rent kroppen :).
iTranscend:
Haha, clever!
Absolut! Dem ska helst vara bruna med gula prickar på. ;);)
Du är 15 år, mannen. :(
snowdoll:
Haha, "är bananerna fina?"
Vi delar i alla fall samma petighet när det kommer till bananerna ;).
iTranscend: Jag blev inspirerad av Trazan och Banarne :D
Fikon? ;)
snowdoll:
Haha, låter lite för hippie för att beskriva vad jag kommer att göra där :D.
"The Electric Banana Man" klingar fint på tungan!
Jag behöver hjälp med att komma på ett namn till min kommande fruktis-blogg! Idéer? :>
XinfernoX:
Gör det, jag hoppas verkligen inte att du saltar dem :).
Jag håller mig till bananer.. :|
XinfernoX:
Det gjorde inte jag heller, ändå gick jag ner 5kg vattenvikt när jag slutade med salt - dvs att jag hade drygt 50g salt utspätt i kroppen. Tillsätter man salt till maten så äter man för mycket salt, det är en bra tumregel. Vill du ha bekräftelse så kan du ju smaka på ditt svett eller dina tårar, och se om de smakar salt ;).
Jag äter inte ens mycket salt. :(
Ja, en av världens bästa varulvsfilmer! Efterföljarna är inte heller så tokiga. <:
XinfernoX:
Ja, det är för att du har gott om natrium i din kropp (troligen även för mycket) ;>.
Ginger Snaps? Något jag har missat?
Nej, nej, nej.. So wrong.. ;_; Jag vägrar, äter hellre en banan.
Ska fortsätta med Ginger Snaps: The Beginning nu. Vill nästan bli en varulv själv.<33
XinfernoX:
Försöker du ens förstå vad jag säger? :o
Selleri smakade förjävligt innan jag slutade med salt. Eftersom jag inte längre äter salt kan jag dock få extrema natriumcravings ibland, och då blir jag sugen på natriumrik föda såsom tomat och selleri (vilka precis som all annan mat smakar många gånger bättre när man är sugen på dem). Jag är definitivt inte ensam om detta, du kan ju prova att sluta med salt och se vad som händer själv ;).
Salleri är inte gift för dig. :(
XinfernoX:
Ens smaksinne är dock inget subjektivt på det sättet, det anpassar sig efter ens behov (minus alla beroenden förstås). Det man behöver smakar gott helt enkelt. Jag tycker oftast inte om selleri heller, men ibland kan jag få galna cravings och gå lös på det.
Nej, nej, nej, aldrig! Smakar verkligen.. hemskt. Salleri för mig är som vitlök för vampyrer. >_<
Sluta äta salt så förstår du varför :D
Tomater fungerar lika bra dock, selleri är dock ett billigare alternativ.
Allt lät gott förutom salleri.. Jag får kväljningar bara jag tänker på det. Förstår inte hur folk kan äta det. D:
XinfernoX:
Det fick bli en sallad i två segment (för att jag tyvärr inte har någon skål som rymmer mina megasallader). Först blev det en sallad innehållande ett huvud eksallad, gurka, spetspaprika samt en dressing på en navelinaapelsin, resten av spetspaprikan och två stavar selleri (allt ihopmixat till en "chunky" konsistens); följt av en till sallad med en färdig mixsallad (ica ecos "Gårdssallad" med frisésallad, rosésallad och lollo rosso), en stor, upphackad navelina apelsin (jag klyftar dem först och hackar sen upp klyftorna till fina bitar) samt resten av gurkan.
Denna komplexitet går egentligen emot mina principer, men när man blandar in sallad i bilden så brukar det ändå kännas lättsmält :).
Vad för sallad? Finns massor ju. :o
XinfernoX:
Underbart :D. Själv har jag precis tryckt i mig en sallad på över ett kilo! *drool*
iTranscend: Vanligtvis är det morsan som står för köpet. Gick och shoppade mat med syrran idag, då blev det en hel del frukter som vi åt med kladdkaka. :D
XinfernoX:
Kör du konventionella vanligtvis eller? :o
Köpte ekologiska bananer idag!
iTranscend: Ja, gör det! :-)
snowdoll:
Jag tror att jag ska ta med gröna, gula och prickiga bananer så att vi kan jämföra :).
Ah, okej. :->
Du får bjuda mig på en prickig banan på picknicken. :>
Ja, det är så gott som den enda som säljs i Sverige. Jag har hittat små "gourmetbananer" en gång dock, som troligen var en annan sort.
iTranscend: Är Cavendishbananer den vanligaste banansorten? ;>
Haha, nej vad gulligt! :-D
snowdoll:
Ja, det är dock så gott som bara Cavendishbananer som blir prickiga när de är mogna, andra förblir gyllengula.
Bananerna på www.30bananasaday.com är prickiga :D.
iTranscend: Jaså, du menar så! En mycket Intressant tanke.
Angående bananen, så är väl en faktor dagens "ideal" och utseendefixering. En brun banan som ser äckligare ut, än en gul banan, behöver inte vara äcklig alls. Det intressanta är att bananer är gula på varje bild man ser vilket är inlärt ända sedan pekböckerna från när man var liten. I dagens samhälle "ska" en banan vara gul och allt annat bojkottas.
snowdoll:
Ja, men med tanke på att människor kan lära sig äta saker i stil med körtelvätska som låtit ruttnas tillsammans med komageskrap och injicerats med mögel så känns "smak" inte särskilt relevant :). Människor har egenskapen att kunna lära sig äta precis vad som helst. Äter vi något som våra instinkter håller oss ifrån tillräckligt många gånger (t.ex likdelar, förruttnad mat, stark mat, besk mat etc), så inser kroppen att det inte är akut dödligt för en och gör så att det inte blir lika obehagligt för oss att äta detta (eftersom att det kan finnas lite näring i dem åtminstone).
Nog med mina lektioner, jag blir bara förvånad över att vissa kan föredra rutten föda över färsk föda, kemiskt förändrad föda över rå mat, och omogen över mogen frukt :S.
iTranscend: Haha, det är klart att det är en smaksak! :>
snowdoll:
Ska? Enligt vilka kriterium? Det är fördelaktigt ur ett artspecifikt perspektiv att äta mogen frukt, dessutom så reagerar våra smaklökar starkt positivt till sötma men inte alls till stärkelse. Den enda anledningen man skulle kunna tänka sig att inte äta prickiga bananer är pga hygieniska petitesser, om man t.ex tror att prickiga bananer är "gamla" eller "ruttna".
Även fast jag förstår att smak är subjektivt så förstår jag inte HUR man kan utveckla smak för någonting som vi som art inte bör uppskatta mer än något vi är utvecklade för att uppskatta?
Bananer ska vara gulgröna! :-(
Något fel på det? Passa på, endast när de är prickiga så är de fulla med arom och sötma ;).
DEM SKA JU VARA GULA MED GRÖNA KANTER! :-(
FY 17!!!
MINA BANANER ÄR PRICKIGA! :-(
Och jag hade nyligen ett gäng bananer som jag hade låtit mogna riktigt ordentligt ända ifrån när de var hårda och gröna, dvs att de var helt oskadade när de väl var mogna (eftersom jag inte behövde frakta dem när de var mogna). Tänk, smakrika med ändå fasta bananer <3.
Mina nuvarande bananer är typ geggiga inuti. Det suger.. :-(
Jag hade bananer i min müsli till frukost. Sedan tog jag med mig en till skolan. <3